Εσωτερικές εκλογές για νέο αρχηγό στην παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέδειξαν το Νίκο Κανελλάκη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εσωτερικές εκλογές για νέο αρχηγό στην παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέδειξαν το Νίκο Κανελλάκη

 

 Διεκδικούμε δυναμικά τη νίκη !

 

Ο Δημήτρης Μαναός παραχωρεί τη θέση του στις νέες γενιές. Ο νέος αρχηγός μιλάει αποκλειστικά στα «Τοπικά νέα» για τις δεσμεύσεις του, τη δυναμική της παράταξής του, τις προθέσεις του στη Διοίκηση του Δήμου


Με δημοκρατικές διαδικασίες και μέσα από ένα μεγάλο εκλεκτορικό σώμα εκλέχθηκε την προηγούμενη Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, ο νέος αρχηγός  της παράταξης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Νίκος Κανελλάκης.

Η πρόκριση έγινε ανάμεσα σε δύο υποψηφίους –τον επί εικοσαετίας αυτοδιοικητικό πολιτικό μηχανικό Νίκο Κανελλάκη και τον πολύ γνωστό γιατρό ουρολόγο Θεόδωρο Αναγνώστου, ενώ το εκλεκτορικό σώμα αποτελείτο από τους υποψηφίους  στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και από τα στελέχη του συνδυασμού.

Να σημειώσουμε ότι αν και η «Δημαρχία Πολιτών»  ιδρύθηκε μόλις το 2014 από τον πρώην Δήμαρχο Ψυχικού κύριο Δημήτρη Μαναό, εν τούτοις διαθέτει ιστορικά στελέχη με  πλούσιο αυτοδιοικητικό παρελθόν  που προσδιορίζουν την ταυτότητα της παράταξης και δίνουν το στίγμα των μελλοντικών ενεργειών της.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι πρόκειται για μια αξιοπρεπέστατη αποχώρηση του πρώην αρχηγού, κυρίου Μαναού, που δίνει με τον τρόπο του και μέσα από δημοκρατικές  διαδικασίες τόπο και χώρο στην επόμενη γενιά της Αυτοδιοικησης.

Για την ευθύνη που ανέλαβε, να οδηγήσει την ιστορική παράταξη στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου  Μαΐου, αλλά και την απόφασή τους να διεκδικήσουν μαχητικά τη νίκη μιλά στα «Τοπικά νέα» ο νέος αρχηγός Νίκος Κανελλάκης.

 

Η συζήτηση

Είστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση -διορθώστε με αν κάνω λάθος, περίπου δυο δεκαετίες. Αν και πολύ νέος για τα δεδομένα του Δήμου μας, ωστόσο διεκδικήσατε δυναμικά το χρίσμα του συνδυασμού σας. «Είμαι όντως είκοσι χρόνια στο δημοτικό στίβο∙ μπήκα πράγματι πολύ νωρίς.  Πιστεύω όμως ότι σε αυτά τα χρόνια ωρίμασαν οι συνθήκες, για να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου. Γνωρίζω πλέον σε βάθος τα προβλήματα του Δήμου, καθώς υπηρέτησα την Αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης, τόσο στο Δήμο Νέου  Ψυχικού, όσο και στον Καλλικρατικό.

Έχω περπατήσει κάθε σπιθαμή του Δήμου, έχω συνεργαστεί με κολοσσούς της Αυτοδιοίκησης, όπως ο Δημήτρης Μαναός  και ο Θάνος Βεζυργιάννης  κι έχω διδαχθεί από αυτούς. Πιστεύω επίσης ότι έχω κερδίσει την εκτίμηση των συμπολιτών μου, καθώς είμαι συνεπής σε ό,τι κάνω. Το κυριότερο όμως είναι ότι η υποψηφιότητά μου υπήρξε αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών».

Ποιο είναι το κλίμα που κυριάρχησε στη διαδικασία των εσωτερικών εκλογών του συνδυασμού σας; «Αδιαμφισβήτητα υπήρξε κλίμα ενότητας και συμπόρευσης, τόσο εκ μέρους μου όσο κι εκ μέρους του καταξιωμένου γιατρού μας Θεόδωρου Αναγνώστου, τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα ως επιστήμονα κι ως άνθρωπο, αλλά και για τις φρέσκιες ιδέες του για την πόλη, το ήθος και τη συνέπειά του.

Προσωπικά ξεκίνησα με τρεις δεσμεύσεις. Δήλωσα  ότι όποιος βγει υποψήφιος Δήμαρχος από τη διαδικασία, θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις! Εν προκειμένω, αν εκλεγόταν ο Θεόδωρος Αναγνώστου θα ήμουνα υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος.

Τους διαβεβαίωσα ότι έχω το χρόνο, τη διάθεση και είμαι αποφασισμένος να προσφέρω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των προαστίων μας.

Και τέλος υποσχέθηκα ότι θα δουλέψω ομαδικά και συλλογικά, καθώς πιστεύω ότι η δουλειά στην Αυτοδιοίκηση είναι ομαδική κι όχι ατομική.

Εξ άλλου στο συνδυασμό μας από την αρχή λειτουργούσαμε  με ομάδες επιφορτισμένες με διαφορετικό αντικείμενο η κάθε μία. Άλλη ασχολείται με τη σύνταξη προγραμμάτων, άλλη με τα σχολεία, άλλη με τους κοινόχρηστους χώρους και τη φυσιογνωμία των προαστίων κ.λπ».

Δηλαδή, «κληρονομήσατε» μια παράταξη έτοιμη; «Ναι, και το θεωρώ πολύ σημαντικό ότι ο ιστορικός συνδυασμός του Δημήτρη Μαναού μου έκανε την ιδιαίτερη τιμή να με εκλέξει ως επικεφαλής της παράταξης.

Δεν ξεχνώ ότι για να φτάσει ο συνδυασμός μας στη σημερινή του μορφή –και να διεκδικήσει, στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, τη Δημαρχία στο δεύτερο γύρο- έχουν δουλέψει πολλοί άξιοι άνθρωποι-στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι βαριά κληρονομιά να ηγείσαι ενός συνδυασμού, που ίδρυσε και καθοδήγησε ο Δημήτρης Μαναός –ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, υπήρξε ο καλύτερος Δήμαρχος του Ψυχικού.

Το δημοκρατικό μοντέλο διοίκησής του είναι αυτό που μου ταιριάζει και προτίθεμαι να  ακολουθήσω, δηλαδή: Συλλογική Δουλειά, Συλλογικές Αποφάσεις!».

Θα αλλάξετε κάτι; «Επιβάλλεται, από τις νέες συνθήκες της απλής αναλογικής, να κάνουμε διευρυμένες συνεργασίες».

Δηλαδή; «Δηλαδή η παράταξή μας ανοίγει τις πόρτες της σε όσους συμφωνούν με τις ιδέες μας και κυρίως σε όσους έχουν αγάπη και μεράκι για την πόλη. Τους καλούμε να συστρατευθούν μαζί μας.  Στις προηγούμενες εκλογές δεν είχαμε το χρόνο να το πράξουμε, γιατί ξεκινήσαμε τη δράση μας μόλις δυο μήνες πριν. Τώρα υπάρχει χρόνος και είναι κατάλληλες οι συνθήκες για τη συνεργασία όλων των δυνάμεων που έχουν κοινή πεποίθηση για τα προβλήματα του Δήμου μας.

Ό,τι και να αλλάξει όμως, εκείνο που παραμένει σταθερό κι αδιαπραγμάτευτο είναι η πρόθεσή  μας να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε την οικιστική  φυσιογνωμία των προαστίων μας!».

Αυτό το υποστηρίζουν ανεξαιρέτως όλοι οι υποψήφιοι… Όμως, και μόνο η παρουσία του ξενοδοχείου στο Ψυχικό, αποδεικνύει πόσο δύσκολο είναι τελικά να διατηρηθεί αναλλοίωτη η φυσιογνωμία των προαστίων μας. Εσείς τι περισσότερο θα κάνετε; «Εγώ, ως μαθητής του Δημήτρη Μαναού και του Θάνου Βεζυργιάννη είμαι της άποψης ότι ο Δήμαρχος και η ομάδα του οφείλουν να περπατάνε καθημερινά την πόλη.

Κοιτάξτε, είμαστε οι πρώτοι που καταλάβαμε ότι κάτι περίεργο έπαιζε με τη συγκεκριμένη οικοδομή. Ο Δημήτρης Μαναός το έφερε από πολύ νωρίς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν είχε αντιμετωπιστεί ως ανεπίτρεπτη χρήση εξ αρχής και δεν είχαμε ροκανίσει το χρόνο με όσα ακούγονταν περί χρονομισθώσεων σε σπίτια μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες, τότε ίσως να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Γι αυτό επιμένουμε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να περπατάει την πόλη και να ενημερώνεται από πρώτο χέρι. Αφήστε που εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δίνουμε όλες τις μάχες –ακόμα κι αυτές που πιθανόν να χάσουμε. Για εμάς η Δημοτική Αρχή οφείλει να αγωνίζεται για όσα υποσχέθηκε να προστατεύσει!».

Από την αρχή της κουβέντας μας ήθελα να σας ρωτήσω: θα αντιμετωπίσετε ισότιμα και τα τρία προάστια; Ή θα υπάρξουν κάποιες διακρίσεις υπέρ της μιας ή της άλλης Κοινότητας;  Γιατί τελικά, ότι και να λένε οι παρατάξεις, ούτε εδώ είναι εύκολες οι ισορροπίες. «Ισότιμα! Το δηλώνω και το υπογραμμίζω. Να είστε σίγουρη ότι και οι τρεις αγαπημένες Κοινότητες θα αντιμετωπιστούν με ίδιους όρους».

Να υποθέσω ότι υπάρχει όραμα για το Δήμο μας, όπως επίσης και πρόγραμμα; «Σίγουρα. Υπάρχει όραμα που αποτελεί την πυξίδα μας, για ένα πρόγραμμα  κοστολογημένο και εφαρμόσιμο. Μην ξεχνάτε ότι αν και είμαστε μια παράταξη με σχετικά πρόσφατο παρελθόν, διαθέτουμε ικανά στελέχη που έχουν υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση για δεκαετίες».

Ποιο είναι το μότο της παράταξής σας για τις εκλογές του Μαΐου;  «Η προάσπιση της φυσιογνωμίας των προαστίων και ό,τι διευκολύνει και αναβαθμίζει τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων μας».

Σε περίπτωση που οι κάλπες δεν σας αναδείξουν ούτε την πρώτη αλλά ούτε και τη δεύτερη δύναμη στο Δήμο. Με ποιον… (διακόπτει αποφασιστικά)  «Εργαζόμαστε ομαδικά για να κερδίσουμε το Δήμο! Δεν βλέπουμε καν την πιθανότητα να είμαστε η τρίτη δύναμη. Η νίκη είναι το ζητούμενο».

Ναι αλλά ένα ικανό δυναμικό –που μεταφράζεται σε τρία εκλεγμένα στελέχη του συνδυασμού σας, προσφάτως προσχώρησε στην παράταξη «Προάστιο Πρότυπο» του Δημήτρη Γαλάνη. Τι έχετε να πείτε; «Ως προς αυτό ουδέν σχόλιο!  Θα επαναλάβω ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα κι ότι είμαστε εδώ για να κερδίσουμε.  Θα τονίσω, επίσης, ότι ο Θεόδωρος Αναγνώστου, για τον οποίον έχω εκφράσει ήδη την εκτίμησή μου, θα είναι δίπλα μου έχοντας ξεχωριστό ρόλο, γιατί έχουμε κοινές πεποιθήσεις και η μάχη είναι μία!».

 

Ποιος είναι ο Νίκος Κανελλάκης

Ο Νίκος Κανελλάκης μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Ν.Ψυχικό. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πατρών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση  Έργων και Ανάπτυξη Προϊόντων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος από το 1998 έχοντας διατελέσει αρκετές φορές Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Επιτροπών, μέλος ΔΣ Νομικών Προσώπων, μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής, Πρόεδρος σχολικής Επιτροπής. Έχει εκλεγεί κατ επανάληψη σε όργανα της αυτοδιοίκησης (ΓΣ ΠΕΔΑ, ΓΣ ΚΕΔΕ, ΔΣ ΣΒΑΠ). Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία ως μηχανικός σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες και ως τεχνικός σύμβουλος τραπεζών. Σήμερα έχει τεχνικό γραφείο στο Ν. Ψυχικό. Είναι παντρεμένος με τη Δικηγόρο-Φιλόλογο Σίσσυ Αλιγιζάκη με την οποία έχουν δυο γιους.

 

Συνέντευξη στην Πέλλη Ζωγοπούλου

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις