“Γιατί μια γυναίκα μπορεί!”

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 “Γιατί μια γυναίκα μπορεί!”

Η επέτειος 8 Μαρτίου παραπέμπει στο πλέον πετυχημένο, ανατρεπτικό, προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα και αφορά στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, για χειραφέτηση, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους, έγραψαν ιστορία.

Η «Ημέρα της Γυναίκας» είναι καμπανάκι πως ο κόσμος παραμένει στρεβλός με τον αγώνα να συνεχίζεται αδιάκοπος, σε όλη την υφήλιο, σε χώρους εργασίας και κοινοβούλια, σε ανήλιαγα υπόγεια και πίσω από τις κουρτίνες.

Η 8η  Μαρτίου όμως, δεν είναι μια ημέρα για να θυμίζει μόνο δεινά και το σκοτάδι απ’ όπου προσπαθούμε να βγούμε ακόμα, αλλά και για να φανούν σιωπηλές ηρωίδες, όπως αποτυπώνονται σε αγαπημένα τραγούδια καταξιωμένων ερμηνευτών:

«Μια γυναίκα μπορεί» – Ελένη Βιτάλη «Μη φοβάσαι και προχώρα είμαι εγώ στο πλάι σου, στη ζωή, στην ανηφόρα και στο προσκεφάλι σου». «Μια γυναίκα μπορεί, τη ζωή σου να αλλάξει μπορεί..». Αρωγός, ευαισθητοποιημένη, δυναμική και αποφασισμένη. Γιατί μία γυναίκα έχει πάντα τον τρόπο να  κάνει!

 

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!!

Αν θέλουμε ως κοινωνίες να κερδίσουμε κάτι από αυτήν την επέτειο, πρέπει να ρίξουμε ένα βλέμμα πίσω κι ένα βλέμμα μπροστά.

Πίσω, για να θυμηθούμε τα αγωνιστικά προτάγματα περί ισότητας, για τα οποία αγωνίστηκαν σπουδαίες επώνυμες και ανώνυμες γυναίκες, ώστε να θεωρούμε σήμερα αυτονόητα πολλά από τα δικαιώματά μας.

Και μπροστά, αναγνωρίζοντας πως η πόλωση ανδρικού και γυναικείου φύλου χρησιμεύει μόνο στον αποπροσανατολισμό της δημόσιας συζήτησης από το ουσιαστικό ζητούμενο: την αναγκαία ισότιμη σχέση των δύο φύλων.

Ελευθερία Έρη Κεχαγιά

Σύμβουλος Οικογένειας

Ψυχοθεραπεύρια

Μ.Α. Counselling Psychology & Psychotherapy

KEELE Univ. – England

Website: www.psychiki-ygeia.gr

*Θα με βρείτε επίσης στο Facebook και στο You Tube

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις