ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Προς τα  ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

  ΑLL DAY BAR ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ ΨΥΧΙΚΟΥ

 Είμαστε κάτοικοι του Π. Ψυχικού και κατοικούμε όλοι κοντά στη Νέα Αγορά [28ης Οκτωβρίου – Βίτσι-Γράμμου – Δαβάκη] . Μέχρι το καλοκαίρι φέτος, λειτουργούσαν, πέρα από τα δύο ήδη λειτουργούντα καφέ [Καμέλια, Απολλώνιο] τρία εστιατόρια,  η Piazetta, τα «Σουβλάκια της κυρίας Μαρίας» και το Geonas. Τα δύο τελευταία έκλεισαν και άρχισαν εκτεταμένες εργασίες σε αυτά, με βάση μια Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας [6841/2018] που αφορούσε μόνον συνένωση καταστημάτων και επισκευή στέγης. Παρόλα αυτά, οι εργασίες είναι εκτεταμένες, άρχισαν από τον Ιούλιο και ακόμα συνεχίζονται αδιάλειπτα, ήδη δε έχει κατεδαφιστεί πλήρως η στέγη του πρώην Geonas και έχει τοποθετηθεί εξαρχής νέα στέγη, πολύ υπερυψωμένη σε σχέση με την προηγούμενη, έχουν προστεθεί νέα κτίσματα, κολώνες στον εξωτερικό χώρο, έχει κλειστεί ο χώρος γύρω- γύρω κλπ. Όπως πληροφορούμαστε, πρόκειται να λειτουργήσει εκεί ένα all day bar, από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς καμία πρόβλεψη για χώρο στάθμευσης, παρά τα οξύτατα προβλήματα που δημιουργούνται στη Νέα Αγορά, ιδίως το βράδυ. Ενόψει δε του μεγέθους του καταστήματος, είναι προφανές ότι το κατάστημα δεν προορίζεται για τους κατοίκους του Ψυχικού όπως επιβάλλεται από το προεδρικό διάταγμα για τις δύο αγορές του Ψυχικού.

Κάποιοι από μας καταγγείλαμε τις αυθαίρετες εργασίες στην αστυνομία από τον Ιούλιο και εκείνη προώθησε την καταγγελία στην πολεοδομία Αγ. Παρασκευής στις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα όμως με την προϊσταμένη εκεί, το νωρίτερο που μπορεί να γίνει αυτοψία είναι τον ερχόμενο Ιούνιο [!!!]. Και τι κάνει ο Δήμος; Μολονότι εστάλη και επιστολή στο Δήμαρχο και στο Συμβούλιο από τα τέλη Αυγούστου, ουδεμία απάντηση δόθηκε. Μόνο ο πρώην αντιδήμαρχος Δ. Γαλάνης έδειξε ενδιαφέρον, συναντήθηκε μαζί μας και συζήτησε το πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι στην παραπάνω επιστολή επισυνάφθηκε Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας και παρά το γεγονός ότι είναι οφθαλμοφανείς οι αυθαίρετες εργασίες που γίνονται στην Νέα Αγορά, ο Δήμος δεν βλέπει, δεν ενοχλείται, δεν ενδιαφέρεται…

Ο Δήμος πρέπει να αντιδράσει! Συνένωση καταστημάτων σημαίνει αλλοίωση της φυσιογνωμίας της αποκλειστικής κατοικίας! Στο αρχικό σχέδιο υπήρχαν οκτώ (8) μικρά καταστήματα για εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των κατοίκων του Προαστίου. Αυτή η κατάσταση πρέπει να διαφυλαχθεί! Επίσης η κατάληψη της πρασιάς θα δημιουργήσει συμφόρηση στην περιοχή. Ζητάμε επίσης από το Δήμο να μην εκδώσει το Παράρτημα Α και να προσβάλλει την τυχόν βεβαίωση της Πολεοδομίας Αγ. Παρασκευής, ώστε να μην μπορεί να εκδοθεί Ηλεκτρονική Άδεια Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Πρέπει ο Δήμαρχος να διασφαλίσει τη φυσιογνωμία του Ψυχικού.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Οι Υπογράφοντες

Ελένη  Ζέππου – Χαρλαύτη

Σοφία Μήλα

Αγγελική Χριστοφορίδου

Χριστόφορος Κατσάμπας

Νανά Χάγουελ – Λόη

Ευθύμιος Στύλιος, Μητροπολίτης Αχελώου

Βασίλης Λόης

Φοίβη Ζερβοπούλου

Λίλη – Θέκλα Χριστοφορίδου – Κατσαΐτη

Οδυσσέας Κατσαΐτης

Αλέξανδρος Κατσαΐτης

Ειρήνη Κατσαΐτη

Δομινίκη Μπάρνευ Μαθιουδάκη

Μιχάλης Αλιγιζάκης

Χρυσάνθη Αλιγιζάκη

Βαγγέλης Γιαννακόπουλος

Παρασκευάς Ζαφειρέλης

Αικατερίνη Αλεβιζάκη

Μαρία-Μαργαρίτα Ζαφειρέλη

(24 Οκτωβρίου 2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like: