Βραδιά Ιστορίας Π.Ο.Ψ.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Βραδιά Ιστορίας Π.Ο.Ψ.

Η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, Ο Πρόεδρος του ΠΟΨ κ. Γιάννης Πετρίδης και η “ψυχή” του ΠΟΨ κ. Γιώργος Βασίλαρος

 

Μια εξαιρετική εκδήλωση με τίτλο: «Βραδιά Ιστορίας» διοργάνωσε ο Π.Ο.Ψ. το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού.

Η εκδήλωσή είχε ως επίσημη παρουσιάστρια τη γνωστή κυρία Φωτεινή Γεωργαντά και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το NF STUDIO SPORTS.

 

Γιάννης Πετρίδης και Θανάσης Μούρτος

 

 

Για την βραδιά είχαν δημιουργηθεί τρία βίντεο: το ένα από σημαντικά στιγμιότυπα της Αντρικής Ομάδας, το δεύτερο από τις Ακαδημίες και το τρίτο ήταν μια ιστορική αναδρομή από στιγμές και πρόσωπα σημαντικά στην 93χρονη πορεία του Ομίλου, όπου προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση και ενθουσιασμό στους 800 περίπου παρευρισκόμενους.

Η κοπή της πίτας

 

 

 

 

 

Πέραν της καθιερωμένης κοπής της Βασιλόπιτας του 2019, που ευλόγησε ο Πάτερ Νικόλαος του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου, βασικό τμήμα της εκδήλωσης ήταν οι βραβεύσεις δέκα σημαντικών προσώπων του Π.Ο.Ψ.

 

 

 

 

 

Βραβεύτηκαν οι:

Σταύρος Αθανασιάδης και Άγγελος Νικόπουλος

 

Σταύρος Αθανασιάδης τέως Αντιπροέδρου της Ε.Π.Σ.Α. & τέως Πρόεδρος του Π.Ο.Ψ. από τον Αντιπρόεδρο της Ε.Π.Σ.Α. κύριο Άγγελο Νικόπουλο,

 

 

 

 

 

 

Θάνος Βεζυργιάννης και Παντελής Ξυριδάκης

 

Θάνος Βεζυργιάννης τέως Δήμαρχος Νέου Ψυχικού για την στήριξη που έχει προσφέρει στον ΠΟΨ κατά τα 16 χρόνια Δημαρχίας του καθώς και ο κύριος Μάνος Βεζυργιάννης από τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού κύριο Παντελή Ξυριδάκη,

Γιώργος Κουσκούτης από την Περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου,

Θανάσης Μούρτος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Κατερίνα Αλεξοπούλου,

 

 

 

Μάρκος Σπυρίδης και Γιάννης Πετρίδης

 

Μάρκος Σπυρίδης από τον Πρόεδρο του ΠΟΨ κύριο Ιωάννη Πετρίδη,

 

Τάσος Πάντος από την υποψήφια Βουλευτή της Ν.Δ. Β’ Αθηνών κυρία Ζωή Ράπτη,

 

 

 

 

 

 

Γιάννης Νακόπουλος και Νατάσσα Αγγελάκη

 

Γιάννης Νακόπουλος από την Αντιδήμαρχο κυρία Νατάσσα Αγγελάκη,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάκης Στραβαρίδης και Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ

 

Μάκης Στραβαρίδης από την Αντιδήμαρχο Κατερίνα Πετρίτση-Μουράντ,

 

 

 

 

 

 

 

φωτογραφία του Μπάμπη Κολέσσια, ο Λεωνίδας Παπανδρέου και ο Δημήτρης Γαλάνης

 

Μπάμπης Κολέσσιας από την υποψήφιο Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Γαλάνη,

Θανάσης Χανακούλας Επίτιμος Πρόεδρος του ΠΟΨ από τον Δήμαρχο κύριο Παντελή Ξυριδάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, ο Δ/ντής της Περιφέρειας Αττικής κ. Κων/νος Μπούκας, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Άλκης Γάτος, Κατερίνα Πετρίτση- Μουράντ, Μαρία Τρέζου, Νατάσα Αγγελάκη, Βύρων Σαμαρόπουλος, Γεράσιμος Μαζαράκης,  η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ κ. Νέλλη Λάβδα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Κατερίνα Αλεξοπούλου, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ κυρία Σόφη Ζαφρακοπούλου, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Γαλάνης και Νίκος Κανελλάκης, ο τ. Δήμαρχος κ. Θάνος Βεζυριάννης, η Υποψήφια Βουλευτής της Ν. Δ.  κυρία Ζωή Ράπτη, η κυρία Γιούλη Παλυβού τ. Πρόεδρος του ΜΕΟ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φώτης Χρυσικός, ο τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας της ΕΠΣΑ κ.κ. Άγγελος Νικόπουλος και Γαβριήλ Παπαδόπουλος αντίστοιχα, μέλη γειτονικών σωματείων, ο κ. Γιάννης Γιασαφάκης από τον Απόλλων Χαλανδρίου, ο κ. Δημήτρης Μωραΐτης από τον Ο.Φ. Χολαργού, το σύνολο των ποδοσφαιριστών της αντρικής μας ομάδας, οι προπονητές μας, οι γονείς των ακαδημιών του ποδοσφαίρου, της κολύμβησης και της γυμναστικής, το σύνολο των μελών του Δ.Σ. του Π.Ο.Ψ., καθώς και μεγάλο πλήθος των πιστών φίλων της ομάδας.

 

Επιτέλους ο ΠΟΨ αποκτά δικό του γήπεδο

Το πίσω μέρος του ΟΤ 150

 

 

Βόμβα Δούρου στην εκδήλωση!   

 

 

 

 

 

 

 

 

Το χρονικό

 

Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Τον χορό των ομιλιών στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας του 2019, ξεκίνησε ως είθισται ο Πρόεδρος του ΠΟΨ κύριος Γιάννης Πετρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ίδρυση της προσφυγικής αυτής ομάδας, στην πορεία και στις δυσκολίες της και  μίλησε εκτενώς για το πρόβλημα στέγης του ΠΟΨ. Ανέλυσε  τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη γηπέδου με βασικό αυτό της ώρας προπόνησης της αντρικής ομάδας που ξεκινά στις 10-10:30 το βράδυ(!), τα χρήματα που πληρώνουν ως ενοικίαση στο Κολλέγιο για μια προπόνηση την εβδομάδα κ.ά. και κατέληξε λέγοντας ότι θυμίζουν μια οικογένεια χωρίς σπίτι. Είναι δυνατόν να υπάρχει μια οικογένεια χωρίς σπίτι; Έτσι είμαστε εμείς!

Ακολούθησε ο Δήμαρχος κύριος Παντελής Ξυριδάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις επιχορηγήσεις των σωματείων και στην δυσκολία εξεύρεσης αθλητικών χώρων μέσα στον οικιστικό ιστό.

Και ακριβώς εδώ σκάει η βόμβα μεγατόνων που αφήνει για δευτερόλεπτα όλους άναυδους!

Ρένα Δούρου και ανακοίνωση γηπέδου

Το λόγο πήρε η Περιφερειάρχης κυρία Ρένα Δούρου, η οποία αφού αναφέρθηκε στο σοβαρό έργο που κάνει η Περιφέρεια, έριξε μια βόμβα μεγατόνων λέγοντας: «ήρθα να σας αιφνιδιάσω, όπως θα αιφνιδιάσω και τον Πρόεδρο. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δουλέψαμε αθόρυβα και δυνατά, μ’ έναν πολύ διαφορετικό τρόπο απ’ ότι κάνουν οι πρόεδροι ομάδων, οι πολιτικοί, κλπ, ώστε η Κτ.Υπ. Α.Ε. (Κτηματικές Υπηρεσίες) να παραχωρήσει εκείνο το κομμάτι του ΟΤ 150…..» για τη δημιουργία γηπέδου στο Νέο Ψυχικό.

 

 

 

Ο Γιώργος Βασίλαρος φιλάει τη Ρένα Δούρου

 

Όλοι βέβαια οι παριστάμενοι ξεσηκώθηκαν, χειροκρότησαν και την αποθέωσαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

Η Κτ. Υπ. Α.Ε. στέλνει στα «Τοπικά νέα»  και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ακόλουθο δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κτ.Υπ. Α.Ε.

Παραχώρηση ακινήτου ιδιοκτησίας ΚΤΥΠ στο Νέο Ψυχικό για ήπιες χρήσεις αθλητισμού

Στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος της τοπικής κοινωνίας του Νέου Ψυχικού προχωρά η ΚΤΥΠ ΑΕ με την παραχώρηση τμήματος ακινήτου ιδιοκτησίας της στο ΟΤ 150 του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, για ήπιες χρήσεις αθλητισμού.

Η παραχώρηση ισχύει για 25 έτη.

Για την εξέλιξη αυτή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Ιωάννης Χαρωνίτης και η Αντιπρόεδρος της Εταιρείας, Στέλλα Πολίτου ενημέρωσαν το πρωί της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2019, την επικεφαλής και τα μέλη της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού”, οι οποίοι είχαν ζητήσει συνάντηση-ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, για το οποίο έχουν επιδείξει εξ αρχής ζωηρό ενδιαφέρον, καθώς θα επιλύσει ένα κρίσιμο πρόβλημα της περιοχής η οποία στερείται χώρων για την κάλυψη βασικών αθλητικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας και νεολαίας. .

Χάρις Συμεωνίδου, Στέλλα Πολίτου, Ιωάννης Χαρωνίτης, Νάντια Σουμπασάκη

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος η επικεφαλής της παράταξης και δημοτική σύμβουλος, Νάντια Σουμπασάκη, η δημοτική σύμβουλος Χάρις Συμεωνίδου και τα μέλη της παράταξης Σπύρος Αυλωνίτης, Γιάννης Καραγιάννης, Αθανασία Κατσιγιάννη, Λένα Ματθαίου-Κελαντωνάκη, Δημήτρης Μαρούδας, Μαρία Σταματοπούλου και Γιώργος Σαβρανάκης.

Για το ίδιο ζήτημα, ακολούθησε την ίδια ημέρα, συνάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου με τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη κατά την οποία συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες της παραχώρησης του ακινήτου.

 

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

 

Η κυρία Νάντια Σουμπασάκη πηγαίνει στην καθιερωμένη πίτα του Αθλητικού Συλλόγου «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» συνοδευόμενη από τον κύριο Γιάννη Χαρωνίτη όπου παίρνει τον λόγο μετά τον Δήμαρχο και λέει τα εξής:

Νάντια Σουμπασάκη και Ιωάννης Χαρωνίδης

Στην θέση αυτή με όρισε η Κυβέρνηση δίνοντάς μου μία μόνο κατεύθυνση ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Σχολεία και Αθλητικούς χώρους ώστε να «βγάλουμε» όσον το δυνατόν καλύτερους πολίτες για την χώρα μας. Εγώ είμαι από την Κρήτη. Το Ψυχικό, το Νέο Ψυχικό δεν το γνώριζα. Μου το έκανε γνωστό η Νάντια, η Νάντια Σουμπασάκη που από την ώρα που ανέλαβα με πίεζε ευγενικά πάντα αναφερόμενη στην έλλειψη αθλητικών χώρων, στο γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και στο κλειστό μπάσκετ. Κάποια στιγμή και εγώ βέβαια θα το έβλεπα σαν θέμα όχι όμως αυτήν την στιγμή. Καταλαβαίνετε ότι η  προτεραιότητα μου είναι τα σχολεία. Στη Νάντια χρωστάτε το γήπεδο!

 

 

Η Διοίκηση του ΠΟΨ αμέσως μετά έστειλε στην εφημερίδα το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Δικαίως, την εκδήλωσή μας ως Βραδιά Ιστορίας την μετονομάζουμε στην “Ιστορικότερη Βραδιά του Π.Ο.Ψ.”, αφού ανακοινώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο η πολιτική έγκριση για την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου μας, τη στέγη και το Έργο Ζωής για τα παιδιά της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου που τίμησε στο ακέραιο με την παρουσία της την εκδήλωσή μας, ανακοίνωσε επίσημα την έγκριση της παραχώρησης μέρους του Ο.Τ. 150 από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  προς το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ο εν λόγω χώρος αποτελούσε το όνειρο ετών και τον πρώτιστο στόχο της παρούσας Διοίκησης για την αξιοποίησή του ως γηπέδου ακαδημιών, αφού είναι ο μοναδικός στα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας, που επιτρέπεται η ήπια μορφής αθλητική εγκατάσταση και για δεκαετίες παρέμενε ανεκμετάλλευτος αποτελώντας εστία μόλυνσης  με αυξημένο τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Εφεξής, ανοίγει διάπλατα η προοπτική να αποτελέσει για τους μαθητές των σχολείων και τα παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου μας, το φρούριο των ονείρων τους και η ασπίδα τους έναντι όλων των γνωστών κινδύνων που απειλούν τη σωματική τους υγεία και τη σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Ο Πρόεδρος και το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε δικαιωματικά τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας, σε εκείνους τους τοπικούς πολιτικούς αξιωματούχους που  συμβάλλουν στην ενσάρκωση του οράματος των παιδιών της περιοχής μας.

Ειδικότερα, η συμβολή της Περιφερειάρχης Αττικής κ.Ρένας Δούρου, που είχε καταλυτική επίδραση, του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής & Τηλεπικοινωνιών κ. Νίκου Παππά, του Δ/ντος Συμβούλου της ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ κ. Γιάννη Χαρωνίτη αποτελούν για εμάς εκείνους τους ανθρώπους που συντελούν στην υλοποίηση αυτού του θεάρεστου έργου και το οποίο εμείς ως Διοίκηση έχουμε θέσει ως ανελαστικό στόχο.

 

Τι περιμένουμε

Κατά την επικοινωνία μας με τον κύριο Γιάννη Χαρωνίτη , μας διαβεβαίωσε  ότι  το αργότερο σε 15 ημέρες (δηλ. μέχρι τις 18 Φεβρουρίου) θα περάσει ως θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Κτ.Υπ. προκειμένου να  παραχώρησει το τμήμα του Ο.Τ. 150 στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Στην συνέχεια θα περάσει ως θέμα από το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο για να αποδεχτούμε την παραχώρηση και παράλληλα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χρηματοδότηση και την δημοπράτηση του Έργου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αντώνης Κώττης Πολιτικός Μηχανικός και μέλος της Διοίκησης έχει ήδη ετοιμάσει την Τεχνική Μελέτη η οποία κατατέθηκε και εγκρίθηκε από την Κτ.Υδ.Α.Ε, ενώ η Μελέτη – Έκθεση Τεκμηρίωσης για το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει ήδη εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και από την αρμόδια υπηρεσία της Κτ.Υδ Α.Ε. Η Διοίκηση του ΠΟΨ είναι πανέτοιμη και έχει κερδίσει με τις ενέργειές της πολύ χρόνο ως προς την υλοποίηση.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου που θα δημιουργηθεί θα είναι 9Χ9 και θα καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων μας το πρωί ενώ τις απογευματινές ώρες θα το χρησιμοποιεί ο ΠΟΨ για προπονήσεις των Ακαδημιών και της Αντρικής Ομάδας.

Για την πίτα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και όσα αναφέρθηκαν για την δημιουργία Κλειστού Αθλητικού Χώρου θα σας ενημερώσουμε στο επόμενο τεύχος.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις