Τα άμεσα έργα του Δήμου στο Νέο Ψυχικό

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τον τελευταίο καιρό  γράφονται και λέγονται διάφορα περίεργα για το Νέο Ψυχικό.

Καλό είναι λοιπόν οι Δημότες μας να γνωρίζουν τι έργα πρόκειται να γίνουν άμεσα  η λίγο  αργότερα η συνεχίζονται στην Κοινότητα αυτή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και εγκαταστάσεων και την κατασκευή των μεγάλων έργων του Νέου Ψυχικού.

Θα  ξεκινήσει  λοιπόν τώρα  το καλοκαίρι  η εργολαβία «αποκατάστασης ζημιών στις οδούς ήπιας κυκλοφορίας με κυβόλιθους» που υπάρχουν μόνο στο Νέο Ψυχικό.

Επίσης  άλλη  εργολαβία «συντήρησης  κοινοχρήστων χώρων»  που περιλαμβάνει και την  επισκευή και συντήρηση των κρασπέδων  των παρτεριών των οδών ήπιας κυκλοφορίας. Έτσι οι δρόμοι αυτοί θα αναβαθμιστούν.  Μεταξύ δε πολλών άλλων  εργασιών της εργολαβίας αυτής προβλέπεται και η κατασκευή νέου  μικρού σιντριβανιού στην Πλατεία Ελευθερίας, σε σημείο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην χρήση της πλατείας, όπως  το υπάρχον παλαιό που καταργείται  με σχεδόν ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου. Και σύντομα θα αφαιρεθούν και οι υπόλοιπες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες καταστημάτων της 25ης Μαρτίου.

Αργότερα, το φθινόπωρο, λόγω καθυστέρησης από την κρατική γραφειοκρατία,  πρόκειται να εκτελεστεί εργολαβία ασφαλτοστρώσεων προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια, που περιλαμβάνει τοπικούς και κεντρικούς δρόμους μόνον του Νέου Ψυχικού, όπως η Δ. Βασιλείου, η Ομήρου, η Σολωμού, η Ευρώτα κλπ και μάλλον και η Τζαβέλα  σε συνεννόηση με το Χαλάνδρι.  Εντός δε του 2018 θα υλοποιηθεί και η ετήσια εργολαβία ασφαλτοστρώσεων  του συνόλου του Δήμου,  προϋπολογισμού 1.500.000ευρώ, που θα περιλαμβάνει και δρόμους  του Νέου Ψυχικού.

Θα ξεκινήσει επίσης η ετήσια  εργολαβία επισκευών πεζοδρομίων κοινοχρήστων χώρων  και αποκατάστασης τμημάτων ιδιωτικών πεζοδρομίων με σοβαρά προβλήματα από δένδρα Παράλληλα ξεκινούν οι επίσης ετήσιες εργολαβίες συντήρησης Δημοσίων κτιρίων  και Σχολικών κτιρίων, ώστε να γίνουν έργα στα σχολεία στη περίοδο των διακοπών.

 Συνεχίζεται η «συντήρηση των αθλητικών χώρων», όπως λχ η επισκευή του δαπέδου στα γήπεδα τένις Καλαβρύτων που μόλις τελείωσε με θαυμάσιο αποτέλεσμα και οι επισκευές που θα γίνουν στο Αθλητικό Κέντρο και στο κολυμβητήριο. Εκεί θα γίνει επισκευή μόνωσης στο Γυμναστήριο, ανακαίνιση WC, επισκευή των αποδυτηρίων πισίνας και των ξύλινων κερκίδων μπάσκετ και γενική συντήρηση των κτιρίων.

Επίσης συνεχίζεται η πάγια συντήρηση των παιδικών χαρών από τις συχνές ζημιές. Σειρά έχει η παιδ. Χαρά της Πλατείας Ελευθερίας. Θα ολοκληρωθεί σταδιακά και  η διαδικασία πιστοποίησής τους σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα

Εκτός όμως από τις εργολαβίες το μόνιμο τεχνικό προσωπικό της Υπηρεσίας επεμβαίνει με άριστη  αποτελεσματικότητα  σε αναρίθμητα μικρά προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα του προαστίου.

Σχετικά με τα μεγάλα έργα που είναι προγραμματισμένα, όπως η  αποκατάσταση και αξιοποίηση του Σούρλειου Κληροδοτήματος και η κατασκευή Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ,  αναφέρουμε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια  και σύντομα αναμένεται πρόοδος.

Γίνεται λοιπόν από όλα τα παραπάνω αντιληπτό  ότι η εντύπωση   που προσπαθούν κάποιοι να διαδώσουν, ότι το Νέο Ψυχικό είναι δήθεν “ξεχασμένο” από τον Δήμο,  είναι ένας μύθος που καλλιεργείται συστηματικά από τώρα, για προεκλογικό σκοπό.

Γεώργιος-Αλκιβιάδης Γάτος

Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας

(Φύλλο εφημερίδας 5 Σεπτεμβρίου 2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις