ΣΧΟΛΙΑ από την Πέλλη Ζωγοπούλου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχόλια 23 Νοεμβρίου

 

Η πισίνα φτιάχτηκε

Μέσα σε μια εβδομάδα, παρακαλώ, και χωρίς μπαλώματα. Όπου αλλάχθηκαν εκατό μέτρα εσωτερικοί σωλήνες! Από ότι μάθαμε υπήρχε πρόβλημα στον κυκλοφορητή νερού και για να διορθωθεί οι τεχνικοί δούλεψαν ακόμα και το Σαββατοκύριακο. Η πισίνα παραδόθηκε στους χρήστες την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, ενώ από τις μηνιαίες καταβολές θα αφαιρεθεί το 25% για το διάστημα που έμεινε κλειστή.

Έτσι μπράβο, όμορφες και καθαρές και γρήγορες δουλειές, χωρίς δικαιολογίες και προσκόμματα. Κι όχι δεν είναι προεκλογική κίνηση, για σωστή οπτική γωνία ευθυνών πρόκειται.

Τι σημαίνει αυτό; Απλά ότι ο ΟΚΑΠΑ κινείται συνειδητά σε διαφορετικούς ρυθμούς από το Δήμο. Για ποιο λόγο; Μα, γιατί έτσι κινούνται οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις γενικώς, όταν αυτοί που τους διοικούν έχουν και τσαγανό και διάθεση για δουλειά.

Εν προκειμένω η Νέλλη Λάβδα διαθέτει και τα δυο.

 

Τα κολωνάκια μένουν στο Νέο Ψυχικό!

Συζητήθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, στα μέσα του Νοέμβρη. Βέβαια το θέμα αφορούσε το Ψυχικό, όπου κι εκεί έχουν μπει κάποια μπροστά σε σχολεία και σε διασταυρώσεις και ζητήθηκε η νομιμοποίησή τους.

Παρεμπιπτόντως ο Γιάννης Δελακουρίδης ζήτησε να αφαιρεθούν τα μη νόμιμα κολωνάκια από το Νέο Ψυχικό, καθώς εναντιώνεται στη λογική του πρώην αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών –που τοποθετούσε κολωνάκια όπου ήθελε!

Και; Και ο νυν αντιδήμαρχος κύριος Γάτος απάντησε  ότι τα κολωνάκια σώζουν ζωές κι ότι είναι ο μόνος εφικτός τρόπος για να μην παρκάρουν στις γωνίες, και τον έχουν εφαρμόσει όλοι οι Δήμοι. Απέκλεισε, μάλιστα, όποιον άλλο τρόπο –όπως τις διαπλατύνσεις πεζοδρομίων γιατί θεωρείται δαπανηρότατος, αφήστε –που ως είπε, οι βάνδαλοι  οδηγοί θα τα καταστρέψουν.

 

Κι έτσι ωραία και καλά και με τρεις κουβέντες, δήλωσαν την πρόθεσή τους να διατηρήσουν το «καθεστώς της πελότας» μια για πάντα στο Νέο Ψυχικό ή τουλάχιστον για όσο διάστημα είναι διοίκηση… Όπερ σημαίνει ότι για το Νέο Ψυχικό υπάρχει ελπίδα; Εσάς ρωτάω φίλτατοι αναγνώστες, Νεοψυχικιώτες εν προκειμένω, και μάλλον θα πάρω απάντηση στις 26 του προσεχούς Μαΐου. Αργείτε λιγάκι και είμαι ανυπόμονη, αλλά δε λησμονείτε –κι αυτό είναι παρήγορο.

 

Παρεμπιπτόντως όταν πρωτομπήκαν τα κολωνάκια –στην Ολυμπιονικών, αν δεν απατώμαι, κι όχι δεν κάνω λάθος σωστά το λέω- είπαν ότι μπαίνουν προσωρινά και θα αντικατασταθούν σύντομα από διαπλατύνσεις των πεζοδρομίων που θα έχουν και παρτέρια με πολύ χαμηλή βλάστηση, δηλαδή πρασινάδα και λουλούδια.

Και τους πιστέψαμε, τουλάχιστον η γράφουσα, και σκεφτόμουνα πόσο όμορφοι θα είναι οι δρόμοι μας με λουλουδιασμένες γωνίες.

Ακόμα το ονειρεύομαι και γι αυτό εξακολουθώ να το παλεύω και να το γράφω και να το ξαναγράφω. Και όχι μόνο οι γωνίες, αλλά και το χάλι της Δημητρίου Βασιλείου –διπλή σειρά καρφιτσωτά κολωνάκια δίκην διαζώματος- περιμέναμε να αντικατασταθεί από παρτέρι. Θα περιμένουμε πολύ ακόμα;

Παρεμπιπτόντως λεφτά έχουμε ακόμα; Κι αν έχουμε πού ακριβώς τα δίνουμε; -γιατί για τις πόλεις μας μοιάζει να τα τσιγκουνευόμαστε!

 

Και κάτι ακόμα, αν η ασφάλεια ενδιαφέρει τόσο όσο λένε, ας ρίξουν μια ματιά στις διασταυρώσεις κάθετων με οριζόντιων δρόμων στο Νέο Ψυχικό. Εκεί που οι σκουπιδοτενεκέδες ατάκτως τοποθετημένοι στις γωνίες κόβουν κυριολεκτικά την ορατότητα (π.χ. Πλαστήρα και Παρίτση γωνία) ή εκεί που το ύψος των πρασινάδων στα παρτέρια κρύβει κυριολεκτικά το μισό δρόμο (π.χ. Πλαστήρα και Ιωνίας γωνία ή Σεφέρη και Παπαναστασίου).

 

Οι Κοινότητες θέλουν γερό κουμάντο!

Ως καταλαβαίνουμε, λοιπόν, για να δει Θεού πρόσωπο μια Κοινότητα –στον Καλλικρατικό Δήμο μας- εκτός από την εύνοια της Δημοτικής Αρχής χρειάζεται και μαχητικό και διεκδικητικό πρόεδρο με έντονη προσωπικότητα, εμπειρία, γνώση αυτοδιοικητική και «προϋπηρεσία»!  Που να περπατάει και να τρίζει ο τόπος και να μη διστάζει να συγκρουστεί όπου δει και χρειάζεται. Και φυσικά ανάλογο συμβούλιο –κι όχι γελαστά και εύκαμπτα στη μέση πιόνια που εκλιπαρούν με το βλέμμα για εύνοιες και χαμόγελα… λέω εγώ τώρα και όποιος συνδυασμός σας προσφέρει κάτι ανάλογο στην επόμενη εκλογικά αναμέτρηση προτιμείστε τον!

Εξάλλου πρόσωπα και καταστάσεις πλέον απομυθοποιήθηκαν, έτσι δεν είναι;

 

Αφήστε που ο Κλεισθένης κάνει κι ένα καλό –κι ως αρχίζει και φαίνεται πολλά καλά ακόμα απ’ αυτόν θα δούμε, καθώς  αναβαθμίζει εξαιρετικά τα Κοινοτικά Συμβούλια, τους δίνει αρμοδιότητες και χρήμα. Δεν είναι και λίγο , ε;

 

Μας άλλαξαν τα φώτα…

Μεταφορικά σίγουρα μας τα άλλαξαν εδώ και καιρό, κυριολεκτικά η αλλαγή υπήρξε πολύ πρόσφατη∙ ημερών θα λέγαμε.

Ο λόγος για το δημοτικό φωτισμό στο Νέο Ψυχικό, έξω από το Σκλαβενίτη και γύρω από και το Ο.Τ. 150 και επί της 25ης Μαρτίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Τζαβέλα, που επί μήνες ήταν κλειστός -τι κλειστός, μαύρα σκοτάδια βασίλευαν. Και τέλος πάντων ο κύριος Χαροκόπος εδώ και τρία συμβούλια, δυο μήνες και βάλε δηλαδή, ζητούσε  να αλλαχτούν οι λάμπες. Και φυσικά, δεν αλλάχτηκαν! Δεν είναι πρωτόγνωρο κι αν οι εκλογές δεν ήταν σε απόσταση αναπνοής δεν θα το θεωρούσαμε και παράξενο, αφού τίποτα δε γίνεται στην ώρα του –πέρα από αυτά που οι ίδιοι επιθυμούν, π.χ. κολωνάκια!

 

Στο τελευταίο συμβούλιο, λοιπόν, κι αφού τόσες φορές το είχε πει και δεν είχε εισακουστεί, αγριεύει ο κύριος Χαροκόπος και επισημαίνει εκτός άλλων ότι έτσι που είναι θεοσκότεινα και καθώς δεν φαίνονται οι διαβάσεις θα γίνει ατύχημα και θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.  Κι εκεί που ο Παντελής Χαροκόπος φωνάζει, απελπισμένος είναι αλήθεια, ότι από το Σεπτέμβρη και σε κάθε συμβούλιο το λέει και τίποτα δε γίνεται… κι ότι αν θέλουν βοήθεια έχει καταγράψει τις καμένες λάμπες στο Νέο Ψυχικό κι ευχαρίστως να τους δώσει τον κατάλογο, εκεί ακριβώς ο νυν αντιδήμαρχος Τ.Υ. κύριος Γάτος γυρνάει και με εκπληκτική αφέλεια του λέει: και γιατί κύριε Χαροκόπε το λέτε στο συμβούλιο και δεν παίρνετε τους υπαλλήλους της Τ.Υ. να τους ενημερώσετε;

 

Το τι γέλιο έπεσε…. Δεν περιγράφεται! Αμ κύριε Γάτο μας, αν σας προειδοποιούσε ανεπίσημα ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης ώστε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα, δεν θα ήταν απέναντί σας, αλλά δίπλα σας!

 

Κι εκεί ακριβώς –επαναλαμβάνομαι το ξέρω αλλά έτσι απαιτούν οι εντάσεις της στιγμής- παίρνει το λόγο ο Δήμαρχος και λέει: σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Χαροκόπε, αλλά το ότι είναι καμένες οι λάμπες το ξέρουμε πριν από εσάς, καθώς έχουμε σύστημα τηλεματικής διαχείρισης (το οποίο παρεμπιπτόντως είχε εγκαταστήσει ο Παντελής Χαροκόπος). Αναρωτηθήκατε όμως τι πρόβλημα έχουν αυτές οι κολώνες; Μπορεί να μην έχουμε λάμπες, δεν είναι εύκολη υπόθεση οι προμήθειες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις