Δεύτερη εξάρθρωση σπείρας που προκαλούσε εκρήξεις σε ΑΤΜ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Στην εξάρθρωση ακόμα μίας σπείρας που προκαλούσε εκρήξεις σε ΑΤΜ προχώρησαν οι Αρχές με τη σύλληψη πέντε ατόμων. Πρόκειται για ημεδαπούς κατοίκους Μενιδίου και η δράση τους επεκτείνεται στα βόρεια αλλά και ανατολικά προάστια. Με το σύστημα του εμπρησμού και των εκρήξεων, προκαλούσαν σοβαρή ζημιά στα μηχανήματα και στην συνέχεια αφαιρούσαν από μέσα τα χρηματικά ποσά.

Αρχηγός της δεύτερηςαυτής ομάδας που ενδεχομένως να έχει και άμεση σχέση με τον εμπρησμό ΑΤΜ σε Νέο Ψυχικό (Σκλαβενίτης) και Χαλάνδρι (οδός Σαρανταπόρου), φέρεται να είναι η ή ίδια 46χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί με την ομάδα της (τεσσάρων ατόμων από ηλικίες 22 έως 32) πριν από περίπου τρείς μήνες. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι οι διευθύνσεις διαμονής των νέων κατηγορουμένων είναι σχεδόν ίδιες ή με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους στην περιοχή του Μενιδίου, με τους πρώτους κατηγορούμενους.

Στην απολογία τους προέκυψαν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως απαγωγές με σκοπό τα λύτρα, κλοπές αυτοκινήτων και διακίνηση ναρκωτικών. Από τα ΑΤΜ σε οκτώ σημεία (μεταξύ αυτών και το Νέο Ψυχικό και Χαλάνδρι) οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν το ποσό των 130 χιλιάδων ευρώ. Σε μερικές περιπτώσεις δεν κατάφεραν τον σκοπό τους, λόγω της φωτιάς από τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που τοποθετούσαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 8.545 ευρώ, ποσότητα ινδικής κάνναβης και σε μυστική κρύπτη, διαφόρων ειδών όπλα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, απαγωγής, διακεκριμένων φθορών αποτέλεσμα έκρηξης  και παράβαση του νόμου για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

(24 Οκτωβρίου 2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like: