Μια συγκινητική ιστορία διάσωσης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μια από τις πιο τρυφερές και συγκινητικές ιστορίες με πρωταγωνιστή ένα κουτάβι εξελίχτηκε στο Νέο Ψυχικό, την επόμενη μέρα του Δεκαπενταύγουστου. Μια ιστορία που κράτησε περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο και είχε αίσιο τέλος χάρη στην ευαισθησία μερικών ζωόφιλων που τιμούν όσο ελάχιστοι τη λέξη «εθελοντής».

Τα ζώα συντροφιάς, και το γνωρίζουν όσοι ζουν μαζί τους, έχουν ιδιαίτερα αυξημένη επικοινωνιακή ικανότητα. Όποιος τα αγαπάει τα καταλαβαίνει. Ένα βλέμμα τους αρκεί για να μεταδώσει το μήνυμα.

Η Εβίτα και η Ιφιγένεια Αυγερινού είναι δυο κορίτσια που όχι μόνο αγαπούν τα ζώα, αλλά κάνουν με αυταπάρνηση ό,τι μπορούν για να τα βοηθήσουν, όπου και όπως τα βρουν.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Αυγούστου όταν οι δύο αδερφές έβγαιναν από το σούπερ μάρκετ του Σκλαβενίτη στην 25ης Μαρτίου.

Ένα κλάμα τράβηξε την προσοχή τους και ένα κουταβάκι που έστεκε δίπλα σε ένα φρεάτιο της ΕΥΔΑΠ. Πλησίασαν και τότε το κουτάβι άρχισε να κοιτάζει πότε τα κορίτσια και πότε το φρεάτιο. Αμέσως κατάλαβαν πως κάτι σοβαρό συνέβαινε. Το μήνυμα ήταν σαφές, ένα άλλο σκυλί είχε πέσει στο φρεάτιο και πιθανόν είχε παγιδευτεί. Χωρίς να χάσουν καιρό και με απόλυτα ψύχραιμες ενέργειες επικοινώνησαν με τη Πυροσβεστική και την ΕΥΔΑΠ αναφέροντας το περιστατικό, ενώ παράλληλα από το προσωπικό του Σκλαβενίτη ενημερώθηκε και η κυρία Λώρα Βεροιοπούλου από τη ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ.

Σε λίγη ώρα στο σημείο βρέθηκαν κλιμάκιο της πυροσβεστικής και της ΕΥΔΑΠ, η κυρία Βεροιοπούλου η οποια φροντισε να ειδοποιήσει και μία κτηνίατρο από την περιοχή, αρκετοί περαστικοί καθώς και εργαζόμενοι από το σούπερ μάρκετ μαζί με τον υπεύθυνο του τοπικού καταστήματος.

Δυστυχώς η πρώτη απόπειρα απεγκλωβισμού απέτυχε καθώς  δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το κουτάβι, το οποίο εκτός του ότι δεν ήταν ορατό, είχε επιπλέον σταματήσει να κλαίει. Έτσι υπέθεσαν ότι πιθανότατα είχε παρασυρθεί μέσα στο φρεάτιο των όμβριων υδάτων. Πήραν όμως το άλλο κουτάβι και το μετέφεραν σε κτηνιατρείο της περιοχής. Τα κορίτσια όμως δεν μπορούσαν να ησυχάσουν κι έτσι απευθύνθηκαν στην κυρία Μαρίνα Λυμπεροπούλου που διατηρεί κατάστημα pet shop στην περιοχή μέσω της οποίας επικοινώνησαν με εθελοντές  διασώστες από  την ομάδα Star-Special Team Animal Rescue. Επέστρεψαν στο σημείο, ξαναειδοποίησαν την πυροσβεστική και την ΕΥΔΑΠ και λίγο αργότερα έφτασαν στο σημείο νέα κλιμάκια. Ξανάρχισαν οι προσπάθειες εντοπισμού του κουταβιού, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι αποχώρησαν πάλι απογοητευμένοι.

Όμως όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να βοηθήσει, δεν παραιτείται των προσπαθειών. Έτσι η Εβίτα και η Ιφιγένεια ξαναπήγαν το απόγευμα να αφουγκραστούν το φρεάτιο και τότε, ως εκ θαύματος, ακούστηκε από μέσα το κλάμα του κουταβιού.  Άμεσα ειδοποίησαν πάλι όλους τους ενδιαφερόμενους, και περίμεναν όλη τη νύχτα για εντοπίσουν ακριβώς το σημείο απ’όπου ακουγόταν το κλάμα του κουταβιού.

Έτσι, αφού πέρασε το βράδυ και όλο το πρωί, ήρθαν  και οι εθελοντής διασώστες  με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και άρχισε πλέον η επίπονη και επίμονη προσπάθεια απεγκλωβισμού το κουταβιού το οποίο είχε πλέον εντοπιστεί, καθώς το ποδαράκι του είχε πιαστεί σε ένα λούκι και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Αποτέλεσμα ήταν μόλις άνοιξαν το φρεάτιο, οι διασώστες είδαν το φοβισμένο κουτάβι στην άκρη του αγωγού. Με πολύ προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις ο ένας διασώστης μπήκε μέσα στο φρεάτιο και κατάφερε να το απελευθερώσει. Τα δύο κουτάβια, αφού εξετάστηκαν από κτηνίατρο, φιλοξενούνται στη ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ, μέχρι να βρεθούν εκείνοι που θα θελήσουν να τα υιοθετήσουν.

Η ιστορία είχε αίσιο τέλος, γιατί κάποιοι άνθρωποι εξακολουθούν να νοιάζονται. Δεν το χρωστάνε σε κανέναν κι όμως το κάνουν. Είναι εκείνοι που τιμούν, πέρα από την επαγγελματική τους ιδιότητας, και την έννοια του εθελοντισμού. Είναι αυτοί που αναζωπυρώνουν μέσα μας την ελπίδα και τους ευχαριστούμε γι’αυτό:

Ευχαριστούμε τους εθελοντές διασώστες Νίκο Αδαμόπουλο και Χρήστο Μιχαλόπουλο, το κέντρο της Πυροσβεστικής και τον αξιωματικό υπηρεσίας της βάρδιας, τα μέλη από τον 4ο Πυροσβεστικό σταθμό και τα κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια, καθώς και τον προϊστάμενο της βάρδιας στην Τροχαία, το προσωπικό του Σκλαβενίτη και τον υπεύθυνο καταστήματος, τον Δήμο Φιλοθέης—Ψυχικού, τη ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ., την κτηνίατρο που φιλοξενεί τα κουτάβια και πάνω απ’ όλα τις αδερφές Εβίτα και Ιφιγένεια Αυγερινού, που κινητοποίησαν όλον αυτόν τον υπέροχο κόσμο!

(Φύλλο εφημερίδας 5 Σεπτεμβρίου 2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις