Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Γιάννη Καβαλάρη από το Κ.Κ.Ε.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Γιάννη Καβαλάρη από το Κ.Κ.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια αξιόλογη εναλλακτική πρόταση για τις Δημοτικές Εκλογές

Η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, ξεκίνησε τη διοργάνωση  πολιτικών συγκεντρώσεων και συσκέψεων  με τίτλο «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου», με σκοπό την ανακοίνωση των υποψηφίων Δημάρχων που στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μια τέτοια εκδήλωση λοιπόν έγινε την περασμένη Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού, όπου ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Γιάννη Καβαλάρη ως υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ο Γιάννης Καβαλάρης είναι 50 ετών, φαρμακοποιός και δραστηριοποιείται πολιτικά από τα φοιτητικά του χρόνια. Είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής καθώς και στο ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού συλλόγου. Συμμετέχει για τρίτη φορά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος όπου κερδίζει την μοναδική έδρα του Κ.Κ.Ε. και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος. Το 2010 το  ποσοστό ανερχόταν στο 5,15% και αντιστοιχούσε σε 751 ψηφοδέλτια, ενώ το 2014 ήταν 4,85% με μια ελάχιστη μείωση 10 ψηφοδελτίων.

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από τον λόγο του κυρίου Καβαλάρη, ο οποίος, αν και σύντομος, ήταν περιεκτικός και ουσιαστικός ως προς την θέση του στα προβλήματα του Δήμου και την σχέση της Αυτοδιοίκησης με την Κεντρική Πολιτική Σκηνή.

…πώς διαμορφώνεται το σκηνικό εν όψει των δημοτικών εκλογών; Ήδη τρεις συνδυασμοί έχουν ανακοινωθεί, του Δημάρχου κ. Ξυριδάκη, του κ. Γαλάνη και του κ. Κανελλάκη, καθώς και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό και των τριών αυτών συνδυασμών; Κατ’ αρχήν, το 2010 ήταν όλοι μαζί στην ίδια παράταξη, με την οποία κέρδισαν το Δήμο. Επίσης και οι τρεις επικεφαλείς, είναι στελέχη της Ν.Δ., πηγαίνουν και φωτογραφίζονται στις εκδηλώσεις των οργάνων της Ν.Δ. της περιοχής. Όμως ταυτόχρονα είναι ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι μπροστά στις δημοτικές εκλογές.

Εμείς θα προτείνουμε το εξής, σε κάθε πρότασή τους που θα γράψουν στα φυλλάδιά τους, δίπλα να γράφουν και ποια είναι η θέση του κόμματός τους. Ασπάζονται τις θέσεις της Ν.Δ. για τους υπόλοιπους Δήμους, αλλά θεωρούν ότι μόνο σ’ αυτόν το Δήμο θα πρέπει να ισχύουν άλλα;

Ας τα δούμε σιγά σιγά.

Στο Νέο Ψυχικό όλοι μιλούν λίγο-πολύ για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ότι θα πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτήν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Όμως ο κύριος Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., θεωρεί ότι δεν πρέπει να μπαίνουν εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και ότι τα καταστήματα θα πρέπει να ανοίγουν με μια απλή γνωστοποίηση στο Δήμο ενώ αργότερα θα κοιτάζουν οι υπηρεσίες αν τα χαρτιά του είναι σωστά.  Διαφωνούν λοιπόν με τη θέση της Ν.Δ. για τις αδειοδοτήσεις, όμως είναι και μέλη της και φωτογραφίζονται με τον κ. Χατζηδάκη στις εκδηλώσεις του κόμματος. Τα συμπεράσματα είναι εύκολα, ότι μάλλον μας δουλεύουν.

Ποια είναι η θέση της Ν.Δ. για τη χρηματοδότηση των Δήμων; Μιλά ότι θα μεταφέρει ένα μέρος του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους και θα περικόψει εντελώς την Κρατική Χρηματοδότηση. Δηλαδή, όλη η χρηματοδότηση θα προέρχεται από τις τσέπες των δημοτών, με τοπική φορολογία και το Κράτος θα εξοικονομήσει πόρους για να χρηματοδοτήσει, άμεσα ή έμμεσα πάλι τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

…Η θέση μας για τα δημοτικά τέλη είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν και ότι θα πρέπει η χρηματοδότηση των Δήμων να προέρχεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό αποκλειστικά. Όμως υπάρχει και η καθημερινή διαχείριση. Τα καταστήματα στο Νέο Ψυχικό έχουν χωριστεί σε δύο ζώνες, η μία ζώνη είναι η περιοχή του Φάρου και η άλλη ζώνη είναι τα μικρομάγαζα σε όλη την άλλη έκταση της περιοχής. Στα φετινή συζήτηση για τα τέλη, αποκαλύψαμε ότι το συνολικό ποσό που εισπράττει από τα τέλη ο Δήμος από τα μικρομάγαζα είναι υψηλότερο από αυτό που εισπράττει από τα μεγαθήρια της περιοχής του Φάρου. Είναι κι αυτό ένα δείγμα για την καθημερινή διαχείριση.

Έχει γίνει επίσης κουβέντα για τα ελεύθερα οικόπεδα στην περιοχή του Φάρου (Φυστικιές) και για το ότι χάθηκε η απαλλοτρίωση γιατί ο Δήμος δεν είχε να πληρώσει τα χρήματα της απαλλοτρίωσης. Το Κράτος δεν δίνει ούτε ένα σεντ για απαλλοτριώσεις που αφορούν τη δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου και περιπάτου, δεν έχουν ανταποδοτικότητα, δεν προσφέρουν στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Έτσι εκεί, το πιο πιθανό είναι να σηκωθεί κάποιο συγκρότημα κατοικιών, μερικών χιλιάδων τετραγωνικών και ο Δήμος θα παρέμβει για να μην δημιουργηθούν καταστήματα. Όμως η περιοχή θα «μπουκώσει» οικιστικά, ενώ σε περίπτωση κάποιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ο κόσμος θα μαζεύεται στη μέση του δρόμου (π.χ. σεισμός, πυρκαγιά, κλπ).

…Στο Νέο Ψυχικό και στην Φιλοθέη απαιτούνται έργα για τα όμβρια και αντιπλημμυρικά, όμως κονδύλια δεν υπάρχουν. Στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου όμως, βλέπουμε ότι υπάρχει πρόγραμμα για τη δημιουργία open hall μικρές αγορές και η δημιουργία-τελείωμα του ταρτάν στο στίβο της Φιλοθέης, δηλαδή βάζουμε πρώτα τα παπούτσια και μετά παλεύουμε να μπουν οι κάλτσες. Δηλαδή φτιάχνουμε το ταρτάν του στίβου και μόλις πλημμυρίσει ο Ποδονίφτης, αυτό θα καταστραφεί γιατί δεν κάνουμε το αντιπλημμυρικό του Ποδονίφτη.

…Και τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και για το φετινό τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Έχει προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ, είναι κυρίως συντηρήσεις και από το οποίο το 1.600.000 ευρώ είναι από ίδιους πόρους, όπου αυτό σημαίνει απευθείας από τις τσέπες των κατοίκων.

Στο αντιλαϊκό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης και στην υποχρηματοδότηση, οι Κυβερνήσεις αλληλοσυμπληρώνονται, η Ν.Δ. φόρτωσε διάφορες υπηρεσίες στους Δήμους χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση και προσωπικό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και έβαλε ταβάνι στη χρηματοδότηση των Δήμων…

Καλούμε το Λαό να συμπορευτεί, να στηρίξει, να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, ώστε να μπορεί να παλέψει από καλύτερες θέσεις μπροστά στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Για να δυναμώσει η καθημερινή λαϊκή αντιπολίτευση, για την ανακούφιση και βελτίωση της ζωής μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις