Οι διαβάσεις πεζών του Νέου Ψυχικού που είναι αόρατες!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι διαβάσεις πεζών του Νέου Ψυχικού  που είναι αόρατες

Μεγάλο θέμα που ζητάει λύση εδώ και τώρα

Παρίτση και 25ης Μαρτίου. Αριστερά ο «κύριος έξυπνος» παραβιάζει ερυθρό σηματοδότη μπροστά από το σχολείο. Δεξιά, η πιο συνηθισμένη  εικόνα στο Νέο Ψυχικό. Η γιαγιά με το καρότσι του μωρού, στον δρόμο.

Μεγάλο θέμα προκύπτει από την ολοένα και αυξανόμενη κίνηση των αυτοκινήτων μέσα από το Νέο Ψυχικό. Μια κατάσταση που γίνεται φανερή ημέρα με την ημέρα, όχι μόνο στους κεντρικούς δρόμους αλλά και μέσα στα στενά του Νέου Ψυχικού. Σημεία για ελεύθερο παρκινγκ είναι πια πολύ λίγα για να βρεις και οι αιτίες γνωστές. Τα προ δεκαετίας δεκάχρονα παιδιά, έφτασαν πια να παίρνουν το δίπλωμα αυτοκινήτου τους και άρα… αυτοκίνητο.

Βραδινές φωτογραφίες. Αριστερά διάβαση Σκλαβενίτη και δεξιά διάβαση 25ης Μαρτίου και Ξάνθου. Στον ενωμένο δήμο, ούτε τα πλαστικά κολωνάκια μπροστά στο σούπερ μάρκετ, δεν αντικαθίστανται. Φωτισμός:3- Ορατότητα βραδινή: 1

Κάθε οικογένεια έχει σήμερα μέχρι και δύο οχήματα. Τα αχρησιμοποίητα ή παράνομα παρκινγκ είναι ακόμα ένα ζήτημα. Εκατοντάδες συμπολίτες μας επιλέγουν να μην αφήνουν το όχημα τους στον ιδιωτικό τους χώρο, απλά για να μην καθυστερούν το πρωί στην εργασία τους. Επίσης, πολλοί έχουν μετατρέψει τα παρκινγκ τους σε αποθήκες και άλλοι είναι μαλωμένοι μεταξύ τους  λόγω ασαφούς ιδιοκτησίας. Κυρίως όμως τα κάθε είδους οχήματα όπως βάρκες, τροχήλατες μπαγκαζιέρες, μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα, όλα τους παρατημένα με πινακίδες ή χωρίς, που η Δημοτική αρχή τα αγνοεί επιδεικτικά στο Νέο Ψυχικό. Αυτό το χάλι με τα παρατημένα οχήματα είναι πια «κόκκινος συναγερμός».

Υπάρχουν αυτοκίνητα που με κάθε βροχή στάζουν σκουριά η οποία απλώνεται στον δρόμο και τρέχει. Τέλος, το Νέο Ψυχικό φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα εργαζομένων στις μεγάλες εταιρίες της οδού Τζαβέλα. Τα πρωινά, οι εργαζόμενοι παρκάρουν εκατοντάδες μέτρα μακριά από την εργασία τους, δίνοντας μια γερή εικόνα μέχρι που φτάνει η κίνηση των αυτοκινήτων σε παντελώς ακατάλληλους δρόμους. Και βέβαια, όλα τα πιο πάνω είναι θέματα που έχουν γραφτεί από εδώ πολλάκις και δεν ζητάμε την τιμωρία κανενός αλλά την ενημέρωση ότι οι δρόμοι ανήκουν σε όλους και μάλιστα σε ίση χρήση και ίσους χρόνους.

2ο Δημοτικό Σχολείο. Σαν να είναι και οι δύο φωτογραφίες τραβηγμένες την ίδια ημέρα. Φωτισμός: 2- Ορατότητα βραδινή: 2

Και οι πεζοί;

25ης Μαρτίου μπροστά από Φούρνο Τσάνο και Γραπτό. Αν ο δρόμος δεν είχε σκαφτεί το 2014 για έργα της ΕΥΔΑΠ, ούτε ίχνος γραμμής θα υπήρχε σήμερα. Φωτισμός: 5(κυρίως από τα μαγαζιά)- Ορατότητα βραδινή: 4.

Μια ζαριά είναι όλα. Θές να περάσεις απέναντι τον δρόμο και το σκέφτεσαι. Περπατάς βέβαια μόνο στον δρόμο και όχι σε πεζοδρόμιο λόγω στενότητας  χώρου. Εννοείται ότι δεν βλέπεις και δεν σε βλέπουν, γιατί οι νεραντζιές έχουν να κλαδευτούν δέκα χρόνια και όλα καλά. Μόλις πέφτει το βράδυ δε, μήτε και ξέρεις που βρίσκεται η διάβαση πεζών. Κανένας αντιδήμαρχος μέχρι στιγμής δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα των διαβάσεων των πεζών. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, είναι χρήσιμες για να προσποιηθεί η δημοτική αρχή, ότι τουλάχιστον η 25ης Μαρτίου είναι μέρος του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και όχι των προηγμένων δήμων Ρέντη- Ίλιου-Περάματος κλπ, που οι διαβάσεις πεζών είναι φωτεινές και ορατές από χιλιόμετρα μακριά. Έξι διαβάσεις έχει η 25η Μαρτίου και τις παρουσιάζουμε όλες μία προς μία.

Για να έχει ενδιαφέρον η φωτογράφηση, σε μερικές από τις φωτογραφίες μας, ανατρέξαμε στο Google street View από το έτος 2014 απλά και μόνο για την πρόοδο που έχουμε κάνει. Καμαρώστε… μία από τα ίδια!

25ης Μαρτίου διάβαση έξω από κατάστημα Fiorentina. Φωτισμός: 0- Ορατότητα διάβασης το βράδυ: 0

Γράφει ο Νίκος Μενεμενόγλου

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις