ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΗΜΑ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΗΜΑ

Τον Δεκέμβριο ανοίγουμε βήμα!

Στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, την Τρίτη 11/12 εγκαινιάζουμε έναν  κύκλο διαλέξεων από διακεκριμένους επιστήμονες.

Μετά την επιτυχία των διαλέξεων ιστορίας, ξεκινάμε ένα νέο κύκλο διαλέξεων γενικού ενδιαφέροντος για τους συμπολίτες μας που διψούν να ακούσουν, να μάθουν, να πληροφορηθούν.

Μία Τρίτη κάθε μήνα, άνθρωποι διακεκριμένοι και καταξιωμένοι στο χώρο τους, παρουσιάζουν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που θα εξετάζονται με ματιά διαφορετική από τις συνηθισμένες.

Σπουδαίοι ομιλητές καταθέτουν τις απόψεις τους , συζητούν νέες ιδέες, λύνουν τις απορίες  του κοινού γιατί το βήμα ανήκει και στους ακροατές.

Στην εναρκτήρια ομιλία ο κύριος Γιάννης Τροχόπουλος αναρωτιέται: «Να διαβάζει κανείς ή να μην διαβάζει?»

Ο Γιάννης Τροχόπουλος γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1985 διορίστηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, της οποίας από το 1990 έως το 2012 διετέλεσε διευθυντής και την απογείωσε.

Τον Αύγουστο του 2010 η Βιβλιοθήκη της Βέροιας βραβεύθηκε στη Στοκχόλμη με το Βραβείο Πρόσβασης στη Γνώση του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

Το 2011 ίδρυσε το πανελλήνιο μη-κερδοσκοπικό δίκτυο για τις δημόσιες βιβλιοθήκες, με τίτλο “Future Library”, που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του Κέντρου Πολιτισμού “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” ΑΕ, θέση στην οποία παρέμεινε έως την ολοκλήρωση και παράδοση στο ελληνικό δημόσιο του κτιριακού συγκροτήματος του ΚΠΙΣΝ που στέγασε τη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και τη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Π. Φάληρο.

Τον Μάρτιο του 2017 του ανατέθηκε από τον Δήμο Αθηναίων η ευθύνη υλοποίησης του θεσμού της “Αθήνας-Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου” της Unesco για το 2018.

Την εκδήλωση συντονίζει ο γνωστός δημοσιογράφος Άθως Δημουλάς.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο πιανίστας και μαθητής του θρυλικού βιρτουόζου Nikolai Petrov Παναγιώτης Τροχόπουλος.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις