Η Σύρος τιμά τον Μάνο Ελευθερίου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η Σύρος τιμά τον Μάνο Ελευθερίου

 

Μάνος Ελευθερίου

 

Ο δικός μας Μάνος Ελευθερίου, γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1938 στην Ερμούπολη της Σύρου και πρωτάρχισε να βλέπει θέατρο 12 ετών. Σε ηλικία 14 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του από την Σύρο στην Αθήνα και το 1960 μετακόμισαν οικογενειακώς στο Νέο Ψυχικό.

 

 

Εδώ και πολύ καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο Δήμος Σύρου, η γενέτειρα του Μάνου, έχει κάνει κάποιες ενέργειες και είχε πάρει κάποιες αποφάσεις για να τιμήσει το δικό της άνθρωπο.

Έτσι, στο νησί πρόκειται να τοποθετηθεί προτομή του στο κέντρο της Ερμούπολης και πιθανότητα στην Πλατεία Μιαούλη μπροστά από το κτίριο της Δημοτική Βιβλιοθήκης, στο σημείο που βρίσκονται και οι αντίστοιχες προτομές μεγάλων συριανών όπως του Εμμανουήλ Ροϊδη του Γεωργίου Σουρή, της Ρίτας Μπούμη – Παππά, του Τιμολέοντα Αμπελά και του Δημητρίου Βικέλα.

Επίσης, το όνομά του θα δοθεί σε κάποιον από τους δρόμους της Ερμούπολης, αφού ήδη με παλαιότερη απόφαση του ο Δήμος είχε ονομάσει το πρώην νταμάρι Καραβέλλα, όπου γίνονται οι μεγάλες μουσικές συναυλίες, σε Πολιτιστικό Χώρο “Μάνου Ελευθερίου”.

Η τελευταία ενέργεια που προσανατολίζεται να κάνει το νησί στη μνήμη του είναι να δημιουργηθεί μια μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στο μεγάλο συριανό δημιουργό. Το θέμα έχει ωριμάσει σε  βαθμό τέτοιο που να είναι έτοιμος ο σχεδιασμός για την υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας. Έτσι, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να παρουσιασθεί η πρόταση για τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης στη μνήμη του Μάνου Ελευθερίου, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Ερμούπολη.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις