Δημιουργική Γραφή – Ξεκινούν τα δωρεάν Σεμινάρια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δημιουργική Γραφή

Ξεκινούν τα δωρεάν Σεμινάρια

Μια νέα πρόταση προς στους δημότες παρουσιάζεται από την ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης-Ψυχικού) και τον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού. Πρόκειται για  τα Σεμινάρια  Δημιουργικής Γραφής: «Από τη θεωρία στην πράξη» .

Η εισαγωγική συνάντηση είναι τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, από 10:30 έως 12:30 και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου από 18:00 έως 20:00, στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού.

Όπως μας ενημέρωσε η κυρία Σόφη Ζαφρακοπούλου Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους τους ενήλικους δημότες και κατοίκους.

«πρόκειται για μια νέα πρόταση με σκοπό να εμπλουτιστεί η καθημερινότητά μας με δημιουργία, γνώση και δημιουργικότητα. Η γραφή αποτελεί μια εναλλακτική έκφραση και απελευθερώνει την φαντασία»

 

Από τη θέση του αναγνώστη στη θέση του συγγραφέα  

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στη θεωρία αλλά και στην πράξη τις βασικές αρχές και τα είδη της λογοτεχνίας και της δημιουργικής γραφής, γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να δοκιμάσουν τις συγγραφικές τους ικανότητες.

Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν για δύο περίπου μήνες και θα γίνονται και πρωί και απόγευμα προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε εργαζόμενους και μη. Τα μαθήματα θα διδάσκονται από φιλόλογους και ιστορικούς με εμπειρία στη συγγραφή βιβλίων και με τις κάτωθι θεματικές ενότητες (ενδεικτικά): • Φόρμα (θέμα, πλοκή, χαρακτήρες,) • Μορφή (λέξεις, ύφος, δομή) • Αφήγηση και διάλογος • Ασκήσεις αυτόματης γραφής • Διόρθωση και επιμέλεια • Ανατροφοδότηση στην δουλειά άλλων συμμετεχόντων.

Οι κύκλοι των σεμιναρίων είναι εντελώς δωρεάν και ο κάθε κύκλος θα περιλαμβάνει έως 25 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΗΚΕΦΙΨ, Βεκιαρέλη 11 Φιλοθέη και στο τηλέφωνο 210 682 22 17.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις