Συνεργασία της Ενωτικής Κίνησης με την Συμμαχία Πολιτών

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Συνεργασία της Ενωτικής Κίνησης με την Συμμαχία Πολιτών

Ο Παντελής Χαροκόπος τέως Δήμαρχος Νέου Ψυχικού εκτίθεται στην προσεχή αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση με σταυρό προτίμησης. Με μια τυπική δήλωση μάθαμε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της εφημερίδας «Θόρυβος» την απόφασή του να κατέβει στο πλευρό του Παντελή Ξυριδάκη. Σήμερα στα τοπικά νέα εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση.

Από τον Καλλικράτη στον Κλεισθένη

«Ο πρώτος εκλογικός νόμος δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους δημότες με τις συγχωνεύσεις  των Δήμων και χάθηκε η άμεση σχέση Δημότη – Δημάρχου. Ο σημερινός εκλογικός νόμος, απαιτεί για το καλό των Δήμων συνεργασίες προ των εκλογών του Μαΐου, με διαφάνεια ώστε  να γνωρίζουν εκ των προτέρων οι δημότες ποιες είναι οι δυνάμεις που θα διοικήσουν το Δήμο και όχι μετά. Διότι οι μετά των εκλογών κινήσεις εγκυμονούν κινδύνους διαφόρων συναλλαγών».

Η Ενωτική Κίνηση και η πορεία της από το 2010 έως σήμερα

«Ενωτική Κίνηση: η μόνη δημοτική παράταξη προερχόμενη από τον τέως Δήμο Νέου Ψυχικού. Κάναμε προσπάθεια στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το 2010 και το 2014 ώστε να γίνουμε δημοτική αρχή, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Στα 9 χρόνια αντιπολίτευσης, παρά τις αντιξοότητες, η «Ενωτική Κίνηση» δεν παρέκλινε από τα πιστεύω της, κρατήθηκε ενωμένη με εμένα επικεφαλή και στο πλευρό μου τα ιδρυτικά της στελέχη. Κρατήθηκε δυνατή και σοβαρή, ήταν παρών στα δημοτικά συμβούλια, ψήφιζε ότι ήταν προς όφελος των δημοτών, καταψήφιζε ότι πίστευε ότι δεν είναι προς όφελός τους. Ήταν παρών στα προβλήματα χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού και με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του Δήμου.

Η απόφαση

Τρεις μήνες πριν τις εκλογές, σκεπτόμενοι πάντα το σωστό για τους δημότες που στήριξαν το συνδυασμό μας και το πρόγραμμά μας, πήραμε την απόφαση με πλήρη γνώση των επιλογών μας, να συμπορευτούμε με τη «Συμμαχία Πολιτών» του Δημάρχου Παντελή Ξυριδάκη. Κι αυτό γιατί και οι δύο συνδυασμοί έχουμε την εμπειρία και τα στελέχη και τη θέληση να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων, αλλά και στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Και ειδικότερα στην κοινότητα του Νέου Ψυχικού που έχει μεγάλη ανάγκη από παρεμβάσεις και τομές.

Λευκή επιταγή δεν δίνω. Έχω διαβεβαίωση για υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος.

Απέρριψα προτάσεις υποψηφιότητας μου στην Περιφέρεια και μάλιστα σε θέση ευθύνης.

Η απόφασή μου να κατέβω στις δημοτικές εκλογές ζητώντας από τους δημότες την ψήφο τους, από μόνο του δείχνει ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αγάπη μου για το Δήμο και να ολοκληρώσω το έργο μου.

Το παιχνίδι το έπαιξα «καθαρά». Σε κανέναν δεν υποσχέθηκα συνεργασία. Όσον αφορά αυτά που κάποιοι λένε θα απαντήσω: παπαγαλάκια γραφικά με ουρά τα αφήνω στην κρίση των δημοτών.

Δήμαρχος υπήρξα. Κάθισα σε καρέκλες ανώτερες από αυτήν που διεκδικώ σήμερα. Δεν έχω ανάγκη καμία καρέκλα.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις