Συνέχεια στις επιτυχίες Πανελληνίων

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μια ακόμα επιτυχούσα από το ΓΕΛ Φιλοθέης

 Συνεχίζοντας την εκπληκτική του πορεία στις επιτυχίες των πανελληνίων εξετάσεων το  ΓΕΛ Φιλοθέης παρουσιάζει μια ακόμα αριστεύσασα, την Αγγελική Ζέρβα  που πέρασε στη Νομική Αθηνών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ως δείχνουν τα αποτελέσματα το Λύκειο Φιλοθέης βρίσκεται -τα δύο τελευταία χρόνια σε μια ανοδική πορεία , προσφέροντας στους μαθητές του πρωτοποριακή εκπαίδευση εφάμιλλη των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Εν προκειμένω η  Αγγελική –που για τεχνικούς λόγους δεν μπόρεσε να συμπεριληφθεί στο πρωτοσέλιδο του προηγούμενου φύλλου-  απαντά στις ερωτήσεις που της τέθηκαν και μέσα από την προσωπική της διαδρομή συμβουλεύει υποψηφίους και γονείς, αποκαλύπτοντας τα «μυστικά» της δικής της επιτυχίας.

 

 Αγγελική Ζέρβα

Γενικό Λύκειο Φιλοθέης

18.625 μόρια

 ΜΟΤΟ: το μυστικό είναι η οργάνωση! Η καλύτερη συμβουλή που μου δόθηκε ποτέ.

Ονομάζομαι Αγγελική Ζέρβα, πρώην μαθήτρια του ΓΕΛ Φιλοθέης και έδωσα Πανελλήνιες πριν μερικούς μήνες, συγκεντρώνοντας 18.625 μόρια και περνώντας στην πρώτη μου επιλογή ,που ήταν η Νομική της Αθήνας. Η αλήθεια είναι ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις τείνουν να “τρομοκρατούν” τόσο τους υποψηφίους όσο και το οικογενειακό  τους περιβάλλον παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Απευθυνόμενη, λοιπόν, σε όλους όσους πρόκειται να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία, επιθυμώ να δώσω μερικές συμβουλές ως ένα άτομο που το έζησε και τελικά τα κατάφερε.

Αγαπητέ υποψήφιε, το δικό μου μυστικό είναι η οργάνωση.  Ήταν η καλύτερη συμβουλή που μου δόθηκε ποτέ. Προσπάθησε να φτιάξεις ένα πρόγραμμα και να το ακολουθείς καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία ώστε να έχεις συνέπεια στο διάβασμά σου, να μην αφήνεις κενά, να μην χάνεις τον βραδινό ύπνο σου και έτσι να μην αγχώνεσαι. Δυστυχώς αν δεν διαβάσεις δεν θα πετύχεις, και μόλις αυτό το συνειδητοποιήσεις θα λειτουργείς πιο σωστά. Μη φοβάσαι την πιθανή αρχική “αποτυχία”, αντίθετα μάθε από εκείνη και μην τα παρατήσεις όσο και αν απογοητευτείς. Είναι μέρος της διαδικασίας και μέρος της ζωής γενικότερα. Εάν αγχώνεσαι, σε καταλαβαίνω απόλυτα αλλά να θυμάσαι ότι όποιος έχει διαβάσει και εξασκηθεί, ανταμείβεται πάντοτε στο τέλος. Μην αφήσεις την ανασφάλειά σου να “γκρεμίσει” ό,τι χτίζεις όλο αυτό το διάστημα.

Αγαπητοί γονείς, το παιδί σας έχει ήδη αρκετό άγχος και το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί είναι να του μεταδίδετε και εσείς το δικό σας. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την πορεία του, αλλά τυπικά γιατί αυτό οφείλει έτσι κι αλλιώς να το κάνει ο καθηγητής. Εφοδιαστείτε με πολλή υπομονή γιατί θα πρέπει να ανεχτείτε μερικά ξεσπάσματα άγχους, κούρασης, ανασφάλειας και απογοήτευσης. Να θυμάστε ότι η υποστήριξή σας είναι σημαντικότατη για την ψυχολογία του παιδιού σας.

Θα κλείσω λέγοντας πως οι θυσίες είναι σκόπιμες και από την πλευρά των υποψηφίων και από την πλευρά των γονιών, καθώς η ανταμοιβή στο τέλος αξίζει και με το παραπάνω.

 

1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού      

Τα στοιχεία τα οποία ετεροχρονισμένα και συμπληρωματικά μας απέστειλε  το 1ο Λύκειο Νέου Ψυχικού έχουν ως εξής: Από τους 123 μαθητές της Γ΄ Λυκείου εισήχθησαν στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας οι 103 μαθητές, και μάλιστα οι 77 στα Ανώτατα Ιδρύματα!

Υψηλές ήταν κατ΄ αρχάς οι επιδόσεις των μαθητών στο 3ο πεδίο Επιστημών Υγείας:

-Δύο μαθητές στην ΙΑΤΡΙΚΗ και μία μαθήτρια στην ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ:

Διοματάρης Μάρκος  ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΘ με 18.846 μόρια, Σκυλογιάννης Παναγιώτης  ΙΑΤΡΙΚΗ Ηρακλείου με 18.758 μόρια,  Τασούλα Γεωργία  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθηνών με 18. 699 μόρια.

-Δύο μαθητές στο ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ: Μαριάνθη Παπουτσά Βιολογίας Ηρακλείου με  17.890 μόρια και Τσιρόγλου Ζαχαρίας Βιολογίας Πατρών με   17.646 μόρια.

Εξίσου υψηλές είναι οι επιδόσεις των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ στο 1ο πεδίο Ανθρωπιστικών Επιστημών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις επιτυχίες των μαθητριών Στούμπου Μαρία στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Αθηνών με 18.808 μόρια, Γκιρτή Αγγελική στο Τμήμα ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Πειραιά με 18.057,  Παπαγεωργίου Μαργαρίτα στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Παντείου με  17.774 μόρια, Ζούνη Ιωάννα στη ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ Αθηνών με  17.938 μόρια, Τσατσάκη Ζωή στη ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ Πατρών.

Άριστα αποτελέσματα είχαμε και στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις επιτυχίες των μαθητών Οικονόμου Αθηνά στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ του ΕΜΠ με 19474 μόρια, Βικιώτη Αικατερίνη στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ Πατρών με 18826 μόρια, Ξύδας Φώτιος στο Τμήμα ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Πατρών με 17156 μόρια,  Πάλλας Σωτήριος στη Σχολή ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ με 16768 μόρια, Σπανού Μαρία στο Τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, Μαγγιώρος Μιχαήλ στο Τμήμα ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του ΕΜΠ.

Τέλος, υψηλές είναι οι επιδόσεις των μαθητών και του 4ου πεδίου των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής με αξιοσημείωτες  εκείνες των μαθητών Τσολάκου Στέφανου στο Τμήμα ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΟΠΑ), Αποστολοπούλου Γεωργία στο Τμήμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΟΠΑ),  Καπετανάκη Γεωργία στο Τμήμα ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  (Παν/μιο Πειραιά), Αντωνίου Δημητρίου στο Τμήμα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (Παν/μιο Πειραιά).

 

Τασούλα Γεωργία-Κυριακή 

Ύστερα από μία αρκετά κοπιαστική και απαιτητική χρονιά κατάφερα να υλοποιήσω τους στόχους μου. Το αποτέλεσμα είναι τόσο ικανοποιητικό που δικαιώνει την προσπάθεια και το άγχος όλων αυτών των χρόνων. Βέβαια η επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη χωρίς τη συμβολή της οικογένειάς μου, του σχολείου και του φροντιστηρίου. Οι επιστημονικά ,αλλά και ψυχολογικά καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί με καθοδήγησαν και με προετοίμασαν κατάλληλα για την εισαγωγή στη σχολή της επιλογής μου.

Φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής ,Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( μόρια εισαγωγής 18.699)

 

 

Μάρκος Διοματάρης

«…ευτυχής που πέτυχα τον τελικό μου στόχο με την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή…»

Ολοκληρώνοντας τη φοίτησή μου στο σχολείο της γειτονιάς μου, αισθάνομαι ευτυχής που πέτυχα τον τελικό μου στόχο με την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 18.846 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στην πορεία της προετοιμασίας μου για τις εξετάσεις, πέρα από τη σκληρή προσωπική δουλειά, με βοήθησε ιδιαίτερα η απόλυτη προσήλωση στο στόχο μου. Στους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές δεν θα πω ψέματα’ πρόκειται για μια πολύ δύσκολη ψυχοπνευματική δοκιμασία που φέρνει τον καθένα στα όριά του αλλά αντιμετωπίζεται με συνέπεια και αυτοπειθαρχία. Τώρα, ως πρωτοετής φοιτητής, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους καθηγητές που με εφοδίασαν με τις απαραίτητες γνώσεις, πίστεψαν σ’ εμένα και με στήριξαν στη διαδρομή μου αυτή. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και θα τους θυμάμαι πάντα με αγάπη.

(5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018)

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις