«Λωξάντρα» με τους Μικρασιάτες

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Άγιος Γεώργιος» μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε την λατρεμένη «Λωξάντρα» την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο θέατρο «ΒΕΑΚΗ».  Η αναχώρηση θα γίνει από το ΜΕΟ, 25ης Μαρτίου 19 στις 5:00 το απόγευμα.


Η «Λωξάντρα» γράφτηκε το 1962 από την  Μαρία Ιορδανίδου.  Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται από τα σπλάχνα του ελληνισμού της Πόλης. Εδώ κυριαρχούν οι γυναίκες που έχουν αγάπη για τη ζωή. Η Λωξάνδρα μας θυμίζει τις σταθερές αξίες της οικογένειας, γιατί είναι μια γυναίκα που έχει πρότυπα.

Το έργο περιγράφει την θρυλική ιστορία της κοκόνας Λωξάντρας, μιας λαϊκής γυναίκας, εξαιρετικά δυναμικής, που ηγείται στοργικά και ακούραστα μια πολυμελή μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Πόλης στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα”.

Η θεατρική διασκευή είναι του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία του «μαιτρ» Σωτήρη Χατζάκη. Στη σκηνή του ανακαινισμένου θεάτρου Βεάκη, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Τον ομώνυμο ρόλο κρατά η Ελένη Κοκκίδου και  πλάι της έχει τους  Γιώργο Αρμένη, Μιχάλη Μητρούση, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παππά. Με το που άνοιξε η προπώληση έφυγαν 4000 εισιτήρια τις πρώτες πέντε ημέρες.

Το εισιτήριο περιλαμβανομένης της μεταφοράς είναι 25€ και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Μακαντάση στο 693 2425409.

(φύλλο εφημερίδας 12-11-2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις