«Σκληρή μάχη με την καθημερινότητα για μια πόλη καθαρή!!»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η καθαριότητα είναι ένας από τους πιο ευαίσθητους τομείς για έναν Δήμο που άπτεται της Δημόσιας Υγείας, της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του σεβασμού του περιβάλλοντος.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας, μας ενημερώνει για τα νέα της υπηρεσίας της οποίας ηγείται για δεύτερη φορά με τη γνωστή αποτελεσματικότητά της , παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Οι ελλείψεις προσωπικού και η δυσκολία των διαγωνισμών για τη συντήρηση του στόλου καθαριότητας έχουν δυσκολέψει τον προγραμματισμό των εργασιών.

Από  τέλος Μαρτίου έφυγαν  45 παρατασιούχοι  υπάλληλοι και με τις προσωρινές λίστες  του διαγωνισμού πρόσληψης μονίμων έχουν προσληφθεί 23 άτομα τα οποία βοηθούν στην αποκομιδή και οδοκαθαρισμό. Μέσα στο καλοκαίρι για να καλύψουμε  έκτακτες ανάγκες προσελήφθησαν 20 άτομα με δίμηνη σύμβαση για να βοηθήσουν το μόνιμο προσωπικό.

Επίσης οι πολλές εκδηλώσεις του Δήμου στις οποίες  καλείται η υπηρεσία  Καθαριότητας να μεταφέρει και να στήσει πράγματα , επιβαρύνει σημαντικά το έργο της.

Παρ’  όλα ταύτα έχουμε μια καλή και αξιοπρεπή εικόνα καθαριότητας και στις τρεις Κοινότητες με ελάχιστα παράπονα.

Τα νέα για τις δράσεις μας είναι:

  • Παραλαμβάνουμε 100 νέους κάδους απορριμμάτων,  70 ανακυκλώσιμων και  40 τεμάχια επιδαπέδιων καλαθιών, 7 συστήματα εναπόθεσης περιττωμάτων κατοικίδιων , τα οποία  σύντομα θα διανεμηθούν και στις τρεις Κοινότητες, για να αντικαταστήσουν τους φθαρμένους κάδους .
  • Τοποθετήθηκαν 4 νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στην οδό Στρατήγη στο Νέο Ψυχικό και στην πλατεία έμπροσθεν του παλαιού Δημαρχείου Φιλοθέης και απεσύρθησαν οι παλαιοί τροχήλατοι κάδοι. Προγραμματίζουμε την εγκατάσταση άλλων 2 συστημάτων υπόγειων κάδων στην Κοινότητα Νέου Ψυχικού.
  • Έχουν αρχίσει από τον Μάρτιο οι ψεκασμοί για τα κουνούπια  στα φρεάτια, σιντριβάνια και στο ρέμα Ποδονίφτη και συνεχίζονται ανά εικοσαήμερο μέχρι τον Οκτώβριο. Θα απολυμανθούν όλα τα Δημοτικά κτίρια και τα σχολεία και αρχίσανε οι μυοκτονίες με εβδομαδιαία εφαρμογή σε όλα τα φρεάτια του Δήμου.
  • Καταφέραμε τον τελευταίο χρόνο να αυξήσουμε κατά 90 τόνους τα ανακυκλώσιμα στο Δήμο μας!

Αντιμετωπίσαμε και κρατήσαμε μια πόλη καθαρή  παρόλο το δεκαήμερο κλείσιμο της Χωματερής και του εργοστασίου Ανακύκλωσης λόγω προβλημάτων ριγμάτωσης στον ΧΥΤΑ Φυλής. Τέλος έχουν τελειώσει οι αποψιλώσεις για την αντιπυρική περίοδο στα Τουρκοβούνια και στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου και έχουμε ζητήσει από τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να πράξουν το ίδιο.

Ο επίπονος στόχος για μια πόλη καθαρή,  είναι υπόθεση όλων μας και απαιτεί συνεχή προσπάθεια των κατοίκων της πόλης μας,  οι οποίοι  πρέπει να ευαισθητοποιηθούν στην προστασία της εικόνας και του σεβασμού του περιβάλλοντος του Δήμου μας!

 

(ΦΥΛΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις