Ο Δήμος βράβευσε τους αριστούχους
Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου–Λυκείου Ψυχικού, σε ένα κλίμα γεμάτο συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή βράβευσης των πενήντα ενός αποφοίτων των Δημοσίων Λυκείων του Δήμου μας που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2018, καθώς και της ομάδας τεχνολογίας του Λυκείου Φιλοθέης (12 μαθητές) που ήρθε πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «4x4 LandRover in schools» αποσπώντας 7 βραβεία.
Η εκδήλωση–θεσμός, συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και την Ένωση Γονέων, με στόχο να επιβραβεύονται οι προσπάθειες και οι κόποι των νέων παιδιών στα πρώτα τους δημιουργικά βήματα. Την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κυρία Κατερίνα Αλεξοπούλου και το συντονισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κύριος Γιώργος Μεσημέρης. Οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν φυσικά τα παιδιά που μας δίνουν κουράγιο και δύναμη με τις επιτυχίες τους, υποδεικνύοντας τον τρόπο (εξασφάλιση σωστών συνθηκών) για να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να αισιοδοξούν και να δημιουργούν.
Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κύριος Παντελής Ξυριδάκης στην ομιλία του, αφού έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, στις οικογένειές τους αλλά και στους καθηγητές τους για την όλη προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά που οδήγησε στην επιτυχία, τόνισε ανάμεσα σε άλλα, την αξία της γνώσης, της αριστείας, της επιμονής και της προσήλωσης στους στόχους και πως ο συνδυασμός αυτών μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο στην ατομική διάκριση και επιτυχία αλλά και στην ανάκαμψη συνολικά της κοινωνίας.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «Θα συνεχίσουμε λοιπόν, Δήμος, εκπαιδευτικοί και γονείς, σαν μια κοινότητα, να προσπαθούμε και να διασφαλίζουμε ότι τα Δημόσια Σχολεία του Δήμου Φιλοθέης–Ψυχικού θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν υποδειγματικά παρά τις αντικειμενικά δύσκολες οικονομικές αντιξοότητες».
Μετά από το Δήμαρχο, τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κυρία Κατερίνα Αλεξοπούλου η οποία, αφού αρχικά συνεχάρη τους αποφοίτους και φοιτητές πλέον, για το δύσκολο αγώνα που έδωσαν ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στην κοινωνία της μόρφωσης, τόνισε την αξία και τη δυναμική της γνώσης χαρακτηρίζοντάς την ως: «το ισχυρότερο «όπλο» που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τον κόσμο».
Συνεχίζοντας την ομιλία της η κυρία Αλεξοπούλου, αφού υπενθύμισε τη ρήση του Αριστοτέλη πως «Αυτοί που μελέτησαν προσεκτικά τον τρόπο διακυβέρνησης των ανθρώπων, πρέπει να έχουν πεισθεί, ότι η τύχη των εθνών εξαρτάται από την εκπαίδευση των νέων», εξέφρασε την ελπίδα και την προσδοκία, οι επιτυχίες των παιδιών να μετατρέψουν τη γνώση σε βασικό εφόδιο της ζωής τους και με τόλμη και αποφασιστικότητα, να ανοιχθούν νέοι ορίζοντες για όλους. Τόνισε πως, ενώ ο αναμνηστικός έπαινος που τους απονέμεται έχει ασήμαντη υλική αξία, θα τους συντροφεύσει στη ζωή τους αυτό που συμβολίζει: Την αναγνώριση της προσπάθειας και του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτούν.
Ακολούθως, απένειμε τα εύσημα στους δασκάλους και στους γονείς των παιδιών που στάθηκαν και συνεχίζουν να στέκονται δίπλα τους για να στηρίζουν τους στόχους και τα όνειρά τους και επανερχόμενη στους αποφοίτους τους παρότρυνε να μην συμβιβάζονται με την μετριότητα και να μην απογοητεύονται από τυχόν αποτυχίες και εμπόδια.
Κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στις δυσκολίες της σημερινής εποχής, που όμως χαρακτηρίζεται από μεγάλες ανατροπές και προκλήσεις για όλους, συντελείται μια κοσμογονία αλλαγών αλλά και μία απίστευτη παραγωγή νέας γνώσης. Προέτρεψε τους αποφοίτους να επενδύσουν σε αυτή τη νέα γνώση και ευχήθηκε καλή φοιτητική ζωή και καλή τύχη .
ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ
Δρίκου Χριστίνα 19226 Ιατρική Αθηνών
Καλαθάς Δημήτριος 19202 Ηλεκτρολ. Μηχανικών & Μηχ. Υπολογιστών Αθήνα
Τσιρόγιανη Άννα 19100 Ιατρική Αθηνών
Αγγελής Γεώργιος 19093 Ηλεκτρολ. Μηχανικών & Μηχ. Υπολογιστών Αθήνα
Μπρισίμη Αναστασία 19032 Ιατρική ΕΚΠΑ
Μαρσέλου Ειρήνη 18956 Ιατρική Πάτρας
Μπατσολάκη Σταυρούλα 18927 Χημικών Μηχανικών Αθήνας
Διοματάρης Μάρκος 18846 Ιατρική Θεσσαλονίκης
Κρητίκογλου Σοφία 18844 Ιατρική Ηράκλειο
Στούμπου Μαρία 18808 Ψυχολογία Αθήνας ΕΚΠΑ
Σκυλογιάννης Παναγιώτης 18758 Ιατρική Ηράκλειο
Παναγιώτου Ιωάννης 18704 Ηλεκτρολ. Μηχανικών & Μηχ. Υπολογιστών Αθήνα
Τασούλα Γεωργία Κυριακή 18699 Οδοντιατρική Αθηνών
Ζέρβα Αγγελική Μαρία 18625 Νομική Αθηνών
Κατέρης Γεράσιμος 18588 Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας
Κονιδάρης Χρήστος 18496 Ηλεκτρολ. Μηχανικών & Τεχν. Υπολογιστών Πάτρας
Κάκκου Αιμιλία 18427 Ψυχολογία Αθήνας ΕΚΠΑ
Παλμός Στέφανος 18385 Ηλεκτρολ. Μηχανικών & Μηχ. Υπολογιστών Αθήνα
Γκάγκας Χρήστος 18319 Μηχανολόγων Μηχανικών Αθήνας
Δανόπουλος Δημήτριος 18237 Νομική Αθηνών
Ελευθερίου Ειρήνη-Ιωάννα 18228 Φαρμακευτική ΕΚΠΑ
Γκινάκη Αμαλία-Δέσποινα 18195 Φαρμακευτική Πάτρας
Βαβουράκης Νικηφόρος 18190 Βιολογία Αθηνών
Μαρκοπούλου Ευαγγελία 18150 Επιστήμη Διαιτολογίας & Διατροφής Αθήνας
Βαφιοπούλου Αλίκη-Μαρία 18066 Νομική Θεσσαλονίκης
Καμάρας Ραφαήλ-Κων/νος 18061 Ναυπηγών ΕΜΠ
Γκίρτη Αγγελική 18057 Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πειραιά
Πετρόπουλος Ιωάννης 18047 Εφαρμοσμένων Μαθηματ.& Φυσικών Επιστ. Αθήνας
Τσαγγάρη Παρασκευή-Στ. 18011 Βιολογία Θεσσαλονίκης
Τσίκος Δημήτριος 17999 Ηλεκτρολ. Μηχανικ.& Μηχ. Υπολογιστών Θεσ/νίκης
Μασιάς Δημήτριος 17968 Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Αθήνας
Ζούνη Ιωάννα 17938 Φιλολογία Αθήνας
Παπουτσά Μαριάνθη 17890 Βιολογία Ηράκλειο
Χαλκιάς Σπυρίδων 17861 Ηλεκτρολ. Μηχανικ.& Μηχ. Υπολογιστών Θεσ/νίκης
Παπαδάτος Μάξιμος-Διον. 17842 Χημείας Αθηνών
Βουτσά Μελετία 17829 Βιολογία Πάτρας
Ρίζου Ασημίνα 17828 Επιστήμη Διαιτολογίας & Διατροφής Αθήνας
Καλνταρότσι Άννα-Καρολ. 17790 Ψυχολογία Αθήνας (Πάντειος)
Ιωαννίδης Κωνσταντίνος 17775 Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Αθήνας
Παπαγεωργίου Μαργαρίτα 17774 Ψυχολογία Αθήνας (Πάντειος)
Γκρίζης Βασίλειος 17679 Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών Πάτρας
Σάαντ Μιχαήλ-Εμμανουήλ 17673 Βιολογία Πάτρας
Αντωνάκη Νεφέλη 17649 Επιστήμη Διαιτολογίας & Διατροφής Αθήνας
Τσίρογλου Ζαχαρίας 17646 Βιολογία Πάτρας
Καραχάλιος Κωνσταντίνος 17634 Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Αθήνας
Καρυτσιώτης Γεώργιος 17608 Βιολογία Πάτρας
Τζούμη Χριστίνα 17602 Νομική Κομοτηνής
Αθανασίου Βασιλική 17601 Νομική Κομοτηνής
Υφαντή Δανάη 17553 Βιοτεχνολογία Αθήνας
Δάρας Ιωάννης 17530 Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Αθήνας
Δούβη Στεφανία 17504 Επιστήμη Τροφίμων & Διατροφ.του Ανθρώπου Αθήνας
Τεχνολογική Ομάδα NEWGEN MOTORS Λυκείου Φιλοθέης
1η Θέση στους Εθνικούς Τελικούς του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM,
4Χ4 IN SCHOOLD 2018
Μεσημέρης Βασίλης
Μαρίνης Ερμής
Καραμαλίκη Άννα
Καγιούλης Στέφανος
Τσάμης Γιώργος
Σοφιανού Τζωρτζίνα
Δάφνη Μάγια
Φικιώρη Ανδρεάννα
Κουκουνάρης Δημήτρης
Ανδρέου Ορέστης
Μητρόπουλος Πάνος
Κανέτης Κυριάκος