Ταξίδι στις χαμένες πατρίδες

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εκδήλωση στην μνήμη του Κώστα Ρήγου

Ταξίδι στις χαμένες πατρίδες

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018.

 

Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού και ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Κώστα Ρήγου, μέλος του Δ.Σ. που έφυγε αδόκητα τον περασμένο Απρίλη.  Ο σύλλογος απένειμε στην κόρη του, Ολίβια αναμνηστικό από την σύντομη αλλά ουσιαστική συμβολή του στην πορεία του συλλόγου. Την Ολίβια συνόδευε η μητέρα της Λιάνα Παρούση.

Η εκδήλωση είχε θέμα την Πισιδία – Παμφυλία – Λυκία – Αλάγια – Σπάρτη και Αττάλεια, με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό Aρμπατζή Αναστασία και προβολή slides. Το υλικό της κυρίας Αρμπατζή είναι αποτέλεσμα έρευνας και ανήκει στο Κέντρο Μεσογειακού Πολιτισμού.

Η ομιλία πλαισιώθηκε από παραδοσιακά μουσικά ακούσματα προερχόμενα από τις παραπάνω περιοχές από το μουσικό σχήμα Σμιγάδι με βιολιστή τον γνωστό Κυριάκο Κουβέντα και κεράσματα από παραδοσιακά γλυκά και λικέρ.

Η Πρόεδρος κυρία Ντίνα Μακαντάση στον σύντομο λόγο της επικεντρώθηκε στην  καταγωγή και την αξιόλογη πορεία ζωής του αείμνηστου Κώστα Ρήγου.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν: ο Πανοσιολογιότατος Μιχαήλ Σταθάκης από τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Δημήτρης Μαναός, η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ, η Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ κυρία Σόφη Ζαφρακοπούλου, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νέου Ψυχικού κυρία Νένα Πασσά, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Γιάννης Δελακουρίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος κύριος Νίκος Κανελλάκης, η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Ελένη Χαρλαύτη, ο Γ.Γραμματέας του ΠΟΨ κύριος Θανάσης Χανακούλας, η πρώην Αντιδήμαρχος Νέου Ψυχικού κυρία Νταίζη Κωνστάν-Λιαργκόβα. Επίσης από τον μικρασιατικό «χώρο»: από την Ένωση Σμυρναίων Αθηνών ο Πρόεδρος κύριος Αρχοντάκης, ο οποίος τιμά τον σύλλογο σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις του καθώς επίσης και από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος με την Παρουσία του Ταμεία τους και μέλος του Συλλόγου και Ελεγκτικής επιτροπής, ο κύριος Αναγνωστάκης. Επίσης ήταν παρόντες, οι Πρόεδροι των Μικρασιατικών Συλλόγων, κύριος Κουτούλιας από το Αιγάλεω,  κύριος Γαζεπίδης από την Πεύκη, κύριος Νουβενόγλου από την Νέα Ιωνία, κύριος Γκατσόλης από τα Μελίσσια, ο εκπρόσωπος  από την Π. Φώκαια κύριος Γκιουλέκας και Χαλκιδικής και Σαρωνικού κύριος Ιωαννίδης καθώς και εκπρόσωπος του συλλόγου από τη Θήβα.

Μεγάλη τιμή για το Σύλλογο ήταν και η παρουσία του  καθηγητή Πανεπιστημίου Εργατικού Δικαίου κυρίου  Αλέξη Μητρόπουλου, συνεργάτη του εκλιπόντος.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like: