Προϋπολογισμός: το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Προϋπολογισμός: το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης

Ζωή Ράπτη

Της Ζωής Ράπτη, Δικηγόρου , LL.m*

Η κατάθεση σχεδίου προϋπολογισμού από την κυβέρνηση είναι μια επιπλέον πράξη στην τραγικωμωδία που ζουν οι πολίτες εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Η ομάδα που περιβάλλει τον κ. Τσίπρα προέβη σε μια σειρά κωμικών χειρισμών και τα αποτελέσματα στην οικονομία μας ήταν τραγικά.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβλήθηκαν 29 νέοι φόροι και τα περιοριστικά μέτρα της λιτότητας έφτασαν τα 9,5 δις ευρώ. Μαζί με την ουσιαστική δήμευση των περιουσιών των πολιτών μέσω της υπερφορολόγησης ο κ. Τσίπρας, που πανηγυρίζει επειδή «βγήκαμε από τα Μνημόνια» δέσμευσε την περιουσία του Δημοσίου για έναν αιώνα, έχει συμφωνήσει εξωφρενικά πλεονάσματα με τους πιστωτές, έχει επιβαρύνει την κατάσταση στο Δημόσιο με ένα όργιο κομματικών προσλήψεων, έχει προβεί σε μια άτυπη στάση πληρωμών των οφειλών του κράτους σε ιδιώτες κι έχει παγώσει κάθε επενδυτική δραστηριότητα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση του τομεάρχη οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα «το Σχέδιο του Προϋπολογισμού συνιστά το κύκνειο άσμα της σημερινής διακυβέρνησης. Σφραγίζει το τέλος ενός τετραετούς κύκλου της Ελληνικής οικονομικής ιστορίας που τον χαρακτηρίζει η αυταπάτη, η ανευθυνότητα, ο τυχοδιωκτισμός, η αναποτελεσματικότητα και οι ιδεοληψίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ενός κύκλου που κόστισε πανάκριβα στη χώρα και τους πολίτες της, ειδικά στα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα. Ευτυχώς, αυτός ο κύκλος κλείνει. Και οι Έλληνες πολίτες, με την απόφασή τους στις προσεχείς εκλογές, θα ανοίξουν έναν νέο κύκλο ευθύνης, ρεαλισμού, σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας. Και αυτόν τον κύκλο θα τον πορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία».

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει σταματήσει ούτε ημέρα να λέει ότι η οικονομική πολιτική της έχει «ταξικό πρόσημο». Φορολογεί άγρια αυτούς που θεωρεί πλούσιους, τη μεσαία τάξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας, ώστε να πραγματοποιεί πειράματα που η ίδια η Ιστορία έχει αποδείξει ότι από χέρι είναι αποτυχημένα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ταχθεί με έμφαση υπέρ της μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Η πατρίδα μας, ο λαός και η οικονομία της χώρας χρειάζονται λύσεις συνετές και κοστολογημένες για την προσέλκυση επενδύσεων, τη βελτίωση των εσόδων του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων και, ένθεν, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

 

*Η Ζωή Ράπτη είναι Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος στη Νέα Δημοκρατία

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις