Του άρεσαν τα ακριβά τηλέφωνα και τα σουβλάκια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Γράφει ο Νίκος Μενεμενόγλου

 

Στην πεζογέφυρα του κολλεγίου Αθηνών, γνωστή και ως «πέρασμα του Σόλωνα», συνελήφθη από ομάδα ΔΙ.ΑΣ,  30χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος είχε «δίπλωμα» στην κλοπή κινητών τηλεφώνων.

 

Όχι όποιων και όποιων βέβαια αλλά συγκεκριμένης μάρκας. όπου τα εντόπιζε, έστηνε καρτέρι και με την πρώτη ευκαιρία τα έκλεβε. Τα θύματα του ήταν κυρίως νεαρά άτομα γυμνασίου ή λυκείου, ενώ η πιο συνηθισμένη τοποθεσία του, τα σουβλατζίδικα.  Ο Ρουμάνος, είχε σύστημα πολύ πετυχημένο. Πλησίασε την παρέα από αγόρια ή κορίτσια όχι πάνω από δύο άτομα. Με πονηρό τρόπο τοποθετούσε ένα ψεύτικο κινητό τηλέφωνο που έδειχνε πολύ ακριβό, κάτω από το τραπέζι των παιδιών και κατόπιν τους έλεγε ότι κάτι τους έπεσε. Τα παιδιά έσκυβαν και έβλεπαν το ψεύτικο κινητό τηλέφωνο και καθώς  προσπαθούσαν να το πιάσουν, ο 30χρονος έκλεβε τα κινητά τους με πολύ γρήγορες κινήσεις πάνω από το τραπέζι και το έβαζε στα πόδια.

Για κακή του τύχη, ένας πεζός που τυχαίως περνούσε δίπλα από το σουβλατζίδικο που βρίσκεται πλησίον της πεζογέφυρας στην λεωφόρο Κηφισίας, είδε το συμβάν και ειδοποίησε ομάδα ΔΙ.ΑΣ που εκτελούσαν περιπολία. Κυνήγησαν τον Ρουμάνο και τον εγκλώβισαν πάνω στην πεζογέφυρα. Πάνω του βρέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, απόρροια κλοπής, όλα τους.

Σύμφωνα με την ανάκριση, λίγο νωρίτερα είχε εισέλθει σε σουβλατζίδικο στην Κηφισιά και με το γνωστό κόλπο του, προσέγγισε παρέα θαμώνων και αφαίρεσε από το τραπέζι τους ένα κινητό τηλέφωνο. Αργότερα, με το ίδιο κόλπο από σουβλατζίδικο στο Μαρούσι και τα Μελίσσια ενώ η δράση του έληξε στο Χαλάνδρι και πάνω στην πεζογέφυρα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

(φύλλο εφημερίδας 12-11-2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like: