ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
«εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω»
Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) διοργανώνουν την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, και ώρα 18:00 στην Κεντρική Υπηρεσία των Γ.Α.Κ., στην οδό Δάφνης 61 στο Ψυχικό, την εκδήλωση με τίτλο: «εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω» – διαδρομές στις αρχειακές πηγές. Η θεματολογία θα είναι σχετική με λέξεις όπως: γυναίκα, δικαιώματα, οικογένεια, μισθός, φεμινισμός, ίσες ευκαιρίες, τέχνες, σεβασμός, γράμματα, καριέρα, γυναικεία ψήφος, ανεξαρτησία, παιδί, προίκα, επιλογές, κα.
Η εκδήλωση βασίζεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, την Τράπεζα της Ελλάδος, την ΕΡΤ και την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.
Κύρια ομιλήτρια θα είναι η κυρία Μαρία Ευθυμίου, Αν. Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ, ενώ η απόδοση κειμένων από τα θεατρικά έργα «Αγγέλικα Νίκλη Σολωμού η Διάφανη», από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη κύριο Περικλή Μοσχονιδάκη και την ηθοποιό κυρία Μάγδα Κατσιπάνου.
Ταυτόχρονα θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού, της οποίας η διάρκεια θα είναι από τις 6 έως τις 29 Μαρτίου 2019.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, μεταξύ 17:00 και 17:45, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τους επιμελητές της έκθεσης αρχειακού υλικού και προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Περισκόπιο – Ελληνικό Φεμινιστικό Έντυπο» από το Αρχείο της ΕΡΤ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Όμως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-67 82 278 και στο e-mail: org01@gak.gr