Οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, σε ανοδική πορεία στο Νέο Ψυχικό

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δραστικά μέτρα εδώ και τώρα!

Το αστυνομικό τμήμα σε λάθος θέση υποστηρίζουν οι κάτοικοι του Νέου Ψυχικού και της Φιλοθέης

 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στον Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού.

Για ακόμα μία εβδομάδα, ένα τζιπ, δύο Ι.Χ επιβατικά αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα, εκλάπησαν από την περιοχή του Νέου Ψυχικού.

Σε μία ακόμα περίπτωση στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, ο κάτοικος καταδίωξε τους κλέφτες οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε δίτροχο και εξαφανίστηκαν. Πριν λίγες ημέρες κλάπηκε ένα ακόμα αυτοκίνητο εργαζόμενου που το χρησιμοποιούσε για την δουλειά του, στα σύνορα Νέου Ψυχικού με το Ελληνορώσσων. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνθρωπος έκλαιγε γιατί χωρίς αυτοκίνητο, θα έχανε την δουλειά του.

Οι κλοπές αυτές, μαζί με άλλες που αφορούν διαρρήξεις οικιών, αρπαγές τσαντών, κινητών και κλοπές ποδηλάτων, έχουν προκαλέσει μια έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες κυρίως του Νέου Ψυχικού. Μιλώντας με τον κ. Γιάνναρη, κάτοικο στην οδό 25ης Μαρτίου και θύμα κλοπής προ ενός έτους (το ποδήλατο του εγγονού του), είναι φανερό αυτό που πραγματικά ενοχλεί.

«Κατήργησαν το αστυνομικό τμήμα Νέου Ψυχικού και είμαστε έρμαια των ληστών. Κάθε Δευτέρα στην λαϊκή αγορά, μαθαίνουμε ποιους έκλεψαν την εβδομάδα που πέρασε. Την περασμένη εβδομάδα η κυρία Αγγελική που μένει εκεί απέναντι (οδός Ιωνίας), καθάριζε την πίσω αυλή και οι κλέφτες έσπασαν το μπροστινό παράθυρο. Δεν βρήκαν λεφτά και έφυγαν με μια κατσαρόλα  μακαρόνια και μια πιο μικρή με κιμά. Το πιστεύεις το θράσος;»

Μέρος στην κουβέντα μας παίρνει και ο κ. Γιάννης

«Το Νέο Ψυχικό είναι απροστάτευτο. Να το γράψεις αυτό. Δολοφονίες, κλοπές, ληστείες τόσες δεκαετίες μένω εδώ και δεν το έχω ξαναζήσει»

«Εσείς έχετε κάποια προσωπική εμπειρία;» ρωτήσαμε τον ηλικιωμένο

«Εγώ όχι, αλλά ένα βράδυ έκλεψαν την μοτοσυκλέτα του γιού μου. Ήρθε η αστυνομία και του είπαν να πάει να καταγγείλει την κλοπή στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Πήγε την επόμενη ημέρα και δεν έβρισκε που είναι. Μου είπε ότι το έχουν χώσει σε έναν μικρό δρόμο στο Ψυχικό».

Σκληρή και απρόσμενη η καθημερινότητα για τους κατοίκους του Νέου Ψυχικού. Η κατάργηση δύο Α.Τ (Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης) και η συγχώνευση τους με το Α.Τ Ψυχικού (σύμφωνα με το υπ.Αριθμ 179 Π.Δ 31/12 2014- ΦΕΚτεύχος Α/αρ. φύλλου 281) δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα της ασφάλειας που οφείλει να παρέχει η αστυνομία και η δημοτική αρχή στους πολίτες. Το Α.Τ Ψυχικού είναι δυσπρόσιτο από την μεγαλύτερη μερίδα των κατοίκων του δήμου που είναι ηλικιωμένοι και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση χωρίς συνοδό και δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι κάτοικοι γύρω από Α.Τ  Ψυχικού, δυσανασχετούν με την βαριά κυκλοφορία των γύρω δρόμων τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια. Τα ίδια και ίσως χειρότερα, ισχύουν και για τους Φιλοθεάτες που αισθάνονται τελείων αποκομμένοι και εκτεθειμένοι από την προστασία του νόμου και του δήμου. Σε πρόσφατη συζήτηση που είχαμε με πολίτες στην πλατεία Μαλαματιανού, η δύσκολη πρόσβαση στο Α.Τ βρίσκεται μέσα στα τρία πρώτα ζητήματα της καθημερινότητας τους.

Με την αυξανόμενη εγκληματικότητα , ίσως ήρθε ο καιρός να παρθούν πιο δραστικά μέτρα.

(5 Οκτωβρίου 2018)

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις