ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΑΡΚΟΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

 

Πλησίον του Δήμου μας βρίσκεται το Νοσοκομείο ‘‘ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’’ όπου τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε εκεί το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ.

Καθημερινά, πολλοί τοξικοεξαρτημένοι  καταφεύγουν στην μονάδα ελεύθερης χορήγησης μεθαδόνης.

 

 

H Πολιτεία, θεωρεί πως έτσι  καταπολεμά τα «σκληρά» ναρκωτικά, δυστυχώς όμως πολλοί από τους τοξικομανείς, προσπαθώντας να βρουν επιπλέον ναρκωτικές ουσίες, προβαίνουν σε ποικίλες παραβατικές συμπεριφορές.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες πολλαπλασιάστηκαν οι κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Σοφίας. «Επιδρομές» σε ανοιχτές πυλωτές και χαμηλά μπαλκόνια, αλλά και αυτοκίνητα που παραβιάζονται με πέτρες.

Πέντε περιστατικά καταγράφηκαν με δράστες χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι προέβησαν σε παραβιάσεις αυτοκινήτων και κλοπές. Τρείς κλοπές στο Ελληνορώσσων με λεία ένα ποδήλατο, αξεσουάρ μοτοσυκλέτας και ψώνια από σούπερ μάρκετ από ανοιχτό πορτμπαγκάζ  αυτοκινήτου ! Ένα άτομο συνελήφθη όμως αφέθηκε ελεύθερος, αφού επέστρεψε το ποδήλατο που το είχε κρύψει σε αλσάκι στην οδό Αγίας Σοφίας.

Οι υπόλοιπες δύο έγιναν στο Νέο Ψυχικό. Μία στην οδό Περικλέους όπου ο δράστης αφαίρεσε γυαλιά ηλίου από σταθμευμένο αυτοκίνητο και συνελήφθη από περαστικούς και μία στην οδό Λαλέχου όπου παραβιάστηκε αυτοκίνητο και αφαιρέθηκε τσάντα με ρούχα. Ο δράστης  συνελήφθη από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και τον γιό του.

Εδώ δεν έγιναν μηνύσεις αλλά η αστυνομία κίνησε την αυτεπάγγελτη σύλληψη των δραστών που ομολόγησαν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών.

Η έλλειψη κοινωνικής συνοχής και πρόληψης και η υποτυπώδης επέμβαση της αστυνομίας αποτελούν, ατυχείς δικαιολογίες ή άλλοθι για παραβατικές συμπεριφορές ναρκομανών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία συνδημοτών μας αλλά και τη δική τους.

Το πρόβλημα παραμένει άλυτο, απλά όλοι εύχονται να υπάρχει ψυχραιμία για να μην θρηνούμε ανθρώπινα θύματα.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις