Βιβλιοπαρουσίαση

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Βιβλιοπαρουσίαση

 

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρες από 12:00 έως 14:00, μια εξαιρετική κυρία παρουσιάζει ένα εξαιρετικό βιβλίο.

Το βιβλιοπωλείο  ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ, η Ελένη Νικολέλη (Δημ.Βασιλείου 1 και Λ. Κηφισίας, Νέο Ψυχικό, τηλ:2106777854) και οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στη βιβλιοπαρουσίαση του καινούργιου βιβλίυο της γνωστής Κωνσταντινοπολίτισσας, Μαρία Εκμετσίογλου με τίτλο «Ερωτικά Μπαχαρικά της Πολίτικης Κουζίνας»,  στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

 

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Έζησε για 15 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, όπου ζει τα τελευταία χρόνια. Έχει τρεις γιους. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο «Okan» γαστρονομία και είναι ιδιοκτήτρια και επικεφαλής Σεφ μαζί με τους γιους της, των εστιατορίων  «Maria’s» στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα. Είναι μέλος στους «Chaine des Rotisseurs», στον «Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας», στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο «Chef’s Club Ελλάδας». Κάνει τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και στην Τουρκία και έχουν κυκλοφορήσει βιβλία της και στις δύο χώρες.

Το βιβλίο πραγματεύεται τα μπαχαρικά που είναι ο πλούτος στη ζωή και στην τροφή μας. Είναι το μαγικό ραβδάκι του κάθε μάγειρα και της κάθε μαγείρισσας, που μπορεί να μετατρέψει ένα απλό πιάτο σε μια πανδαισία γεύσης και μαγείας, με αρώματα αισθησιακά, ακόμα κι αφροδισιακά. Λίγοι κόκκοι κλεισμένοι σε ένα τοσοδούλι μπουκαλάκι που, έτσι και απελευθερωθούν, κάνουν τόσο αισθητή την παρουσία τους, όπως κάθε πολύτιμο αγαθό που τοποθετείται σε μια μικρή συσκευασία. Όπως λέει η συγγραφέας: «Κάποιες στιγμές, όταν αναβλύζουν από τις κατσαρόλες μου αρώματα των μπαχαρικών που χρησιμοποιώ, κλείνω τα μάτια και μεταφέρομαι νοερά στα παιδικά μου χρόνια στο Καντιλί στον Βόσπορο, στις ημέρες της Παναγίας, που γιόρταζα και στο σπίτι υπήρχε πυρετός ετοιμασιών, με τη γιαγιά Βασίτσα στο τιμόνι της κουζίνας, τη μαμά Σοφούλα από δίπλα, το Ελενάκι και τη Μακρουϊτσα σε βοηθητικές θέσεις».

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου θα σας περιμένει με πολύ αγάπη στο χώρο του βιβλιοπωλείου, να γνωριστείτε, να συνομιλήσετε για τα μυστικά των μπαχαρικών στην κουζίνα και στην ζωή μας και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις