ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ, Η ΠΙΟ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ, Η ΠΙΟ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!

Ξεκινήσαμε και επίσημα τη διαδρομή!

 

 

 

 

 

 

Ένα χρόνο τώρα ανελλιπώς γράφω κάθε 15νθήμερο για τα θέματα του Προαστίου μας. Μέσα από τις στήλες αυτές αναδείχθηκαν επίκαιρα και χρονίζοντα προβλήματα και καθημερινές δυστοκίες. Είναι λογικό λοιπόν η ματιά αυτή να οδεύει παραπέρα για να υπάρξει μια επόμενη μέρα! Για να κάνουμε καλύτερο τον Δήμο μας, ένα ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ!

Σειρά λοιπόν έχει σήμερα η γενική κατάσταση στο Ν. Ψυχικό. Έχω ξαναγράψει για το ιδιαίτερο αυτό τμήμα του Προαστίου μας και για το πόσο πολύ ενδιαφέρομαι γι΄αυτό, πράγμα που το έδειξα και τα (8)  χρόνια  που ασχολούμαι ενεργά με το Δήμο μας.

Η καθημερινή παρουσία μου εξάλλου στο πρώην Δημαρχείο του Νέου Ψυχικού  ως Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού και Αλληλεγγύης  μου έχει χαρίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για την καθημερινότητα του και τους ανθρώπους του. Έκτοτε εξακολουθώ να κάνω αρκετά συχνά περιπάτους στις γειτονιές του Ν. Ψυχικού.

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τους συνεργάτες μου Γιώργο Παπαχρόνη, Σωκράτη Χαμαλίδη και Κατερίνα Δαφέρμου ένα μικρό οδοιπορικό από το Φάρο! Στις 9.00 το πρωί μιας καθημερινής και η κατάσταση απελπιστική! Κυκλοφοριακό κομφούζιο! Και οι δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας μποτιλιαρισμένες και παράλληλα αυτοκίνητα σταθμευμένα δεξιά και αριστερά. Χάος! Εικόνα που δεν αρμόζει σε οικιστικό ιστό! Και να σκεφτεί κάποιος ότι το 2011, όταν ο κ. Ξυριδάκης ανέλαβε το Δήμο,  υπήρχε μελέτη για επίλυση του προβλήματος και μάλιστα είχε ξεκινήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης του οικοπέδου ΟΤ 15 (Φυστικές) που θα έδινε οξυγόνο στο πρόβλημα της στάθμευσης και θα άλλαζε την εικόνα όλης της περιοχής. Μέχρι σήμερα όμως δεν έγινε τίποτα. Λογικό είναι το πρόβλημα να γιγαντωθεί. Και επιπλέον η εικόνα του οικοπέδου τρισάθλια. Η είσοδος ενός καλού Προαστίου, το πρόσωπό του, τι αφήνει να εννοηθεί για τα ενδότερα του;

Συνεχίζουμε την πορεία μας και χωνόμαστε μέσα στα στενά του Ν. Ψυχικού. Οι πρωτοποριακοί κάποτε δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας είναι σήμερα γεμάτοι με λακκούβες και κακοτεχνίες στο οδόστρωμα. Τα παρτέρια δεξιά και αριστερά άλλοτε κόσμημα πρασίνου, προέκταση με το μάτι του κήπου των παρόδιων ιδιοκτησιών, σήμερα μοιάζουν με κάδους παρά με μικρούς κήπους.

Οι άνθρωποι μας χαιρετάνε και μας λένε ένα καλό λόγο! Είμαστε κοντά τους. Το ξέρουν και το αισθάνονται! Ζητάμε την άποψή τους. Πολλά τα παράπονα! Η καθαριότητα είναι από αυτά που ξεχωρίζουν.

Φθάνουμε στην οδό 25ης Μαρτίου. Η αρχικά σχεδιασμένη κεντρική αρτηρία για τις εμπορικές και καθημερινές ανάγκες των κατοίκων του Ν. Ψυχικού, έχει την ίδια εικόνα. Μάλιστα οι κάτοικοι εδώ παραπονιούνται και για τον ελλιπή φωτισμό τη νύχτα. Κάποιος μάλιστα μου ανέφερε ότι λόγω αυτού υπάρχει συνεχής κίνδυνος των πεζών που διασχίζουν τον δρόμο το βράδυ από τα Ι.Χ. Όσο για τους μαγαζάτορες; Από πού  να αρχίσω και που να καταλήξω. Πολλά τα παράπονα και η κατάληξη είναι ότι η Δημοτική Αρχή δεν έκανε κανένα έργο. Καμία πρόνοια για την περιοχή. Λίγο πιο κάτω είδα και το ξύλινο περίπτερο της Υπηρεσίας Πρόνοιας κλειστό! Που η εποχή που οι εθελοντές το άνοιγαν καθημερινά και ερχόντουσαν οι Δημότες και πρόσφεραν τρόφιμα! Και όλα αυτά χωρίς δημοτικό κονδύλι. Μόνο διάθεση, οργάνωση και όραμα. Είναι από τα έργα που με κάνουν να αισθάνομαι περήφανος όταν τα σκέφτομαι.

Μια τελευταία αναφορά λόγω χώρου για την κεντρική πλατεία του Ν. Ψυχικού της Αγ. Σοφίας. Εικόνα παραμέλησης όπως αντιλαμβάνεται άμεσα ο επισκέπτης: το λερωμένο τσιμέντο που την περιστοιχίζει, το βρώμικο γκαζόν που θεωρείται τουαλέτα για σκυλιά, τα διαλυμένα παγκάκια που φιλοξενούν άστεγους και τα αλουμινένια μπουκαλάκια των εφήβων ατάκτως ερριμμένα παντού… τα παρτέρια με τα λουλούδια μαραζωμένα όσο και η ίδια…

Υπάρχουν πολλά ακόμα! Το Οικολογικό Πάρκο, η Πλατεία Ελευθερίας ΟΤ 16 (Πλάτωνος) και άλλα. Από παντού βγαίνει η ίδια εικόνα. Το ίδιο εύλογο ερώτημα; Ποιος φροντίζει σήμερα το Νέο Ψυχικό; Ποιος νοιάζεται για τους Νεοψυχικιώτες; Σίγουρα όχι ο Δήμαρχος! Γιατί το Νέο Ψυχικό είναι από τις τρεις κοινότητες του Προαστίου μας η πιο παραμελημένη.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις