ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Οι πλατείες με την κατάλληλη διαμόρφωση και τον σωστό σχεδιασμό , θα πρέπει να συμβάλουν στην αισθητική βελτίωση της εικόνας μιας πόλης, να αποτελούν πόλο έλξης των κατοίκων της(σημεία συνάντησης) , σημεία προσανατολισμού και ανάπαυσης, ενεργά και ζωντανά σημεία της πόλης.

Το πράσινο σε συνδυασμό με το υγρό στοιχείο όπως είναι ένα συντριβάνι σε αυτές , συμβάλει αποφασιστικά στην αίσθηση γαλήνης και δροσιάς τα καλοκαίρια, πέρα από τους διακοσμητικούς και αισθητικούς λόγους που εξυπηρετεί.

Η πλατεία Ελευθερίας στο Νέο Ψυχικό είναι μία τέτοια πλατεία που αναμφισβήτητα συμβάλει στην αισθητική βελτίωση της κοινότητας, αποτελεί πόλο έλξης γονέων και παιδιών και αποτελεί ένα πολύ ζωντανό σημείο της Δημοτικής Κοινότητας.

Από αυτή την πλατεία αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής να καταργήσει το συντριβάνι της, για να καταργήσει επί της ουσίας το έργο των προηγούμενων Δημάρχων και να «διαγράψει» στο όνομα της «δύσκολης» συντήρησης και της «ασφάλειας» των παιδιών που παίζουν , ένα πνεύμονα δροσιάς από τους κατοίκους και τα παιδιά του προαστίου( σε μία ζεστή χώρα όπως η Ελλάδα).

Οποιοδήποτε έργο, όπως είναι ένα συντριβάνι , αποκλείεται να αποδώσει εάν δεν το φροντίσεις. Η Δημοτική μας Αρχή όχι μόνο δεν τον συντήρησε αλλά «φρόντισε» εδώ και πολύ καιρό να το θέσει σε αχρηστία για να έχει «επιχειρήματα» και να το καταργήσει τελικά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Απριλίου η επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού Φιλοθέης Ψυχικού , Νάντια Σουμπασάκη , εναντιώθηκε και διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια ακόμη φορά ,όπως και στο παρελθόν, στην κατάργηση του συντριβανιού και καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Οι Ενεργοί Πολίτες έχουν συνταχθεί με την θέληση της πλειοψηφίας των κατοίκων να αποκατασταθεί και να διατηρηθεί το συντριβάνι της πλατείας Ελευθερίας . Η πλατεία Ελευθερίας θα πρέπει να διατηρήσει την πολυλειτουργικότητα της και να μην μετατραπεί το κέντρο της σε ένα «ξερό» μέρος με την δικαιολογία να παίζουν τα παιδιά μπάλα χωρίς κίνδυνο . Μία τέτοια λογική οδηγεί στην κατάργηση μιας πλατείας πολλαπλώς χρηστικής ( πεδίο κοινωνικής επαφής και αναψυχής) σε μια πλατεία μιας χρήσης, αυτής του παιγνιδιού! Είμαστε βέβαιοι ότι και το συντριβάνι μπορεί να αποκατασταθεί και να διατηρηθεί ,όπως σε πολλές άλλες πλατείες, και τα παιδιά που παίζουν να είναι ασφαλή, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη βούληση που δυστυχώς δεν έχει η Δημοτική μας Αρχή.

Το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού Φιλοθέης Ψυχικού

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις