Μια ακόμα διάκριση για τη Σταυρούλα μας στο Taekwondo

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η μαθήτρια του Γ.Ε.Λ. Νέου Ψυχικού Σταυρούλα Βάμβα μετά το χρυσό μετάλλιο στη Σερβία την Άνοιξη του 2018, ήρθε 5η στο πολύ δύσκολο βαθμολογούμενο πρωτάθλημα G1 Polish Open, στην Βαρσοβία της Πολωνίας. Το κορίτσι μας είναι αθλήτρια του σωματείου Tae kwon do Club ΑΣ ΠΥΓΜΗ Ψυχικού.

Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από τρεις πολύ δύσκολους αλλά και υπέροχους  αγώνες. Το πρώτο ματς ήταν με την Ιταλίδα πρωταθλήτρια, εκεί όπου η Σταυρούλα κέρδισε στον χρυσό πόντο (χρυσός πόντος είναι ο τέταρτος γύρος ενός ματς ο οποίος πραγματοποιείται όταν το ματς καταλήγει σε ισοπαλία – σε αυτό το γύρο κερδίζει όποιος πάρει τους 2 πρώτους πόντους). Το δεύτερο ματς ήταν ενάντια στην Ολλανδή πρωταθλήτρια, όπου το κορίτσι μας κέρδισε  13-10 στα σημεία. Και ο τρίτος αγώνας ήταν με την πρωταθλήτρια από την Αγγλία στον οποίο η Σταυρούλα έχασε για έναν πόντο με 14-13, χάνοντας δυστυχώς στον κρίσιμο αγώνα των μεταλλίων εφόσον θα κατάφερνε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Τα Πρωταθλήματα G του Taekwondo είναι πρωταθλήματα υψηλής δυσκολίας για αθλητές υψηλού επιπέδου, από τα οποία ο κάθε αθλητής αποκομίζει βαθμούς οι οποίοι καθορίζουν την θέση του στην Παγκόσμια  κατάταξη. Αυτοί οι βαθμοί βοηθούν στο να μπεις στην Εθνική Ομάδα και να έχεις πιο εύκολη κλήρωση στους αγώνες. Επίσης κάποιοι αγώνες G σου δίνουν απευθείας το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Επόμενος στόχος τώρα για τη Σταυρούλα είναι το G1 Greece Open Tae kwon do Tournament της Αθήνας το οποίο θα πραγματοποιηθεί  στις  19 με 21 Οκτωβρίου 2018 στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δικό μας κορίτσι, γιατί προσπαθεί καθημερινά στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και πιστεύουμε ότι το μέλλον της ανήκει.

Τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να στηρίζονται από φορείς με τρόπο έμπρακτο, έτσι ώστε τα παιδιά και να νιώθουν ότι επιβραβεύονται αλλά και ταυτόχρονα να τους δίνονται τα εφόδια να προχωρήσουν στο δύσκολο και κοστοβόρο αθλητικό και πολιτιστικό έργο που επιτελούν.

(5 Οκτωβριου 2018)

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις