«ΕύΓε» για το Λύκειο Φιλοθέης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μία μαθητική επιχείρηση με στόχο τον ηλικιωμένο

«ΕύΓε» για το Λύκειο Φιλοθέης

 

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου  2019  πραγματοποιήθηκε η Μαθητική Εμπορική Έκθεση «Trade Fair» στο MALL, με τη συμμετοχή Νεοφυών Μαθητικών Εικονικών επιχειρήσεων, στα πλαίσια του 1ου μέρους του διαγωνισμού «Υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών των οικονομικών,  με δημιουργικό και βιωματικό για τους μαθητές τρόπο»,  που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

59 μαθητικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» του ΣΕΝ/JA Greece – που πραγματοποιήθηκε για 14η χρονιά στην Ελλάδα  και εντάσσεται στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Company Program» του Junior Achievement Eυρώπης.

Σε αυτόν το διαγωνισμό συμμετείχε και το Δημόσιο Γενικό Λύκειο Φιλοθέης με δεκατέσσερις (14)  μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 16 ετών, οι οποίοι, με την καθοδήγηση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, της οικονομολόγου καθηγήτριάς τους κυρίας Ελισάβετ Μαρίας Καραΐσκου και του Συμβούλου τους -εθελοντή-  κυρίου Παναγιώτη Γαλάτη, Οικονομικού & Διοικητικού Διευθυντή της εταιρείας AON GREECE S.A., ίδρυσαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018-2019 τη δική τους «Εικονική Επιχείρηση» με ένα πραγματικό προϊόν και με την εμπορική επωνυμία «ΕύΓε» . 

Όπως λένε τα παιδιά:  «Στόχος της εταιρείας “ΕύΓε” είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων με την είσοδο της κίνησης στη ζωή τους και με απώτερο στόχο την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Οι ευπαθείς ηλικιωμένοι στην χώρα μας δεν ασκούνται.  Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα όργανο γυμναστικής το οποίο είναι διαμορφωμένο στις ανάγκες κάθε ηλικιωμένου, αφού του δίνει τη δυνατότητα να κάνει απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης (χεριών, ποδιών, ραχιαίων, κοιλιακών) ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να σταματάει η απώλεια μυϊκής μάζας και μαζί με αυτήν και η έκπτωση στην ποιότητα ζωής του. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης θα μπορούν να γίνουν με ηρεμία και ευκολία στο δικό τους χώρο, ενώ το προϊόν είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να αποτρέπονται οι τραυματισμοί, όπως έδειξαν οι δοκιμές που έγιναν στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Πατρών. Εμπνεόμενοι από τις λέξεις Ευεξία, Υγεία, Γαλήνη και Ευτυχία αλλά και γνωρίζοντας τη θετική  αναγνωσιμότητα της λέξης στους ηλικιωμένους επιλέξαμε ένα όνομα με βαθύτερη σημασία που θα αγγίξει κάθε ηλικιωμένο» .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν είναι όλοι της Α΄Λυκείου  και είναι οι εξής, με αλφαβητική σειρά :

Χρήστος Ζανετόπουλος (Διευθυντής Οικονομικών)

Αμαρυλλίς Κλωνάρη (Διευθύντρια Μάρκετινγκ)

Φραντζέσκα Κουκά ( Διευθύντρια  Πληροφοριακών Συστημάτων)

Χρίστος Μαρίνος (Διευθυντής Πωλήσεων)

Μαρία Λυδία Μελίδη (Διευθύντρια Πωλήσεων)

Μιχάλης Μπαξεβανάκης ( Γραμματέας Διεύθυνσης)

Κυριακή Μυγδάλη (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων)

Χριστίνα Παπαδημητρίου (Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων)

Νικόλαος Παππάς (Διευθυντής Οικονομικών)

Δημήτρης Σαμαράς (Διευθυντής Μάρκετινγκ)

Ιωάννα Σίλια Σκοπελίτη ( Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού)

Φανούριος Τσιογκρής (Διευθύνων Σύμβουλος)

Δήμητρα Χρυσάγη ( Διευθύντρια Μάρκετινγκ)

Ιόλη Χρυσάφη ( Διευθύντρια Παραγωγής)

Τα επόμενα βήματα της ‘’ΕΥΓΕ’’ είναι τα έξης:

  1. Συμμετοχή στο 2ο μέρος του Διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων με τίτλο «Εμπορική Επιχείρηση 2019» με την κατάθεση πολυσέλιδου πλήρους επιχειρηματικού σχεδίου.
  2. Συμμετοχή στο Διεθνές Γηριατρικό Συνέδριο το οποίο θα γίνει στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών «Γεφυρώνοντας το κενό».
  3. Προώθηση της ομάδας μέσω των έντυπων μέσων ενημέρωσης καθώς και συνέχιση της προβολής και προώθησης της ομάδας σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς (έχει ήδη προβληθεί στο ACTION24 TV, και στον 9,84 FM Stereo) .

 

Τα «Τοπικά νέα» βρέθηκαν στο Mall και μίλησαν με τους νεαρούς επιχειρηματίες – μαθητές οι οποίοι μας είπαν και τα εξής:  Αν και υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για το προϊόν μας, δεν επιτρέπεται η παραγωγή και πώλησή του. Όταν ενηλικιωθούμε όμως μπορούμε να ιδρύσουμε τη δική μας επιχείρηση και να πράξουμε το συγκεκριμένο προϊόν!

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ παιδιά για την προσπάθειά σας και ευχόμαστε καλή επιτυχία και στη συνέχεια !

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις