«Η εορταστική περίοδος αρχίζει όταν οι ληστείες γίνονται καθημερινές»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Η εορταστική περίοδος αρχίζει όταν οι ληστείες γίνονται καθημερινές»

 

Αυτό μας δήλωσε καταστηματάρχης του Νέου Ψυχικού που οι ληστές προσπάθησαν να μπουν στο κατάστημά του τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.  Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα ζει και βασιλεύει στις γειτονιές της Αθήνας. Σε αρκετές περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής σημειώνεται σφοδρό κύμα διαρρήξεων, με την αστυνομία να έχει χάσει κυριολεκτικά τον μπούσουλα. Γιατί σε μία οικονομικά και κοινωνικά χτυπημένη χώρα, δεν κάνεις λογαριασμό «χωρίς τον ξενοδόχο», που στην προκειμένη περίπτωση είναι εκείνοι που έχουν οριστεί να σε προστατεύουν. Δεν κλείνεις αστυνομικά τμήματα απλά και μόνο για να κερδίσεις χρήματα στον προϋπολογισμό. Μπορείς σαν εναλλακτική λύση, να ΜΗΝ αθωώνεις τους καταχραστές και να εκποιείς τα περιουσιακά τους στοιχεία. Δεν θέλει κόπο αλλά… τρόπο.

Οι περιοχές που καταγράφονται οι περισσότερες ληστείες τα τελευταία χρόνια, είναι το Ψυχικό και Νέο Ψυχικό, η Φιλοθέη, αλλά και η Κηφισιά, το Μαρούσι η Ερυθραία η Δροσιά, και όσες περιοχές εφάπτονται με κεντρικές αρτηρίες όπως η λεωφόρος Κηφισίας.

Οι δράστες όχι μόνο έχουν αποθρασυνθεί, αλλά χτυπάνε σχεδόν καθημερινά. Μπαίνουν στα σπίτια και καταστήματα με βαριοπούλες και λοστούς και τα διαλύουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, προκειμένου να μπορέσουν να βρουν χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα και είναι αποφασισμένοι για όλα.

Τριπλό χτύπημα

Τριπλό χτύπημα στο Νέο Ψυχικό, είχαμε τα ξημερώματα  της προηγούμενης Τρίτης. Δράστες προσπάθησαν να εισβάλουν στο κολυμβητήριο αλλά δεν τα κατάφεραν. Γείτονας που άκουσε τον θόρυβο, έβαλε τις φωνές και το έβαλαν στα πόδια. Πιο πριν προσπάθησαν να μπουν στο περίπτερο της πλατείας της Ρήγα Φεραίου  αλλά ούτε εκεί τα κατάφεραν. Τελικά εισέβαλαν σε πρατήριο άρτου στην οδό Ξάνθου, όπου πήραν χρήματα που προορίζονταν για εμπορεύματα και αναλώσιμα υλικά.

 

Ψιλικατζήδες με καλάζνικοφ

 

 

 

 

 

 

 

 

Δύο ληστείες σε περίπτερα στην περιοχή της Αγίας Σοφίας με διαφορά λίγων ημερών. Η πρώτη ληστεία έγινε ξημερώματα στο περίπτερο της οδού Σικελιανού, απέναντι στη στάση του τρόλεϊ στην Αγία Σοφία από τρία άτομα με κουκούλες και με την απειλή καλάσνικοφ. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά πήραν τα χρήματα από το ταμείο, τα τσιγάρα και ό,τι άλλο πρόλαβαν και διέφυγαν ανενόχλητοι.

Η δεύτερη ληστεία έγινε στις 4:30 τα ξημερώματα σε περίπτερο στην περιοχή του Φάρου επίσης από τρία άτομα με κουκούλες και με την απειλή καλάσνικοφ. Η λεία ήταν ίδια με την πρώτη περίπτωση. Οι κάμερες του περιπτέρου ήταν ενεργές και κατέγραψαν την ληστεία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τρείς δράστες περίμεναν καρτερικά για πολλή ώρα σε αυτοκίνητο πλησίον του περιπτέρου και έδρασαν χωρίς να υπολογίζουν την επικινδυνότητα να τραυματίσουν κάποιον πολίτη ή τον υπάλληλο του περιπτέρου. Φορούσαν βέβαια κουκούλες και τα χαρακτηριστικά τους είναι πλήρως καλυμμένα. Εικάζεται όμως ότι ένας εξ αυτών, εμφανίστηκε νωρίτερα για να αγοράσει τσιγάρα και να ελέγξει την ασφάλεια του καταστήματος.

Ένα μήνα πριν η ίδια προφανώς σπείρα έδρασε στο Χαλάνδρι όπου λήστεψαν το περίπτερο στην πλατεία Κένεντυ. Τρία άτομα, εκφοβισμός με καλάζνικοφ, λίγο πριν τις πέντε τα ξημερώματα, σε μόλις τέσσερα λεπτά δίπλα ακριβώς σε 24ωρο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Η ασφάλεια Αττικής υποθέτει ότι είναι τα ίδια άτομα και ενεργεί διαδικασίες ταυτοποίησης με το υλικό από τις κάμερες.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εκδώσει ανακοίνωση ενόψει Χριστουγέννων για την εγρήγορση των πολιτών απέναντι σε κλοπές και ληστείες οι οποίες κάθε εορταστική περίοδο είναι αυξημένες. Το κύριο μήνυμα της ανακοίνωσης θα είναι η ψυχραιμία των πολιτών απέναντι στους τυχόν ληστές οι οποίοι δεν θα δίσταζαν να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή.

Για ακόμα μια φορά το θέμα της λάθος τοποθεσίας του αστυνομικού τμήματος, έρχεται να στοιχειώσει τους επαγγελματίες αλλά και τους κατοίκους του Νέου Ψυχικού. Η έλλειψη του Α.Τ Νέου Ψυχικού, είναι πιο συχνή στα στόματα των κατοίκων.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις