Αυτόν τον δρόμο ποιος θα τον ασφαλτοστρώσει;

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αυτόν τον δρόμο ποιος θα τον ασφαλτοστρώσει;

Είναι η οδός Νικολακοπούλου η οποία κατά το 1/3 ανήκει στο Δήμο μας και κατά τα 2/3 στο Δήμο Αθηναίων. Αποτελεί ένα φυσικό «σύνορο» μεταξύ των δύο Δήμων που ίσως πολλοί δεν την γνωρίζουν, πέραν των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή και των διερχομένων.

Πρέπει όμως να τονιστεί πως σε αυτό το δρόμο και συγκεκριμένα στον αριθμό 13, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το εντοπισμένο πρόβλημα της φωτογραφίας, η είσοδος του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση “ΕΣΤΙΑ”, ένας  χώρος τον οποίο διαχρονικά  έχουν επισκεφτεί για να στηρίξουν τα παιδιά και τις δράσεις τους χιλιάδες συνδημότες μας αλλά και ή συντριπτική πλειοψηφία της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής .

Η υποτυπώδης, ημιτελής και πρόχειρη  ασφαλτόστρωση μέρους της οδού, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για πεζούς και δικυκλιστές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αποτελεί καθημερινό πέρασμα πολλών γονέων και μαθητών για  τα παραπλήσια σχολεία της οδού Ξενοπούλου.

Προφανώς, η λύση που μπορεί και πρέπει να δοθεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι μέσω συνεργασίας και συνεννόησης των αντίστοιχων Τεχνικών Υπηρεσιών των δύο Δήμων ( Φιλοθέης-Ψυχικού και Δ. Αθηναίων ), όπως το ίδιο θα πρέπει να γίνει και σε αντίστοιχα εντοπισμένα προβλήματα με άλλους δρόμους του Δήμου μας ( στη Φιλοθέη και στο Παλαιό Ψυχικό ), που έχουν και αυτοί την «ατυχία» να συνορεύουν π.χ με το Δήμο Χαλανδρίου ή με το Δήμο Νέας Ιωνίας.

Ας έχουν όλοι στο μυαλό τους πως η πρόληψη μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους και πραγματικά να σώσει ζωές !

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις