Σε Α.Ε.Ι και σε Τ.Ε.Ι. 219 μαθητές από τα δημόσια σχολεία του Δήμου μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ποσοστά επιτυχίας που φτάνουν στο 100%!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των δημόσιων σχολείων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού κατάφεραν φέτος να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία,  πετυχαίνοντας πολύ υψηλό ποσοστό εισαγωγής στην Ανώτατη και Ανώτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης και μάλιστα σε περιζήτητες σχολές. Οι σημαντικές επιτυχίες μάλιστα και με πρωτιές αποδεικνύουν τη σωστή δουλειά που γίνεται πρώτα από την οικογένεια και έπειτα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Συγχαρητήρια ωστόσο αξίζουν στους εκπαιδευτικούς που κάθε χρόνο στέκονται αρωγοί στο δύσκολο στίβο των πανελλήνιων εξετάσεων, αλλά και στα ίδια τα παιδιά για τον αγώνα που έδωσαν και  για την εργατικότητά τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους στόχους  και τα όνειρά τους.

Να τονίσουμε ότι το κείμενο φέτος είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με το νέο Κανονισμό περί Προσωπικών Δεδομένων. Να αναφέρουμε ότι και στις σχολικές μονάδες  καταργήθηκε η ανάρτηση των ονομάτων των επιτυχόντων, όπως επίσης και η ανάρτηση της αναλυτικής βαθμολογίας των υποψηφίων.. Κατά συνέπεια καταργείται η δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιτυχόντων και από τα «Τοπικά νέα», τα οποία παραδοσιακά επιβράβευαν με αυτό τον τρόπο τα παιδιά, ενώ η γνωστοποίηση της επιτυχίας αποτελούσε παράδειγμα και έβαζε στόχο στους επόμενους υποψηφίους στη μικρή  τοπική μας κοινωνία.

 Λύκειο Φιλοθέης

100% επιτυχία για το Λύκειο Φιλοθέης! Οι μαθητές αυτού του σχολείου κατάφεραν να περάσουν όλοι στο κατώφλι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους 9 στους 10 να επιτύχουν σε ΑΕΙ! Ένα ποσοστό που ξεπερνάει ιδιωτικά και πρότυπα Λύκεια.

Το Λύκειο Φιλοθέης τα τελευταία χρόνια έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη στην ποιότητα εκπαίδευσης. Τα στατιστικά στοιχεία από το αρχείο της εφημερίδας μας το αποδεικνύουν περίτρανα. Μέσα σε δυο χρόνια το σχολείο έχει διπλασιάσει τους μαθητές του. Συγκεκριμένα το 2016 οι απόφοιτοι ήταν μόλις 42 και επίσης είχε «πιάσει» και τότε το ποσοστό του 100%. Το 2017 ο αριθμός των μαθητών της Γ΄ Λυκείου ανεβαίνει στους 53 από τους οποίους οι 52 πετυχαίνουν στις Πανελλαδικές. Φέτος οι μαθητές ανέρχονται στους 82 αύξηση που πλησιάζει μέσα σε δύο χρόνια το 100% και καταφέρνει τριπλή επιτυχία: κατά πρώτον έχει την πρώτη μαθήτρια Τσιρογιάννη Άννα που περνάει στην Ιατρική Αθηνών με 19.100 μόρια, δεύτερον εισάγονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι 82 μαθητές του και το πιο σημαντικό οι 9 στους 10 καταφέρνουν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και μάλιστα οι περισσότεροι σε σχολές όπως Νομική, Ιατρική, Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Φιλολογία και Οικονομικές! Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι το μόνο από τα τρία Λύκεια που έχει επιτυχόντες στο Τρίτο Πεδίο που αφορά Επιστήμες Υγείας και Ζωής.

Λύκειο Ψυχικού

Άνοδος στα ποσοστά επιτυχίας είχε και το Λύκειο Ψυχικού, το οποίο τα τρία τελευταία χρόνια πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Το ποσοστό της επιτυχίας του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχεται στο 82% και είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τα αποτελέσματα πανελληνίως (74%) και 6,6% πάνω από τα περσινά, καθώς από τους 61 υποψηφίους πέρασαν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ οι 50. Πιο συγκεκριμένα, από τους 50 υποψήφιους πέτυχαν 34 σε ΑΕΙ  (ποσοστό 68%), και 16 σε ΤΕΙ (ποσοστό 32%).

Στα ΑΕΙ τα στατιστικά στοιχεία ανά προσανατολισμό έχουν ως εξής: 1Ο πεδίο Ανθρωπιστικές  Σπουδές, πέτυχαν οι 11 από τους 20 τελειόφοιτους (ποσοστό επιτυχίας 55%),  2Ο πεδίο Θετικές Σπουδές, πέτυχαν οι 13 από τους 18 τελειόφοιτους (ποσοστό 72%) και 4Ο πεδίο Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής πέτυχαν οι 12 από τους 17 τελειόφοιτους (ποσοστό 71%).

Συγχαρητήρια

Η Διευθύντρια κυρία Ελένη Μουρδουκούτα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Ψυχικού συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου, καθώς επίσης και τις οικογένειές τους, για την επιτυχή εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους εύχονται καλή ακαδημαϊκή πορεία.

Λύκειο Νέου Ψυχικού

Τα στοιχεία που έχουμε για το Λύκειο Νέου Ψυχικού είναι λιγοστά. Και παρά τις επανειλημένες προσπάθειές μας  η Διεύθυνση του σχολείου δεν επικοινώνησε μαζί μας έτσι ώστε να έλθουμε σε επαφή με τους αριστεύσαντες και  να δημοσιοποιήσουμε, εφόσον το επιθυμούσαν, ονόματα και φωτογραφίες. Ωστόσο ενημερώνουμε ότι από τους 107 μαθητές που διαγωνίστηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ οι 78, ποσοστό επιτυχίας 75%, παρόμοιο με το πανελλήνιο. Να υπενθυμίσουμε ότι τις προηγούμενες χρονιές τα ποσοστά επιτυχίας του σχολείου περνούσαν κατά πολύ αυτά της χώρας, ενώ από το 2011 μέχρι το 2015 την πρωτιά σε μόρια την «έπιανε» πάντα κάποιος μαθητής/τρια αυτού του σχολείου.

Στο 1Ο πεδίο Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες πέτυχαν οι 18 από τους 35 τελειόφοιτους (ποσοστό επιτυχίας 51%)  στο 2Ο πεδίο Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες πέτυχαν οι 42 από τους 45 τελειόφοιτους (ποσοστό 93%) και στο 4Ο πεδίο Σπουδές Οικονομίας και Πληροφορικής πέτυχαν οι 18 από τους 27 τελειόφοιτους (ποσοστό 67%).

 

5 αριστεύσαντες, μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά της επιτυχίας τους και συμβουλεύουν

Άννα Τσιρογιάννη

Γενικό Λύκειο Φιλοθέης

19.100 μόρια , Ιατρική Αθηνών

 

ΜΟΤΟ…τα αποτελέσματα των πανελληνίων δεν καθορίζουν την αξία σου, δεν αντικατοπτρίζουν την ευφυΐα σου…

 

 

«Φαντάζομαι η προετοιμασία σου για τις εξετάσεις έχει κιόλας ξεκινήσει. Ίσως, μάλιστα, να έχεις ήδη αγχωθεί. Συχνά, θα ακούς από γονείς, φίλους και καθηγητές ότι τα αποτελέσματα των πανελληνίων δεν καθορίζουν την αξία σου, δεν αντικατοπτρίζουν την ευφυΐα σου, ούτε υπαγορεύουν το μέλλον σου. Λόγια κοινότοπα, που όμως όσες φορές και αν ειπωθούν δεν χάνουν την αξία τους ….

Δεν θα επεκταθώ σε αυτά λοιπόν…Σε συμβουλεύω μόνο να μην χάσεις ποτέ την πίστη και την αισιοδοξία σου σε αυτό το μονοπάτι που διάλεξες να ακολουθήσεις. Να μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι ‘’δεν μπορείς να τα καταφέρεις’’ . Ακόμη και αν αυτός ο ‘’κανένας’’ είναι ο ίδιος σου ο εαυτός, όταν απογοητεύεσαι, ξεχνώντας τις δυνάμεις σου. Κράτα τον στόχο σου σφιχτά, σαν φυλαχτό, που θα ανακαλείς στην μνήμη σου και θα σου δίνει  θάρρος και κουράγιο. Μην εγκαταλείψεις  μέχρι και την τελευταία στιγμή. Όλα διορθώνονται, ακόμα και τότε  – αν το θες πραγματικά- και μιλάω εκ πείρας. Η προσπάθειά σου θα ανταμειφθεί, σου το υπόσχομαι. Τα αγαθά άλλωστε,  κόποις κτώνται>>…

 

Γιάννος Παπαθεοφίλου

ΓΕΛ Παλαιού Ψυχικού

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

ΜΟΤΟ …οι βόλτες και οι έξοδοι των παιδιών είναι απαραίτητες ώστε να ”καθαρίζουν” το μυαλό…

«Μετά και το τέλος της διαδικασίας της εισαγωγής μου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα ήθελα να αναφέρω την εμπειρία μου από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, όλους τους φίλους μου και όλους τους καθηγητές (φροντιστηρίου και σχολείου) που με στήριξαν με τον τρόπο τους ο καθένας για να επιτύχω τον στόχο μου και στην συνέχεια να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους για την προσπάθειά τους. Με την σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη και καλή δύναμη και αντοχή στους επόμενους υποψηφίους και να τους πω μερικά πράγματα για την απαιτητική αυτή διαδικασία που τους περιμένει. Ο σημαντικότερος παράγοντας πιστεύω για την επιτυχία είναι η ψυχολογία του ατόμου καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Οι βόλτες και οι έξοδοι των παιδιών θεωρώ είναι απαραίτητες ώστε να ”καθαρίζουν” το μυαλό τους και να ξεφεύγουν από την καθημερινή ρουτίνα (σχολείο – φροντιστήριο – σπίτι).  Οι φίλοι μου είναι αυτοί που με έκαναν να γελάω και να ξεχνιέμαι από το διάβασμα και όλοι μαζί συζητούσαμε τα προβλήματά μας και βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον για να τα ξεπεράσουμε. Σίγουρα θα υπάρξουν εμπόδια σε όλη αυτή την διαδρομή και ο καλύτερος τρόπος για να τα αντιμετωπίσετε είναι με την βοήθεια του περίγυρου σας, είτε αυτός είναι φίλος είτε μέλος της οικογένειας είτε κάποιος καθηγητής. Επίσης δεν πρέπει να σας καταβάλλει το άγχος της ενδεχόμενης αποτυχίας διότι η οποιαδήποτε προσπάθεια σας θα ανταμειφθεί αναλόγως στο άμεσο η μπορεί και στο έμμεσο μέλλον αφού οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά θέλουν και που θα καταλήξουν, μέσα σε αυτούς ανήκω και εγώ. Γι’ αυτό και κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι οι Πανελλήνιες θεωρώ πώς είναι ΜΙΑ ευκαιρία από τις ΠΟΛΛΕΣ που θα βρεις μπροστά στην ζωή σου και προσπάθησε να την αρπάξεις αλλά και να μην τα καταφέρεις δεν χάθηκε τίποτα αφού όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο»

Λεζάντα: στη φωτογραφία ο Γιάννος είναι ο 3ος δεξιά. Για τον ίδιο η φωτογραφία αυτή είναι το μυστικό της επιτυχίας του αφού αποτυπώνει τη σχέση με τους φίλους του.

 

Ζωή Βασιλική Γκλιάτη

ΓΕ.Λ Φιλοθέης

Φιλολογία Ε.Κ.Π.Α.

μόρια  17.235

ΜΟΤΟ …ένα μεγάλο ευχαριστώ…

Η λύτρωση είναι ένα από τα πολλά συναισθήματα που νιώθω όταν μετά από ατελείωτες προσπάθειες και διάβασμα έφτασα στον προορισμό μου. Σ αυτήν την περίπτωση αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μου για την καθοδήγηση τους και στην οικογένεια μου για την στήριξη της!

 

 

Ειρηάννα Ελευθερίου

ΓΕ.Λ Ψυχικού

Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών

ΜΟΤΟ Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε γονείς, καθηγητές και φίλους

Ονομάζομαι Ειρηάννα Ελευθερίου και είμαι απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Ψυχικού και επιτυχούσα της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών .

Η εμπειρία των πανελληνίων είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και επίπονη καθώς ο μαθητής καλείται να ανταγωνιστεί πρώτα τον εαυτό του και στην συνέχεια έναν μεγάλο αριθμό υποψηφίων που περνούν την ίδια δοκιμασία με αυτόν. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που θα αισθανθεί ότι πρέπει να στερηθεί μικρές ή μεγάλες χαρές λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου.

Τέλος, η προσπάθεια αυτή απαιτεί την υποστήριξη από τους γονείς, τους καθηγητές και τους φίλους του και για αυτό, εγώ, τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Μπριάνη Μαρία

ΓΕ.Λ ΨΥΧΙΚΟΥ

17.460 μόρια

ΜΟΤΟ …μια ευκαιρία να εξερευνήσω τα όρια και τις δυνατότητές μου…

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις, όπως για  κάθε παιδί έτσι και για μένα, υπήρξαν μια επίπονη, ψυχοφθόρα αλλά κι ιδιαίτερα παραγωγική διαδικασία. Η ιδέα της καθοριστικότητας όσον  αφορά το μέλλον μου και του μεγάλου όγκου της ύλης είχε αρχίσει να γίνεται θηλιά και να με σφίγγει όλο και περισσότερο. Ωστόσο, σταδιακά αυτή η θηλιά άρχισε να λύνεται καθώς η διαδικασία, με όλες της τις ατέλειες και τα προβλήματά της, αποδείχθηκε μια ευκαιρία να εξερευνήσω τα όρια και τις δυνατότητές μου, να έρθω πιο κοντά με άτομα με κοινούς προβληματισμούς και τελικά να πετύχω μια νίκη, ίσως όχι καθοριστική για το μέλλον μου, αλλά σίγουρα σημαντική.

Ευχόμαστε σε όλους τους επιτυχόντες ό,τι καλύτερο για το μέλλον τους. Το αξίζουν!

(φύλλο εφημερίδας 21-9-2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις