Πολλές οι διακρίσεις στα Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι Αττικής 2019

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ποδαρικό με πρωτιές στο σκάκι

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή σκακιστών της Ακαδημίας Σκάκι Νέου Ψυχικού πραγματοποιήθηκαν τα Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι Αττικής 2019. Οι αγώνες διοργανώθηκαν στο Κλειστό Ολυμπιακό Ακίνητο Πάλης στο Δήμο Φυλής στις 27-28 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν 20 αθλητές του συλλόγου μας επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις και πολλές προκρίσεις στα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα Σκάκι 2019.

Στην κατηγορία των Νηπίων, η Ελένη Σερέτη με 6/7 έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και κατέλαβε τη 2η θέση στη Γενική κατάταξη και την 1η στα κορίτσια. Επίσης, η Χριστίνα Ρεπούσκου κατέλαβε την 3η θέση στα κορίτσια. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Πρίφτης ο οποίος επίσης προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα.

Στην Β’ Δημοτικού, “η δυνατή ομάδα” του φυτωρίου του Συλλόγου μας έκανε για μια ακόμη χρονιά εξαιρετική εμφάνιση. Σε σύνολο 65 σκακιστών ο Ιάσων Μακρυλάκης ήταν 1ος στη Γενική κατάταξη με 6/7, ο Σωτήρης Σταυρόπουλος κατέλαβε στην ισοβαθμία με 6/7 την 2η θέση, ο Βαγγέλης Πρίφτης την 6η θέση και ο Αλέξανδρος Μισθός την 7η. Την 2η θέση στα κορίτσια κατέλαβε η Ιωάννα Σερέτη συνεχίζοντας για 3η χρονιά το σερί μεταλλίων στα πρωταθλήματα Αττικής. Τέλος, την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήρε και ο Βαγγέλης Τασιούλας με 4/7.

Στην Γ’ Δημοτικού, την 6η θέση στα κορίτσια που συνοδεύτηκε με μετάλλιο πήρε η Σοφία Μαυρογιώργου με 3,5/7 κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση παρότι συμμετείχε για πρώτη χρονιά. Ο Νικόλας Αργυρόπουλος και ο Κωνσταντίνος Σπέης με 4/7 πήραν επίσης επάξια την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στην Δ’ Δημοτικού, ο Σταύρος Ρεπούσκος κατάφερε για δεύτερη συνεχή χρονιά να προκριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 3,5/7.

Στην Ε’ Δημοτικού, πολύ καλή παρουσία είχαν ο Γρηγόρης Καγκελάρης που με 5/7 πήρε την 9η θέση και ο Βελισσάριος Αυγητίδης με 3,5/7, οι οποίοι προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στους μαθητικούς αγώνες συμμετείχαν επίσης οι σκακιστές μας Σωτήρης Μαυρογιώργος, Κορίνα Αργυροπούλου, Αγγελική Αγκριθαράκη, Θοδωρής Ματθαίου και Καγκελάρης Δημήτρης αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες για το μέλλον.

Στα Ομαδικά Πρωταθλήματα Δημοτικών Σχολείων, συμμετείχαν και οι αθλητές μας Ιάσων Μακρυλάκης και Σωτήρης Σταυρόπουλος βοηθώντας σημαντικά την ομάδα της Σχολής Μωραίτη που κατέλαβε την 8η θέση σε σύνολο 60 Δημοτικών Σχολείων και κατάφερε να προκριθεί στα Πανελλήνια Ομαδικά Πρωταθλήματα Δημοτικών Σχολείων.

Στα Ομαδικά Πρωταθλήματα Γυμνασίων, ο Δημήτρης Καγκελάρης συμμετείχε στην ομάδα του Βαρβακείου Γυμνασίου που κατέλαβε την 6η θέση που προκρίθηκε στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυμνασίων.

Η βασική  ομάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τις 13 Ιανουαρίου αγωνιζόμενη στο πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Επίσης έχουν δηλωθεί για πρώτη φορά 2 ομάδες μας για να συμμετάσχουν στο Ομαδικό Κύπελλο Αττικής Φιλίας, ύστερα από την ουσιαστική και σημαντική σκακιστική προσπάθεια στις προπονήσεις των αθλητών μας.

Σε όλους τους αθλητές μας, ευχόμαστε καλή συνέχεια και επιτυχίες στους μελλοντικούς σκακιστικούς αγώνες της νέας χρονιάς!

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις