Και η Δρ Νάνσυ Μαλέρου – Ζηλάκου με το συνδυασμό «Προάστιο Πρότυπο» του Δημήτρη Γαλάνη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Και η Δρ Νάνσυ Μαλέρου – Ζηλάκου με το συνδυασμό «Προάστιο Πρότυπο» του Δημήτρη Γαλάνη

 

Μια ξεχωριστή υποψηφιότητα

Μια πολύ γνωστή κυρία στον κόσμο των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων,  για τη δουλειά της, έρχεται στο συνδυασμό «Προάστιο Πρότυπο» του Δημήτρη Γαλάνη. Ο λόγος για την Δρ Νάνσυ Μαλέρου-Ζηλάκου  πρωτοπόρο  του Coaching στη Ελλάδα και ιδρύτρια της Life Clinic Group.

Εξαιρετικά ενθουσιασμένη με τις δυνατότητες προσφοράς –που συνεπάγεται η συμμετοχή της στα κοινά, μας δηλώνει ότι έρχεται με τη διάθεση να βοηθήσει να γίνει η καθημερινότητά μας καλύτερη. Εκφράζει την απόλυτη εκτίμησή της στο πρόσωπο του Δημήτρη Γαλάνη και δηλώνει την πεποίθησή της ότι ανάμεσα στους υποψηφίους ο αρχηγός του συνδυασμού της κάνει τη διαφορά!

Να σημειώσουμε, ότι -ως είχαμε προείπει, η συμμετοχή της κυρίας Μαλέρου στα κοινά έρχεται στα πλαίσια της προσπάθειας αναβάθμισης των προαστίων μας, που ξεκίνησε ο Δημήτρης Γαλάνης, κι όπου μετέχουν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας –χωρίς αυτοδιοικητικό παρελθόν- αλλά με επαγγελματική καταξίωση, γνήσιο ενδιαφέρον για τις πόλεις μας κι εξαιρετική διάθεση προσφοράς.

Η κυρία Μαλέρου μιλάει στα «Τοπικά νέα» μας συστήνεται και μας κερδίζει με τον ιδιαίτερο, εντελώς δικό της τρόπο, που αντιμετωπίζει την αυτοδιοικητική πραγματικότητα και τη συμμετοχή της στα κοινά.

 

Η συζήτηση

 

Ποια είναι, λοιπόν, η Νάνσυ Μαλέρου-Ζηλάκου, αλλά και η δουλειά της; «Είμαι Ψυχικιώτισσα κατ’ επιλογή. Πριν από κάποια χρόνια αποφασίσαμε, ως οικογένεια, ότι θα θέλαμε να κατοικήσουμε μόνιμα στο Ψυχικό, να μεγαλώσουμε εδώ το παιδί μας. Και ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ η πόλη μου. Παθιάστηκα μαζί της. Θεωρώ ότι μένω σε ένα πολύ όμορφο προάστιο, που έχει όλα τα φόντα να γίνει πρότυπο. Όσο για τη δουλειά μου; Είναι το coaching, ο τρόπος για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας –είτε ως άνθρωποι, είτε ως επιχειρήσεις- και να εξελιχθούμε».

Είχατε ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά; Δεν είμαι κομματικό ον. Γενικά ασχολούμαι με τα κοινά όταν με εμπνέει ένας άνθρωπος∙ αν μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, την ίδια ηθική, τις ίδιες αρχές. Με αυτό το σκεπτικό, κάποια στιγμή,  υπήρξα υποψήφια ευρωβουλευτής με το Στέφανο Μάνο. Από εκτίμηση για τον άνθρωπο και μόνο.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε τώρα με το Δήμο και μάλιστα με το συνδυασμό του Δημήτρη Γαλάνη; «Νοιώθω την ανάγκη να ασχοληθώ με το προάστιο μου, να βοηθήσω να γίνει η καθημερινότητά μας καλύτερη, να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε ένα πολύ όμορφο προάστιο με εξαιρετικές παροχές. Παράλληλα, θέλω να αγωνιστώ για να διατηρήσει την υπέροχη ιδιομορφία της ως κηπούπολη. Κι φυσικά πιστεύω ότι την ίδια προσέγγιση χρειάζονται και η Φιλοθέη και το Νέο Ψυχικό. Η κάθε περιοχή  με τις ανάγκες της φυσικά.

Όσο για την επιλογή συνδυασμού; Εκτιμώ το Δημήτρη Γαλάνη σαν άνθρωπο. Εκτιμώ το ότι δουλεύει κι είναι αυτοδημιούργητος, το ότι συντηρεί την οικογένειά του και ταυτόχρονα τις οικογένειες των ανθρώπων που εργάζονται για και με αυτόν. Εκτιμώ ιδιαίτερα, το ότι είναι συγκεντρωμένος στην οικογένεια και ασχολείται με τα παιδιά του, προσπαθώντας να βγάλει ανθρώπους που να είναι αυτόνομοι, δημιουργικοί, παραγωγικοί. Για εμένα η οικογένεια είναι πολύ σημαντική.

Επίσης, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός , άρα δεν περιμένει να ζήσει από αυτό. Μου αρέσει που εμείς έχουμε τις δουλειές μας!

Εκτός αυτών διαπιστώνω ότι έχει μεράκι, έχει ενέργεια. Δεν παραμένει ακίνητος, στατικός, άπραγος. Δεν περιμένει να έρθουν πράγματα και καταστάσεις σε αυτόν∙ προχωράει τα συναντάει και τα διαμορφώνει στα μέτρα του. Πιστεύω,  εν προκειμένω, ότι ο Δημήτρης κάνει τη διαφορά, ανάμεσα στους άλλους υποψήφιους».

Πως βλέπετε την καθημερινότητα στο Δήμο μας; «Μου αρέσει ο Δήμος να στηρίζει τους πολίτες και να δημιουργεί μια ενεργή και δυναμική τοπική κοινωνία.

Ωστόσο, εδώ δεν βλέπω να γίνεται κάτι που θα μας βγάλει από το σπίτι και θα μας «υποχρεώσει» -αν θέλετε να το πούμε έτσι, να συμμετέχουμε.

Μην ξεχνάμε ότι είμαστε όλοι δέσμιοι των συνηθειών μας. Όταν, λοιπόν, γίνεται κάτι σχεδιασμένο σωστά, όταν  έχει  συνέχεια και συνέπεια διαμορφώνει συνήθεια. Αυτό δεν το είδα στο Δήμο μας, με εξαίρεση ίσως τους Μαραθώνιους.

Έχει σημασία να υπάρχει κοινωνικός ιστός. Εδώ, σε κάθε εκδήλωση –που παρεμπιπτόντως είναι αντίγραφο της προηγούμενης- βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους.

Κι όμως, με πραγματικό ενδιαφέρον, όραμα και συνέπεια θα μπορούσαμε να κάνουμε τη δημοτική πραγματικότητα τόσο ενδιαφέρουσα, ώστε να θέλουν να εμπλακούν περισσότεροι άνθρωποι!

Κοιτάξτε, δεν είμαι αφοριστικός άνθρωπος, αλλά σα δημότισσα μου έχει λείψει κάτι που να λειτουργεί με συνέπεια και συνέχεια, κάτι υψηλού επιπέδου και που να αφορά όλες τις διαφορετικές ομάδες του προαστίου. Επίσης, θα ήθελα κάτι πιο φρέσκο, πιο δημιουργικό, κάτι καινούργιο σαν πρόταση. Δεν έχω ενθουσιαστεί με κάποια από τις δράσεις…  Μου φαίνεται ότι απλά επαναλαμβάνονται».

Σα δημότισσα χρησιμοποιείτε τις δομές του Δήμου στην καθημερινότητά σας;  Παρατηρείτε ελλείψεις; «Παίζω τένις, αλλά τα γήπεδα στο Ψυχικό δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι. Οι Παιδικές Χαρές, επίσης, ενώ διαθέτουν μια εκπληκτική φυσική ομορφιά, κανείς δεν έχει φροντίσει να τις αξιοποιήσει ανάλογα. Όσο για το κλειστό γήπεδο της ΑΕΨ, οι τουαλέτες ας πούμε απλά ότι…  δεν είναι αυτό που θα μπορούσαν να είναι ή αυτό που εγώ και οι υπόλοιποι γονείς περιμένουμε . Επίσης δεν υπάρχει σύγχρονη παροχή πόσιμου νερού. Για να ξεδιψάσει κανείς σκύβει και πίνει νερό με τη χούφτα, από τη βρύση κι εύχεται να μην είναι βρώμικη! Το ίδιο και στο ΠΟΨ!

Σε γενικές γραμμές, ναι, μια χαρά είναι το προάστιο. Το ζήτημα είναι αν θέλουμε να είναι απλά μια χαρά ή θέλουμε να φυσάει, να είναι πρότυπο!». Ειδικά δεδομένου ότι το κόστος για να ζεις και να έχεις περιουσία σε αυτό το προάστιο είναι κάθε άλλο από «μια χαρά»

Αν εκλεγείτε, πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε μέσα από τη δουλειά σας; «Να συνεισφέρω όσο περισσότερο μπορώ στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αυτή ουσιαστικά είναι η δουλειά μου, αλλά και το μεράκι μου! Με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ να βοηθήσω στην βελτίωση των συνθηκών εκεί που κατοικώ και εργάζομαι, για εμένα κάνει τη διαφορά. Στα πλαίσια αυτά, πριν τρία χρόνια νομίζω, σε επικοινωνία μου με τη διοίκηση έστειλα ένα mail και προσφέρθηκα αφιλοκερδώς, φυσικά, να βοηθήσω. Δεν μου απάντησαν ποτέ».

Μην το παίρνετε προσωπικά, μηνύματα κι επιστολές, ακόμα και για πολύ σοβαρά γεγονότα, επί της παρούσας διοίκησης, χάνονται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Όταν όμως λέτε ποιότητα ζωής, πώς ακριβώς το εννοείτε; «Για εμένα σημαίνει να είμαι καλά εκεί που ζω. Να κινούμαι σε ένα περιβάλλον αισθητικά όμορφο, πολιτιστικά ζωντανό κι ενδιαφέρον, να υπάρχει ασφάλεια και καθαριότητα, αποτελεσματική διοίκηση με διαφάνεια και σεβασμό στον κάθε πολίτη, να προσφέρονται παροχές για όλες τις ηλικίες, να μπορώ να αθληθώ, να μπορώ να ευχαριστηθώ τη ζωή μου και να νιώθω ότι ανήκω σε μια ενεργή και όμορφη κοινότητα».

Κι εδώ δεν τα βρίσκετε όλα αυτά; «Εδώ δεν εισπράττω ότι ο κόσμος νοιώθει ασφαλής. Αυτό που έχουμε δεν το λες ασφάλεια! Είμαι τυχερή που κατοικώ ανάμεσα σε πρεσβείες. Λίγα μέτρα πιο πέρα, όμως; Είμαστε αστικό προάστιο κι ασφάλεια σημαίνει να μπορεί να περπατά κανείς χωρίς να κινδυνεύει.

Θεωρώ ότι όταν έχει κανείς ένα θεσμικό ρόλο δεν περιμένει τα γεγονότα να συμβούν! Προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά και τα προλαβαίνει. Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται μια δυνατή ομάδα που να μπορεί να ρίχνει φρέσκιες και νέες ιδέες στο τραπέζι».

Τι άλλο σας προβληματίζει; «Το ότι λειτουργεί μια ανεπίτρεπτη χρήση στο Ψυχικό. Αναφέρομαι, φυσικά, στο ξενοδοχείο –που νομίζω ότι λειτουργεί εδώ κι ένα χρόνο; Και δεν είναι η μόνη μη νόμιμη δραστηριότητα. Αυτό προτιμώ να μην το βάλλουμε. Γενικά, υπάρχουν εκκρεμότητες στο Δήμο».

Τελειώνοντας, θα θέλατε να προσθέσετε κάτι, στα όσα είπαμε; «Ναι, για το συνδυασμό που ανήκω και τους ανθρώπους του. Πρόκειται για ανθρώπους που ευχαρίστως θα έβγαινα μαζί τους και με την οικογένειά μου, την Κυριακή το μεσημέρι για φαγητό. Και η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για εμένα.

Να πω, επίσης, ότι δεν ξέρω αν θα εκλεγώ –που το θέλω πολύ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα βρίσκομαι δίπλα στο Δημήτρη Γαλάνη για να βοηθήσω».

 

Ποια είναι

Η Δρ. Νάνσυ Μαλέρου – Ζηλάκου είναι από τις κορυφαίες Coaches και περιζήτητη ομιλήτρια στην Ελλάδα. Μέσα από τις ομιλίες, τηλεοπτικές εμφανίσεις, άρθρα, σεμινάρια, coaching και τα βιβλία της, έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Στον επιχειρηματικό κόσμο έχει συμβάλλει σημαντικά στις προσπάθειες πολλών εταιρειών, στελεχών και εργαζομένων εισάγοντας ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα Business Coaching.

Η Δρ. Μαλέρου -Ζηλάκου έχει πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, Master σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό σε Στρατηγικές Ανταγωνισμού. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρος του ICF Ελλάδας. Είναι πιστοποιημένη Master Coach και συνεργάτης του John Mattone, πρώην coach του Steve Jobs. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Life Style Management από το Harvard Medical School-Dept. of Continuous Education. Έχει διδάξει Μάρκετινγκ κι επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για περισσότερο από μία δεκαετία. Είναι Πρέσβειρα του Women Αct.

Έχει 14 χρόνια εμπειρίας στα πολύ απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα πολυεθνικών εταιρειών σαν στέλεχος Επικοινωνίας. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Καλύτερα Γίνεται», «Ανταγωνιστές συνεργαστείτε», και των Ημερολογίων «Σήμερα θα …» και «Καλύτερα Γίνεται». Έχει συνεργαστεί για έξι χρόνια με την TEDxAthens ως Coach των ομιλητών. Ήταν υποψηφία ευρωβουλευτής με την ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου.

Είναι εμπνεύστρια και εισηγήτρια του “ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ”, του ετήσιου μη κερδοσκοπικού σεμιναρίου Coaching που έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες άνθρωποι μέχρι στιγμής.

H Δρ. Μαλλέρου είναι ιδρύτρια και CEO της Life Clinic Group, πρωτοπόρου εταιρεία coaching για την προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Είναι αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγος και πιστεύει ότι η αγάπη, η πρόοδος και η συνεισφορά είναι τα συστατικά για μια ζωή που αξίζει να τη ζούμε.

Το προσωπικό της moto: Καλύτερα Γίνεται!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις