Τo Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού δίνει το παρών στον διαγωνισμό φιλοσοφικού δοκιμίου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τo Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού δίνει το παρών στον διαγωνισμό φιλοσοφικού δοκιμίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Παν/μίου Χάρβαρντ  (ΚΕΣ), καθώς και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.), διοργάνωσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου.

Οι φάσεις του Διαγωνισμού είναι δύο: η προκριματική και η τελική. Οι μαθητές που θα διακριθούν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, η οποία το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στη Ρώμη το διάστημα 16-19 Μαΐου 2019.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού, συνεχίζοντας τη παράδοση των τελευταίων ετών, συμμετείχε κι εφέτος στον 8ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου στις 9/2/2019 με τους μαθητές της Β΄ Τάξης Ευγενία Γεωργουλέα, Άρη Μούρτο, Κων/να Παπαγεωργίου, Βασιλική Σοφιανοπούλου και Θεοδώρα Σοφιανοπούλου.

Οι μαθητές προετοιμάστηκαν από τις καθηγήτριες φιλολόγους Α. Μπουράκη και Α. Τόντη πάνω στο θέμα του Διαγωνισμού “ΛΟΓΟΣ και ΠΑΘΗ” , που αποτελεί ένα από τα κεντρικά ζητήματα της Πρακτικής Φιλοσοφίας, αναγόμενο στο σχηματισμό της βούλησης του ανθρώπου ως κατ’ εξοχήν φρονητικού όντος.

Ευχόμαστε στους μαθητές «ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like: