«Συλλέγοντας προφορικές μαρτυρίες για τις πόλεις μας»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 «Συλλέγοντας προφορικές μαρτυρίες για τις πόλεις μας»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (ΟΚΑΠΑ) και η MONUMENTA (ΑMKE για την  Ελλάδας και Κύπρου), ξεκινούν μια νέα δράση που σκοπό έχει να καταγράψει τα ενδιαφέροντα κτίρια που έχουμε στο Δήμο μας –κυρίως σπίτια χτισμένα τις δεκαετίας 40, 50, 60-  αλλά και τη συλλογή προφορικών μαρτυριών για τις πόλεις μας.

Η πρώτη συνάντηση – συνέντευξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων, όπου μίλησαν για το σπίτι τους και τα παιδικά τους χρόνια. Η επόμενη συνάντηση είναι την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2019 από τις 11:00-13:00 στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γεώργιος Καρύδης» (Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη),  όπου φιλοξενείται η έκθεση “Οδοιπορικό στην ιστορία δύο οικισμών” με αρχειακό υλικό από το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό.

Οι δύο φορείς καλούν παλιούς και νέους κατοίκους του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού να μοιραστούν μαζί αναμνήσεις από τη ζωή τους, εμπειρίες και γνώσεις από το παρελθόν.

Στόχος είναι να καταγραφούν οι μαρτυρίες και να δημιουργηθεί ένα αποθετήριο πληροφοριών που θα βοηθήσει στην έρευνα και την ανασύσταση του παρελθόντος της πόλης.

Πληροφορίες:

Πένυ Μπαλάσκα, ΟΚΑΠΑ τηλ. 210 68 34 550, εσ.131

Ειρήνη Γρατσία, MONUMENTA, τηλ. 6973308857

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις