Τέσσερεις κορυφαίοι δημοτικοί σύμβουλοι στηρίζουν Δημήτρη Γαλάνη για Δήμαρχο

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η διαδρομή ξεκίνησε

 

Ραγδαίες εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα στο Δήμο, εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του ερχόμενου Μαΐου

 

Καταιγιστικές  αλλαγές  στους εν ενεργεία συμβούλους  , αλλάζουν τις ισορροπίες και τη δυναμική των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα  για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, οι κυρίες Ελένη Ζέπου Χαρλαύτη, Αλίκη Γκιζελή και ο κύριος Νίκος Ζερβός, μαζί με τον ανεξάρτητο σύμβουλο Γιώργο  Παπαχρόνη –που είχε προ έτους αποχωρήσει από το συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής- με κοινή ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Δημήτρη Γαλάνη και τον στηρίζουν για Δήμαρχο στις προσεχείς εκλογές.

Έτσι ο κύριος Γαλάνης τίθεται πλέον επικεφαλής μιας ισχυρής ομάδας πέντε  εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων, η οποία ατύπως γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Να τονίζουμε  ότι όλοι όσοι μετέχουν στην ομάδα των πέντε ήταν εκ των πρώτων σε σταυρούς, στις προηγούμενες εκλογές και στα τρία προάστια. Με τα νέα αυτά δεδομένα, είναι προφανές ότι ο κύριος Γαλάνης αποκτά μεγάλη δυναμική και αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία του  Παντελή Ξυριδάκη στο Δήμο.

Οι εξελίξεις

Τέσσερεις κορυφαίοι δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον κ.Δημήτρη Γαλάνη και τον στηρίζουν για Δήμαρχο στις προσεχείς εκλογές, καθώς τον θεωρούν την καλύτερη λύση για το Δήμο και πιστεύουν ότι μπορεί να σταθεί δυναμικά και να κερδίσει τη μάχη απέναντι στον απερχόμενο Δήμαρχο.

Να διευκρινίσουμε ότι στην ομάδα των πέντε μετέχουν οι κορυφαίοι σε σταυρούς των περασμένων εκλογών, καθώς:

  • Ο ίδιος ο Δημήτρης Γαλάνης ήταν εκ των δύο πρώτων σε σταυρούς σε ολόκληρο τον Δήμο, από όλες τις παρατάξεις, ενώ ήταν ο μόνος που κατάφερε να συγκεντρώσει τριψήφιο αριθμό ψήφων και στις 3 κοινότητες του Δήμου μας.
  • Η Ελένη Ζέπου-Χαρλαύτη ήταν πρώτη σε σταυρούς για το συνδυασμό του κυρίου  Μαναού στο Ψυχικό, όπου εκλέγεται επί σειρά ετών.
  • Ο Γιώργος Παπαχρόνης ήταν πρώτος σε σταυρούς, μεταξύ όλων των συνδυασμών, στο Νέο Ψυχικό, όπου επίσης εκλέγεται επί πάρα πολλά χρόνια.
  • Και η Αλίκη Γκιζελή και ο Νίκος Ζερβός ήταν πρώτοι σε σταυρούς για το συνδυασμό του κυρίου  Μαναού στη Φιλοθέη, όπου έχουν πολύ ισχυρή παρουσία.

Η μέχρι σήμερα σύνθεση της ομάδας των πέντε –με κορυφαία στελέχη που προέρχονται από δύο παλαιότερους συνδυασμούς και καλύπτουν όλο το γεωγραφικό φάσμα του Δήμου, ενώ έχουν και ισορροπία τόσο ως προς το φύλο όσο και ως προς την ηλικία- δείχνει ότι όσοι την απαρτίζουν μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά ο ένας για τον  άλλον, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν δυναμική της υποψηφιότητας  Γαλάνη για τη Δημαρχία.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή έχει την υποστήριξη πολλών ακόμα γνωστών προσωπικοτήτων του Δήμου μας. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και την προσχώρηση κι άλλων εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων, αν και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το βάρος πλέον έχει πέσει περισσότερο σε πρόσωπα που είτε τα τελευταία χρόνια απέχουν από τα δημοτικά δρώμενα αν και διαχρονικά έχουν ισχυρή παρουσία, είτε μέχρι σήμερα δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου με τα δημοτικά πράγματα, γιατί δεν είχαν πειστεί από κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, είναι προφανές ότι ο Δημήτρης Γαλάνης αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία του Παντελή Ξυριδάκη στο Δήμο. Επιπλέον όλα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Γαλάνης με την ομάδα του μπαίνουν από θέση ισχύος στην εκλογική μάχη του Μαΐου.

 Η επιστολή των τεσσάρων

«Με την θέση ευθύνης που κατέχουμε ως δημοτικοί σύμβουλοι, μέρα με τη μέρα γινόμαστε δέκτες των προβληματισμών και της αγωνίας των συμπολιτών μας. Χωρίς υπερβολή, όλες οι τοποθετήσεις συγκλίνουν σε δύο σημεία:

Πρώτον, ότι ο κ. Ξυριδάκης δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον Δήμο μας. Κούρασε και κουράστηκε. Όσοι εξ’ αρχής δεν τον πίστευαν, είδαν τις ανησυχίες τους να δικαιώνονται. Αλλά ακόμα και πολλοί που τον πίστευαν, έχουν πλέον απογοητευτεί καθώς οι εξαγγελίες του έμειναν στα λόγια. Στασιμότητα, τυπική διαχείριση των θεμάτων «να περνάει ο καιρός», έλλειψη οράματος, χαώδης απόσταση από την κοινωνία και την καθημερινότητα. Κανένα έργο.

Και δεύτερον, ότι η πολυδιάσπαση της αντιπολίτευσης  εξυπηρετεί μόνο τον νυν Δήμαρχο και κανέναν άλλον. Όσοι βλέπουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει πουθενά, οφείλουμε να συσπειρωθούμε γύρω από ένα πρόσωπο που πραγματικά να μπορεί να δώσει λύσεις, να αντιπαρατεθεί στον κ. Ξυριδάκη και στη συνέχεια να δώσει στον Δήμο μας την νέα ώθηση που έχει ανάγκη. Σεβόμαστε την προσφορά και την διαδρομή σημαντικών προσωπικοτήτων του Δήμου μας, αλλά είναι κοινή διαπίστωση πλέον πως έχει έρθει η ώρα ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού να γυρίσει σελίδα.

Σήμερα λοιπόν, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και περιμένουν από εμάς να πράξουμε το καλύτερο για τον Δήμο μας, δηλώνουμε ότι συστρατευόμαστε και εμείς με τον Δημήτρη Γαλάνη και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να είναι η επόμενη μέρα στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού πολύ καλύτερη από την σημερινή.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Δημήτρης Γαλάνης είναι η καλύτερη λύση για τον Δήμο μας. Μπορεί να σταθεί δυναμικά απέναντι στον απερχόμενο Δήμαρχο και να κερδίσει την μάχη των εκλογών. Έχει σύγχρονο όραμα και νέες ιδέες για το Προάστιο μας. Γνωρίζει καλά την αυτοδιοίκηση και έχει αποδείξει ότι ξέρει να εργάζεται μεθοδικά για να επιτύχει αποτελέσματα. Και το κυριότερο, έχει το αδιαμφισβήτητο ήθος, τον χαρακτήρα και την διάθεση να συνθέσει δυνάμεις, ιδέες και αντιλήψεις από όλες τις πλευρές, για το καλό του Δήμου μας.

Η διαδρομή ξεκίνησε. Η κοινή μας προσπάθεια, βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες, όπως η διαφάνεια, ο σεβασμός στον συμπολίτη μας, η εργατικότητα, η διάθεση για καινοτομία και βέβαια, η πεποίθηση ότι ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει επιτέλους να τις αξιοποιήσει.

Η κατάληξη αυτής της διαδρομής, θα είναι μία καλύτερη μέρα για τη Φιλοθέη, το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό.

Καλούμε όλους τους δημότες μας να την διανύσουμε μαζί.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Παπαχρόνης, Ελένη Ζέπου – Χαρλαύτη, Νίκος Ζερβός, Αλίκη Γκιζελή

 Ποιοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Δημήτρη Γαλάνη

Κανείς από τους τέσσερεις δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού όλοι τους είναι γνωστοί και ιδιαίτερα  δημοφιλείς. Για την πληρέστερη εικόνα, όμως, υπενθυμίζουμε τους σημαντικότερους σταθμούς των διαδρομών τους στα κοινά του Δήμου, αλλά και στην προσωπική και επαγγελματική ζωή τους.

 

Ο Γιώργος Παπαχρόνης εργάζεται στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου είναι και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του. Ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινά του Δήμου το 1989 και από τότε οι συμπολίτες του τον εκλέγουν συνεχώς, με εντυπωσιακές εκλογικές επιδόσεις μάλιστα, επί 7 τετραετίες. Έχει περάσει από καίριες θέσεις, πάντα με σημαντικό έργο. Στον πρώην Δήμο Νέου Ψυχικού, διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών , Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος στον Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης, Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών και Πρόεδρος Επιτροπής Πρόνοιας. Ενώ από το 2010 μέχρι και το 2017, στον Καλλικρατικό Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, δούλεψε σκληρά ως  Τοπικός Αντιδήμαρχος Νέου Ψυχικού, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Στη συνέχεια, όπως είναι γνωστό, διαφώνησε με πράξεις και επιλογές του κυρίου Ξυριδάκη και αποχώρησε από τη δημοτική του παράταξη.

Όπως λέει, όσα κάνει στο Δήμο τα κάνει πρώτα απ’ όλα για να βοηθήσει να ζήσουν σε ένα ακόμα καλύτερο προάστιο οι δυο κόρες του, τις οποίες καμαρώνει όσο τίποτα άλλο. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει διακριθεί για την εργατικότητα, τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητά του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν διαχρονικά ότι η στήριξη Παπαχρόνη αποτελεί εχέγγυο τελικής επικράτησης ενός υποψηφίου Δημάρχου.

 

Η Αλίκη Γκιζελή είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Παπαθεοδωρόπουλο και είναι μητέρα δύο παιδιών. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη (1989), πτυχιούχος Μαθηματικών -B.Sc. Imperial College (1993) και “Engineering for Competitive Manufacture, specialized in Innovative Design and Management” -M.Sc. Cranfield University (1994). Έζησε και εργάστηκε ένα χρόνο στo Παρίσι, και ένα χρόνο στο Ντίσελντορφ, Γερμανία όπου εργάστηκε σε χρηματιστηριακή εταιρία διεθνών συναλλαγών στο Τμήμα Παραγώγων. Στην Ελλάδα εργάστηκε: ως Αντικρύστρια (Αίθουσα ΧΑΑ), ως στέλεχος στο Private Banking της Αlpha Bank, και ως Ειδικός Διαπραγματευτής ΧΠΑ στη Solidus Securities ΑΧΕΠΕΥ. Κατείχε πιστοποίηση Ειδικού Διαπραγματευτή του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών (2000) και EUREX (2001). Επίσης εργάστηκε στην «Αθήνα 2004» ως Διευθύντρια του Βασικού Κέντρου Διαπίστευσης των επισήμων της ΔΟΕ στο HILTON και της Παραολυμπιακής Οικογένειας, των 35 Διεθνών Ομοσπονδιών και των 36 Εθνικών και Διεθνών Χορηγών και του Κέντρου Φιλοξενίας Χορηγών. Το 2004 – 2006 εργάστηκε στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ως υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΝΕΟΛΑΙΑ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την οικογένεια και την ανατροφή των παιδιών της. Από το 2014 είναι δημοτική σύμβουλος Φιλοθέης – Ψυχικού, πρωτοεκλεγείσα τον Μάιο του 2014. Οργάνωσε και συντόνισε προσφυγές κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας με θετική έκβαση και επίτευξη μείωσης αντικειμενικών τιμών ζώνης στις Α και Γ ζώνες Φιλοθέης με μειώσεις 22% και 17% αντίστοιχα. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και έχει γνώση Ισπανικών και Γερμανικών.

Ο Νικόλαος Ζερβός γεννήθηκε και κατοικεί στη Φιλοθέη. Είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακό  στις Επιστήμες και Τεχνικές του Περιβάλλοντος (ENPC, Γαλλία). Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στη Διαχείριση Υδατικών Πόρων με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας σε μελέτες έργων Πολιτικού Μηχανικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ασχολείται και με τη διαχείριση ακινήτων. Μιλάει αγγλικά & γαλλικά. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το διάβασμα και τη φωτογραφία.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 2014. Είναι εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην σε βάθος ενημέρωσή του για θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους κατοίκους του, παρεμβαίνοντας μάλιστα δυναμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο – σε θέματα μελετών και έργων αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος – επισημαίνοντας λάθη και παραλείψεις της δημοτικής αρχής και προτείνοντας βελτιώσεις ή εναλλακτικές λύσεις. Πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση των κατοίκων για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στη Φιλοθέη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή έκβαση στις Ζώνες Α’ και Γ’. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με σκοπό τον πλήρη εξορθολογισμό των τιμών σε όλες τις ζώνες του Δήμου μας.

Η Ελένη Ζέππου-Χαρλαύτη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Αρκαδία. Είναι απόφοιτος του Η΄Γυμνασίου Αθηνών. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί ελεύθερη δικηγορία από το 1989. Ζει στο Ψυχικό από το 1984. Ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 2002 όπου εκλέγεται δημοτική σύμβουλος  με το συνδυασμό “Δημοτική Συνείδηση”. Έκτοτε ασχολείται ως δημοτική σύμβουλος δυναμικά με τα κοινά και διεκδικεί τα συμφέροντα των δημοτών.

(φύλλο εφημερίδας 9-10-2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις