Ο ΟΚΑΠΑ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων παρά τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν από την εφαρμογή του Κλεισθένη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις

 

Εάν ο Κλεισθένης ο Αθηναίος το 508 π Χ. έθεσε τις βάσεις για τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της Αθήνας κατά την οποία με ένα πολύπλοκο σύστημα οι ευγενείς αναμείχθηκαν με τους υπόλοιπους πολίτες και οι πολιτικοί σταμάτησαν να ωφελούν τους κατοίκους μιας μόνον περιοχής,  το πρόγραμμα «Κλεισθένης» του 2018 μ. Χ. μας μπέρδεψε σε σημείο που ο κυκλώνας Ζορμπάς να μοιάζει με φθινοπωρινή βροχούλα.

Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης που εκδόθηκε τον Ιούλιο, έφερε τα  πάνω-κάτω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στο σκέλος των ρυθμίσεων που αφορούν στην λειτουργία και διεκπεραίωση των καθημερινών συναλλαγών.

Με την άμεση εφαρμογή των διατάξεων, οι εργαζόμενοι, πριν καν να έχουν το χρόνο της ενημέρωσης και, κυρίως, της επιμόρφωσης στις νέες πρακτικές, πρέπει να τις εφαρμόσουν με αποτέλεσμα μια απίστευτη κωλυσιεργία και ένα αλαλούμ για να βρουν ποιος, που και ποια ευθύνη φέρει.

Επί πλέον, οι ιθύνοντες του ΥΠΕΣ, δεν έχουν ιδέα για το γραφειοκρατικό λαβύρινθο και το διαχειριστικό σοκ που επέφεραν καθώς  οι πρόσφατες ρυθμίσεις, όπως του “Κλεισθένη Ι” ήδη σε εφαρμογή από την παρούσα θητεία, με την κατάργηση του “προληπτικού” ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, από 1/1/2019 θα επιδεινώσουν δραματικά την υπάρχουσα δυσλειτουργία.

Παρόλα αυτά, στεκόμαστε όρθιοι και λειτουργούμε.

Και για να αναφερθώ σε αυτά που αφορούν στις καθημερινές έγνοιες των κατοίκων, θέλω να τους πληροφορήσω ότι ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού στέκεται πάντα δίπλα τους και παρέχει κι εφέτος υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Κάθε οικογένεια που μας εμπιστεύεται, είτε έχει μικρά παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς και στα προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές, είτε είναι ενήλικες και χρησιμοποιούν τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, είτε παρακολουθούν τις  προτάσεις μας για ποιοτική ψυχαγωγία, όλοι μπορούν να ενημερωθούν για τις καινούργιες προτάσεις του ΟΚΑΠΑ.

Τα προγράμματα του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού και του Κολυμβητηρίου, οι ώρες λειτουργίας των Βιβλιοθηκών, τα τμήματα – τάξεις του Ωδείου, το πρόγραμμα για το «Στέκι του Παιδιού», οι δραστηριότητες των ηλικιωμένων και όλες οι προτάσεις και οι εκδηλώσεις για την προαγωγή του πολιτισμού στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του ΟΚΑΠΑ, στο μηνιαίο «εν Δήμω» καθώς και στα περισσότερα μέσα ενημέρωσης του δήμου μας.

Στα γραφεία μας Βεκιαρέλλη 11, με χαρά περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας.

Νέλλη Λάβδα, Πρόεδρος  ΟΚΑΠΑ

(5 Οκτωβρίου 2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις