Σύλληψη ρουτίνας για δύο ληστές

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Γράφει ο Νίκος Μενεμενόγλου

 

 

Δύο ημεδαποί συνελήφθησαν πριν δύο ημέρες στην λεωφόρο Αποστολόπουλου στα σύνορα Φιλοθέης Χαλανδρίου  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), για διακεκριμένες κλοπές από οικίες.

 

 

Η σύλληψη έγινε ύστερα από πληροφορίες ότι οι εμπλεκόμενοι γνωρίστηκαν στην φυλακή και σχεδίαζαν πολύ καιρό την δράση τους. Με την αποφυλάκιση τους προ σχεδόν τριών μηνών, άρχισαν τις κλοπές στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, της Νέας Φιλαδέλφειας και του Ν. Ηρακλείου Αττικής του Αμαρουσίου και της Νέας Φιλοθέης.

Συγκεκριμένα, τις νυκτερινές συνήθως ώρες, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες ή κύριες πόρτες κατοικιών και διαμερισμάτων, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Από εκεί και ύστερα προσπαθούσαν να πουλήσουν τα κλεμμένα σε κλεπταποδόχους  προκειμένου να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 6 κλοπές από οικίες στις περιοχές της Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Νέας Φιλοθέης και Χαλανδρίου.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και εκτέλεσαν πολύμηνες ποινές, ενώ οι συνεργάτες τους διαφεύγουν.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

(φύλλο εφημερίδας 12-11-2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις