Οι φετινές βραβεύσεις στην πίτα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι φετινές βραβεύσεις στην πίτα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ψυχικού, έγινε η φετινή κοπή της πίτας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Μετά την καθιερωμένη ομιλία του Δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού κου Ξυριδάκη, ο οποίος έδωσε το στίγμα  της Δημοτικής Αρχής, μια αποτίμηση των πεπραγμένων στο Δήμο τη χρονιά που πέρασε και μια παρουσίαση για όλα όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν, ακολούθησε η τελετή βράβευσης έξι τιμώμενων φορέων & πολιτών οι οποίοι ξεχώρισαν για το ήθος, το έργο & τις πράξεις τους.

Από το 2013 έως σήμερα,  έχουν τιμηθεί περισσότεροι από 30 δημότες, κάτοικοι & φορείς που εδρεύουν στο δήμο μας για την κοινωνική τους προσφορά, το ερευνητικό & εκπαιδευτικό τους έργο, άνθρωποι από τον χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών & πολίτες που διακρίθηκαν για την αφοσίωσή τους σε εθνικό ή κοινωνικό σκοπό.

Οι φετινές βραβεύσεις περιελάμβαναν :

  • Την οικογένεια Εφραίμογλου και ιδιαίτερα τον εκλιπόντα Λάζαρο Εφραίμογλου, για το μεγάλο εθνικό έργο που επιτελεί το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με απώτερο σκοπό τη διατήρηση και παρουσίαση της Ιστορίας και του Πολιτισμού του απανταχού Ελληνισμού, εντός και εκτός Ελλάδας. Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ο γιος του Δημήτρης και η σύζυγός του Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου.
  • Την κυρία Σύλβα Ακρίτα, για το σύνολο του έργου της και την προσωπική της πορεία στο δημόσιο βίο ως Υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων .
  • Το «Ίδρυμα Γιώργου Ζογγολόπουλου» για τη διαρκή και πολυετή αγαστή συνεργασία με τον Δήμο, την παραχώρηση του έργου «Ζάλογγο» στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και την προώθηση του πολιτιστικού έργου του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

  • Τον «Σύνδεσμο Φίλων Χρήστου Μαλεβίτση», ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο με γενικό σκοπό τη διάσωση, διάδοση και μελέτη του φιλοσοφικού και μεταφραστικού έργου του φιλοθεάτη συγγραφέα και κατ’εξοχήν δοκιμιογράφου Χρήστου Μαλεβίτση, που τιμά τον τόπο μας.
  • Τις αδελφές Λάσκαρη, για το φιλανθρωπικό τους έργο σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης και λειτουργίας του «Φιλόπτωχου Ταμείου» για 34 χρόνια με ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα, που συνέβαλε στην ανακούφιση μεγάλου μέρους από τις ευάλωτες ομάδες ανθρώπων της πόλης μας. Εκ μέρους της εν ζωή αδελφής, τον τιμητικό έπαινο παρέλαβε ο σύζυγός της κ. Σταματάκης.
  • Την κυρία Μαρία Σάκκαρη και την οικογένειά της για όλα όσα έχει επιτύχει ως αθλήτρια, την Ελληνίδα τενίστρια, που μας έκοψε την ανάσα, που μας γέμισε υπερηφάνεια και που μας έδωσε ελπίδα. Από το 2015 δίνει δυναμικά το παρόν σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grandslam, με αποκορύφωμα το 2017 όπου έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, του Γουίμπλεντον, του Roland Garros, αλλά και του Αμερικανικού  Όπεν επίσης. Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2018 ανέβηκε στο Νο 29 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από τους τιμώμενους των περασμένων ετών παραβρέθηκαν η κυρία Μαριέτα Μινώτου από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, ο Διευθυντής της Σχολής Μωραΐτη κ. Γιώργος Κασιμάτης, η κυρία Λάινα Τζωρτζάτου από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, η κυρία Χουλιαράκη, η κυρία Λαλαούνη, ο κ. Ζαχαρίας Πορταλάκης και ο κ. Αλέξης Ζαούσης.

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις