Θεοφάνεια 2019

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Θεοφάνεια 2019

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε και φέτος η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η κατάδυση του Σταυρού στο Δήμο μας, παρουσία Αρχών, φορέων και πιστών που θέλησαν να συμμετέχουν στον Εορτασμό των Θεοφανείων.

Στην ακολουθία της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2019 έψαλαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και ο Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σαθάκης.

 

Παρά το τσουχτερό κρύο, 8 βαθμοί C (όπως φαίνεται και στην ταμπέλα – φωτό), υπήρξαν πολλοί μικροί μεν, τολμηροί δε κολυμβητές που βούτηξαν γεμάτοι χαρά στα νερά του Δημοτικού Κολυμβητήριου για να πιάσουν τον Σταυρό, τιμώντας το έθιμο για τύχη και καλή υγεία. Η μπάντα του Δήμου εμψύχωσε τα παιδιά με τις τυμπανοκρουσίες της.

 

 

Τα περισσότερα παιδιά που βούτηξαν για τον Σταυρό, είναι παιδιά από σχολεία του Νέου Ψυχικού και από αθλητικούς συλλόγους επίσης του Νέου Ψυχικού.

 

Ο Δημήτρης Πάνου είναι ο δωδεκάχρονος μαθητής του 2ου Δημοτικού σχολείου Νέου Ψυχικού που ανέσυρε για 2η συνεχόμενη χρονιά τον Σταυρό.

 

Τα υπόλοιπα παιδιά – κολυμβητές που έλαβαν μέρος είναι τα εξής: Ρώμπαμπας Γιώργος, 15 ετών από το 1ο Λύκειο Νέου Ψυχικού, Μανάλης Λουκάς, 16 ετών Βαρβάκειο Λύκειο, Παρασκευόπουλος Δημήτρης, 10 ετών από το 2ο Δημοτικό  Νέου Ψυχικού, Παρασκευόπουλος Νικόλας, 8 ετών από το 2ο Δημοτικό  Νέου Ψυχικού, Χουρδάκης Αντώνης, 9 ετών από το 2ο Δημοτικό  Νέου Ψυχικού, Χουρδάκη Ινώ, από το 2ο Δημοτικό  Νέου Ψυχικού, Ζώγα Βασιλεία, 10 ετών, από το 6ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής, Παππά Ελευθερία,14 ετών από το 1ο  Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού, Σχοινά Άννα, 10 ετών από την Ελληνική Παιδεία Αμαρουσίου, μέλος του ΑΟΝΨ Ποσειδών, Σκορδά Ελευθερία, 10 ετών από το 7ο Δημοτικό Χαλανδρίου, μέλος του ΑΟΝΨ Ποσειδών και Πνευματικάτου Μαρκέλλα,  11 ετών, από το 1ο Δημοτικό Χολαργού.

 

Όλα τα παιδιά κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και ο νικητής έλαβε ένα χρυσό σταυρό που του απένειμε ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης.

 

 

 

 

Η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Δημάρχου προς τα παιδιά, τον κλήρο, τις αρχές και τον κόσμο, που παρευρέθησαν  στην καθιερωμένη εκδήλωση καθαγιασμού των υδάτων.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις