Νέος κύκλος μαθημάτων Ιστορίας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Νέος κύκλος μαθημάτων Ιστορίας

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με τη Μορφωτική και Πολιτιστική Λέσχη Φιλοθέης, ξεκινούν τον Απρίλιο ένα νέο κύκλο μαθημάτων Ιστορίας.

Η καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Μαρία Ευθυμίου, μετά τα «Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας» έρχεται και πάλι να μοιραστεί τις γνώσεις της πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό θέμα με τίτλο: «Η Επανάσταση του 1821: Ένα δύσκολο εγχείρημα μιας πολύπλοκης κοινωνίας».

 

Η κυρία Ευθυμίου θα μιλήσει για, τον Πόλεμο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που διήρκεσε περίπου επτά χρόνια κατά τα οποία οι εσωτερικές πολιτικές διεργασίες και συγκρούσεις αποδείχθηκαν εξίσου σφοδρές με εκείνες στα πεδία των μαχών και στα κέντρα αποφάσεων της διεθνούς διπλωματίας, για τις περίπλοκες αλλαγές των πραγμάτων και την πολυπρόσωπη επέμβαση της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας καθώς και για τα γεγονότα αυτά που απετέλεσαν εφαλτήριο για περαιτέρω εξελίξεις εντός και εκτός Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο νέος κύκλος μαθημάτων Ιστορίας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 1 Απριλίου. Το δεύτερο σεμινάριο θα γίνει τη Δευτέρα 8 Απριλίου και το τελευταίο την Πέμπτη 18 Απριλίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Γενικό Λύκειο Φιλοθέης (Παπαφλέσσα 14) και η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι από τις 17:30 έως τις 21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις