«Βοήθεια στο σπίτι»: απάλυνση των καθημερινών προβλημάτων της Τρίτης ηλικίας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ένα από τα πολύ σημαντικά προγράμματα κοινωνικής προστασίας που λειτουργούν στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού εντελώς δωρεάν είναι το «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση. Για το πρόγραμμα, τους στόχους του αλλά και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό  μας μίλησε η Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Σόφη Ζαφρακοπούλου.

Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες κοινωνικής και νοσηλευτικής φροντίδας στους ηλικιωμένους κατοίκους του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού με βασικό στόχο την απάλυνση των καθημερινών προβλημάτων.

Ο τρόπος που επιδιώκεται να αλλάξει η καθημερινότητά τους και να αντιμετωπιστούν τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα είναι μέσω των επισκέψεων του προσωπικού του προγράμματος στην οικία των συμπολιτών μας. Στόχος είναι να νιώσει ο ηλικιωμένος, ότι υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται για προβλήματά του, τον ακούει, προσπαθεί να βρει λύσεις και να του δώσει μια πιο αισιόδοξη ματιά.

Μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» η ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. και ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού δίνουν την δική τους πρόταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τρίτη ηλικία, παρέχοντας επαγγελματικές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας αντιμετωπίζοντας τον πολίτη όχι ως ένα ‘’πρόβλημα’’ που πρέπει να αντιμετωπιστεί απρόσωπα και γενικά, αλλά ως ένα συμπολίτη μας σε ανάγκη, που χρήζει μιας ζεστής και ανθρώπινης βοήθειας.

Το προσωπικό που απασχολείται στο πρόγραμμα είναι 5 άτομα και αποτελείται από ένα κοινωνικό λειτουργό, δυο νοσηλεύτριες και δυο οικογενειακές βοηθοί.

Οι υπηρεσίες που παρέχουν, μεταξύ άλλων είναι:  Παροχή πληροφοριών για υγειονομικές υπηρεσίες, για θέματα που αφορούν τις συντάξεις και για γραφειοκρατικά θέματα, Συντροφιά (συμβουλευτική) στους ηλικιωμένους ή Α.μ.Ε.Α., Συνοδεία σε υπηρεσίες ή νοσοκομεία, Ατομική προσωπική καθημερινή φροντίδα, Συνταγογράφηση & αγορά φαρμάκων, Αγορές ψώνιων, Εξυπηρετήσεις (πληρωμή λογαριασμών και καταθέσεις δικαιολογητικών όπου χρειάζεται), κ.ά.

Για να εγγραφεί κάποιος στο πρόγραμμα πρέπει να είναι κάτοικος του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, να είναι άνω των 60 ετών ή να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Άλλες κατηγορίες που εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες και συμπολίτες μας με προβλήματα κίνησης.

Οι ημέρες λειτουργίας είναι Δευτέρα ως Παρασκευή και οι ώρες λειτουργίας είναι 7:30 έως 15:30 Η περιοχή κάλυψης είναι ο ενιαίος Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-6753797 και 210-6822217.

(Φύλλο εφημερίδας 3 Ιουλίου 2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις