Σχόλια 2 Μαρτίου 2018

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Λοιπόν, Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Φεβρουαρίου και ως συνήθως επί τετράωρο περίπου συζητήθηκαν τα προ ημερησίας θέματα. Και ως συνήθως επίσης, με το που μπήκαν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης… διακριτικά και χαμογελαστά ξεκίνησαν οι σύμβουλοι να εγκαταλείπουν την αίθουσα. Περασμένη η ώρα βλέπετε, μπαϊλντισμένοι κι αυτοί από την πολύωρη αναμέτρηση και τις εντάσεις… Τι να σου κάνουν οι άνθρωποι; Έφυγαν να ξεκουραστούν. Και; Τι και; Όσοι έμειναν, έμειναν. Κι όσα θέματα πέρασαν στη συνέχεια, πέρασαν στα γρήγορα κι επί τροχάδην και μακάρι να υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία… Μήπως και κάθισε κανείς να μετρήσει τους παρόντες; Ούτε εμείς, το μολογούμε.

Ήταν σοβαρά θέματα; Όλα τα θέματα που έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο σοβαρά είναι∙ καθώς με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αφορούν την ποιότητα ζωής των δημοτών και την οικιστική φυσιογνωμία των προαστίων. Αλλά και όσα δεν έρχονται κι αυτά σοβαρά είναι, και πολύ μάλιστα. Εμείς τώρα λέμε να ασχοληθούμε και με όσα έρχονται, αλλά και με αυτά που κανείς ποτέ δε θυμάται να φέρει. Πριν, όμως, ας δούμε κάποιες συμπεριφορές…

Ναι, ναι είναι ρατσιστές!
Και όχι μόνο∙ και ανώριμοι είναι και παρορμητικοί –αυτή τη γλώσσα τους ποτέ πριν μιλήσουν δεν τη βουτάνε στο μυαλό τους- και παιδιαρίζουν ακατάπαυστα και αποκαλούν ο ένας τον άλλο εντελώς στα σοβαρά: κοντό, χοντρό, ψηλό, γέρο, γριά… και έλεος, δεν παίζονται! Κι όχι μόνο πίσω από την πλάτη τους, αλλά και μπροστά τους, άμα τύχει…!

Για ποιους μιλάμε; Για μια ομάδα αιρετών –όνομα και μη χωριό, προς το παρόν, που έχει ξεπεράσει τα όρια και μάλλον δεν το έχει καταλάβει! Και άντε, τώρα, να πιστέψουμε ότι δεν εκφράζονται για όλους με τον ίδιο τρόπο… Το τι θα μας έχουν σύρει, δε θέλω ούτε να το σκέπτομαι!

Σκέπτομαι, όμως, ότι σε αυτούς τους αλαζόνες και ανώριμους έχουμε εμπιστευθεί το σήμερα και το αύριο των προαστίων μας –με όλα όσα συνεπάγεται αυτή η εμπιστοσύνη…. Και πολύ φοβάμαι ότι στα παρακάτω σχόλια θα πάρουμε δείγματα και αλαζονείας κι ανωριμότητας –ουφφφφ!

Αντικειμενικές και Ψυχικό
Η ιστορία παίζει αρκετά χρόνια τώρα. Εμείς την προλάβαμε το 2011 κι έκτοτε έρχεται στο προσκήνιο με κάθε ευκαιρία.
Εν προκειμένω ο Δήμαρχος ανέφερε, πάντα προ ημερησίας, ότι έχει ανατεθεί σε δικηγόρο να στείλει εξώδικο στον υπουργό, καθώς η υπουργική απόφαση για μείωση τιμών στις Ζώνες Β΄ και ΣΤ΄ δημιουργεί ανισότητες με τις άλλες ζώνες.
Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και για τη Φιλοθέη, όπου οι μειώσεις στις Ζώνες Α΄ και Γ΄ δημιούργησαν παρόμοιες ανισότητες στις άλλες.

Παίρνει το λόγο ο κύριος Μαναός και λέει ότι λόγω ευρωπαϊκής ντιρεκτίβας οι αντικειμενικές θα μειωθούν μέχρι να προσεγγίσουν τις εμπορικές. Αυξάνεται, όμως, ο συμπληρωματικός φόρος και το τελικό άθροισμα βγαίνει το ίδιο. Διαπιστώνει ότι αυτό είναι μια πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων –κι όχι μόνο της σημερινής, και αναρωτιέται παράλληλα αν μπορούν σα Δήμος να κάνουν και κάποια προσφυγή για τους συμπληρωματικούς φόρους.

Απαντά ο Δήμαρχος επισημαίνοντας ότι επανειλημμένα έχει πει ότι δεν παίζουν ρόλο οι τιμές των αντικειμενικών, αλλά το τι προσδοκά η κάθε κυβέρνηση να εισπράξει. Εν προκειμένω επιδιώκουν να εισπράξουν 3,4 δις ευρώ, άρα με κάποιο τρόπο θα το κάνουν. Διευκρινίζει ότι ο συμπληρωματικός φόρος είναι μέρος του ΕΝΦΙΑ κι όταν θα έρθει ο νέος νόμος θα προσφύγουν και για αυτό.

Ακολουθούν νομικές διενέξεις μεταξύ των δικηγόρων του συμβουλίου, όχι ιδιαίτερα κατανοητές να επισημάνω και πάντα στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής δράσης.

Επισημαίνει κι ο Δήμαρχος ότι ασχολούνται επί χρόνια με τις αντικειμενικές τη στιγμή που άλλος Δήμος στην Ελλάδα δεν το κάνει. Απαντά και η κυρία Συμεωνίδου ότι ο Δήμος Ψυχικού έχει μια μακρά παράδοση ασχολίας με τις αντικειμενικές και κάπου εδώ κλείνει το θέμα –κι έχει περάσει πάνω-κάτω μιάμιση ώρα από την έναρξη του συμβουλίου.
Και τα όσα γράψαμε ας πούμε ότι… ήταν οι ειδήσεις. Καλά και τα σχόλια; -υπομονή, θα σχολιάσουμε παρακάτω.

Το ξενοδοχείο και πάλι…
Όπου κι αυτή τη φορά έχουν έρθει δημότες –και μάλιστα με τη δικηγόρο τους, η οποία αναφέρει τις κινήσεις που έχουν κάνει οι δημότες για το θέμα. Έχει προηγηθεί μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Γαλάνη-Αλεξοπούλου σχετικά με τις αιτήσεις σφράγισης κι ακύρωσης –που προκαλεί χαμηλόφωνα σχόλια στα μέλη της πρώην παράταξης του κυρίου Γαλάνη. Τίθεται θέμα για το πότε θα μιλήσει η δικηγόρος των δημοτών, επεμβαίνει ο κύριος Σαμαρόπουλος και ζητά να τηρηθεί η διαδικασία του συμβουλίου, έχει αρχίσει να εκνευρίζεται ο Δήμαρχος –αν και δεν το δείχνει ακόμα, παίρνει το λόγο η δικηγόρος των δημοτών και αναφέρει ενέργειες που έχουν κάνει ενώ παράλληλα διαβάζει τη διαφήμιση του ξενοδοχείου -έτσι ως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, και κάπου εδώ εκρήγνυται ο Δήμαρχος και αναρωτιέται: γιατί όλοι εκεί μέσα δεν αισθάνονται αδικημένοι από ένα κράτος που τους αγνοεί και εκδίδει άδειες (μη σύννομες με τη φυσιογνωμία του προαστίου) ερήμην τους; Αυτό είναι το θέμα καταλήγει κι όχι ποιος κατέθεσε πρώτος και ποιος δεύτερος! Κι αναφέρει περιπτώσεις φροντιστηρίων και παιδικών σταθμών που λειτουργούσαν στο Ψυχικό και τους έκλεισαν.

Και είναι διάχυτος ο εκνευρισμός στην ατμόσφαιρα και τόσο πυκνός που τον κόβεις με το μαχαίρι –που λέει ο λόγος. Και η θύελλα δεν αργεί να ξεσπάσει…

Ηρεμότατος ο κύριος Μαναός –ναι, σωστά διαβάσατε∙ διαθέτει φοβερή ψυχραιμία ο άνθρωπος- δηλώνει ότι χαίρεται που νευρίασε ο Δήμαρχος, καθώς αν μη τι άλλο έκαναν και λίγο εφέ στους δημότες…! Παράλληλα, δηλώνει ότι μέχρι τώρα η διοίκηση δεν έκανε τίποτα για τις καταγγελίες Χαροκόπου για το Νέο Ψυχικό, και εκφράζει την πεποίθηση ότι τίποτα δεν θα κάνει και τώρα.

Κι αυτό ήτανε! Δηλαδή; Δηλαδή κάποιος άνοιξε την κερκόπορτα στους ανέμους και τα πήραν και τα σήκωσαν όλα! Άλλο να σας λέω κι άλλο να βλέπετε!
Πριν καλά-καλά τελειώσει ο κύριος Μαναός παρεμβαίνει ο Αλέξανδρος Καριώτης οργισμένος και τον αποκαλεί ψεύτη και συκοφάντη… Κι αρχίζει ο κύριος Καριώτης να φωνάζει –να ουρλιάζει, θα λέγαμε, να χειρονομεί πλατιά, να κάνει φασαρία, να ανεβάζει επικίνδυνα τις εντάσεις και να δυναμιτίζει την όποια ηρεμία θα μπορούσε να επιτευχθεί! Ω, ναι και ανάθεμα αν ακούγαμε τι έλεγε…

Παρεμπιπτόντως, θαυμάσαμε το επίπεδο του συμβουλίου και την ωριμότητα των συμβούλων και τους επιδέξιους χειρισμούς τους και… και… -και ας γράψω επιτέλους την αλήθεια: αγανακτήσαμε και κουραστήκαμε! Τι αλαζονεία να πιστεύουν ότι οι προσωπικές θέσεις και απόψεις του ενός για τον άλλον μας ενδιαφέρουν! Ούτε ανταγωνιστικά δεκάχρονα δεν αντιδρούν έτσι! Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν υπάρχει και κανείς να κάνει ζάφτι την κατάσταση!

Και οι εκρήξεις συνεχίζουν αλυσιδωτά κι αυτή τη φορά τη σκυτάλη παίρνουν Αλεξοπούλου-Δελακουρίδης… και γίνεται της κακομοίρας, όπου ο κύριος Δελακουρίδης κατηγορεί την πρόεδρο ότι έχει μονοπωλήσει τη συζήτηση και δεν μπορεί να μιλάει, αλλά να συντονίζει. Αγριεύεται η πρόεδρος και απειλεί να διακόψει τη συνεδρίαση, αντεπιτίθεται ο Γιάννης και της λέει ότι δίνει επιλεκτικά το λόγο, αναρωτιέται πώς επιλέγει ποιοι θα μιλήσουν, και καταλήγει ότι τώρα θυμήθηκε τον κανονισμό!
Κι εδώ μπαίνει στο διάλογο κι ο Νίκος Κανελλάκης και υπερθεματίζει των όσων είπε ο Γιάννης Δελακουρίδης και γίνεται ένας μικρός χαμός! Ξεχείλισαν οι εντάσεις και συνεχίζει ο Νικός Κανελλάκης λέγοντας –ελαφρώς στο ξεκάρφωτο- ότι: αν η διοίκηση δεν μπορεί να αφαιρέσει τις πινακίδες που ξεπετάγονται στο δρόμο και μέσα από τα παρτέρια στο Νέο Ψυχικό, ενώ γνωρίζει ότι μπορεί να στηριχθεί σε ανάλογες δικαστικές αποφάσεις, πώς στο καλό θα προστατεύσει τις χρήσεις γης;

Και στο επίσης ξεκάρφωτο επισημαίνει ότι στο περιοδικό του Δήμου και σε είκοσι τρεις σελίδες μετρήθηκε διψήφιος αριθμός φωτογραφιών του Δημάρχου κι έτσι κι αυτός ονομάζει το περιοδικό Πράβντα κι όχι Παράθυρο!

Και επεμβαίνει στη συνέχεια ο κύριος Παπαχρόνης και αναφέρει ότι έχει γίνει καταγραφή των πινακίδων που βρίσκονται μέσα στα παρτέρια στο Νέο Ψυχικό, κι αναρωτιέται τι έχει κάνει έκτοτε η Τεχνική Υπηρεσία…

Και τοποθετείτε και ο κύριος Μαζαράκης και επισημαίνει ότι το κυνήγι άρχισε αρκετά νωρίς! Και απευθυνόμενος στην πρόεδρο της λέει: τηρείστε κυρία πρόεδρε τον κανονισμό, γιατί στο τέλος της ημέρας βρίσκεστε υπόλογη από όσους επωφελούνται περισσότερο.

Ξαναχτυπά ο Γιάννης Δελακουρίδης και δηλώνει ότι δεν έχει καταλάβει πότε ακριβώς θα κλείσει το ξενοδοχείο στο Ψυχικό. Ενώ παράλληλα αναρωτιέται αν η διοίκηση ακολουθεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της σε σχέση με την κηπούπολη. Επισημαίνει όμως ότι δεν βρίσκονται σε εγρήγορση, ως προς την προστασία της φυσιογνωμίας, καθώς δημότισσα τους ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα.

Συνεχίζει η κυρία Χαρλαύτη, με αναφορές στην οδό Δάφνης –όπου ο Δήμος σύρθηκε στα δικαστήρια για θέσεις στάθμευσης και καταλήγει με επισημάνσεις για την Παλιά Αγορά Ψυχικού. Και κάπου εδώ τελειώνει αισίως(;) ένα τετράωρο με εκτός ημερησίας θέματα. Κι αυτά μπορούν να θεωρηθούν -ας πούμε και πάλι, οι ειδήσεις του συμβουλίου. Και πάμε στα…

Σχόλια μας
Τι καλά που κάνουν οι Ψυχικιώτες και για όποιο θέμα προκύψει για την πόλη τους, κρατούν στην τσίτα τους αιρετούς! Με κάθε τρόπο! Ανάσα δεν τους αφήνουν να πάρουν, ειδικότερα όταν θίγονται τα κεκτημένα τους και η φυσιογνωμία του προαστίου. Τι καλά που κάνουν! Και την ίδια οδό παρατηρούμε ότι ακλουθούν και οι Φιλοθεάτες. Μακάρι να το έκαναν και οι Νεοψυχικιώτες… Τότε το Νέο Ψυχικό δε θα είχε το χάλι που έχει!

Και σχετικά με το κυνήγι που -ως ειπώθηκε, άρχισε νωρίς να επισημάνουμε ότι στην ώρα του ξεκίνησε. Αν δυο αποχωρήσεις από το συνδυασμό δε σημάνουν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, τότε τι θα τη σηματοδοτήσει;
Βέβαια, καλά θα έκανε η συμπολίτευση να προσαρμοστεί στα δεδομένα και να μην αφήνει να φαίνονται εκνευρισμοί και δυσαρέσκειες. Θα μου πείτε, τώρα πια διαθέτει οριακή πλειοψηφία και είναι μάλλον ευάλωτη σε… ας πούμε σε ενδοοικογενειακές πιέσεις. Φάνηκε , ήδη, ότι κάποιες συζητήσεις έγιναν και ευοδώθηκαν… -άλλαξαν κι οι συμπεριφορές των ενδιαφερομένων, λειάνθηκαν οι μυτερές γωνιές και ήρθαν πιο κοντά στην παράταξη. Οσονούπω θα δούμε και τις αλλαγές στις επόμενες δημαιρεσίες -να πούμε; Πότε; Δεν ξέρουμε ακριβώς, αλλά λέτε να τραβήξει περισσότερο από τα μέσα του μήνα;

Πάμε Νέο Ψυχικό
Ναι, σε ένα από τα θέματα που δεν έρχονται ποτέ προ ημερησίας στο συμβούλιο. Γιατί; Μήπως γιατί δεν υπάρχει κανείς να τα φέρει; Μην παρεξηγείστε! Κάτι κάνει ο κύριος Χαροκόπος, κάτι κάνουν και οι κύριοι Μαναός, Δελακουρίδης, Κανελλάκης, κάτι λέει και η Νάντια όποτε παρίσταται, αλλά δε φθάνει!
Δε φθάνει! Όχι φίλτατοι αναγνώστες, δε φθάνει με τίποτα! Κάποιος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να απαιτήσει απαντήσεις εδώ και τώρα, όπως κάνουν οι Ψυχικιώτες.

Γιατί επιμένω; Γιατί η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Δηλαδή; Να μην αρχίσω με τη Δ. Βασιλείου, τα καταστήματα , την τραγική κυκλοφορία στην Αγία Σοφία, στη Σικελιανού –και από τις δυο πλευρές, στην Ξενοπούλου και φυσικά στη Δ. Βασιλείου και τους γύρω δρόμους. Να μην πω ακόμα τίποτα για τα παρκαρισμένα σε όλο τα τρίγωνο του Φάρου. Να μην κάνω λόγω για την κουτσουρεμένη κυκλοφοριακή μελέτη που δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, απεναντίας επιβάρυνε την ήδη κορεσμένη περιοχή, Ας τα αφήσω αυτά για αργότερα –ελπίζοντας ότι κάποιοι σύμβουλοι θα αποφασίσουν να μελετήσουν το θέμα και απαιτητικά και δυναμικά να διεκδικήσουν λύσεις.

Θα κάνω μόνο λόγο για… την πράσινη πόρτα! Αυτή την πόρτα που μπήκε στο κενό ανάμεσα στα πράσινα κάγκελα -που περικυκλώνουν απειλητικά την πρασιά του «BC corner»- επί της Δ. Βασιλείου. Ναι αγαπητοί αναγνώστες, μπήκε πόρτα συρόμενη στο κενό που αφήνουν τα κάγκελα, αν δεν απατώμαι στο ύψος του Βενέτη. Γιατί; Μην τα ρωτάτε! Μπήκαν οι οχτροί στην πόλη και πασχίζουν οι διοικούντες να μας προστατεύσουν… Αυτή είναι η μία εκδοχή, η άλλη –που δεν την πιστεύω, είναι αυτή που φίλη γνωστή για την κακογλωσσιά της μου είπε.
Δηλαδή, αν κάνουμε σούμα τα κάγκελα που μπήκαν στο «BC corner» και απέναντι στο «ΑΒ», αν προσθέσουμε την απόφαση της ΕΠΖ για την υπόγεια σύνδεση των δύο εμπορικών της Λυκούργου, αν συνυπολογίσουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία υπάρχει και υφίσταται για να περιπολεί στο έσχατο προς την Κηφισίας τμήμα της Δ. Βασιλείου και ρούπι παραπέρα δεν το κουνάει –που να καίγεται το Νέο Ψυχικό κι ο Δήμος όλος, αν σκεφθούμε και την οικονομική ζημιά που υφίστανται τα περικλεισμένα στα κάγκελα μαγαζιά, όπως και το «ΑΒ» βεβαίως, τότε βλέπουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο εξόντωσης των δύο εμπορικών κέντρων που σηματοδοτούν την είσοδο της Δ. Βασιλείου. Του «BC corner» για άγνωστους ακόμα λόγους –πιθανότατα προσωπικούς- και του «ΑΒ» για την προοπτική να φύγει το σούπερ μάρκετ και τη θέση του να πάρουν όμορφα και λαμπερά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα. Λέτε;
Απαπα! Με τίποτα, δεν το πιστεύω! Προσωπικά καταλήγω στην εκδοχή για τους οχτρούς!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις