Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων 2018 στα Γενικά Αρχεία του Κράτους «τα φάρμακά σου φέρε Τέχνη…, που κάμνουνε –για λίγο– να μη νοιώθεται η πληγή»* αφηγήσεις μέσα από τα αρχεία υγείας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.), το Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν μαζί με το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων, διοργανώνοντας εκδήλωση τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30.

Η φετινή θεματική εστιάζει στις προσωπικές, ανθρώπινες ιστορίες, ιδωμένες μέσα από τα αρχεία της Υγείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Υπηρεσία των Γ.Α.Κ., Δάφνης 61 στο Ψυχικό, και περιλαμβάνει σχετικές ομιλίες και έκθεση αρχειακού υλικού, πρωτότυπου και ψηφιακού, των συμμετεχόντων φορέων. Η έκθεση αυτή, με τίτλο «…ελπίς παρέστη…»: αρχειακά τεκμήρια για την υγεία, πλαισίωνε τις εργασίες του συνεδρίου Αρχεία Φορέων Υγείας: Ιστορία και διαχείριση πηγών, το οποίο έλαβε χώρα στην Κεντρική Υπηρεσία των Γ.Α.Κ. στις 25-27 Απριλίου 2018.

Μέσα από την πλούσια συλλογή αρχειακού υλικού και τις ομιλίες της εκδήλωσης θα αναδειχθεί η ιστορική πορεία της Υγείας στη χώρα μας, με τις περιπετειώδεις, σε πολλές περιπτώσεις, διαδρομές της, μέσα από προσωπικές περιπτώσεις λειτουργών της, ανθρώπων του πνεύματος αλλά και του απλού λαού, όπως αυτές αποτυπώνονται στις αρχειακές πηγές.

Πληροφορίες για τη διάρκεια της έκθεσης και τις ώρες επισκεψιμότητας θα αναρτηθούν στις οικείες ιστοσελίδες.

Γενικά Αρχεία του Κράτους | Κεντρική Υπηρεσία

Δάφνης 61, Τ.Κ. 15452, Ψυχικό | τηλ. 210 67 82 270

(Από το φύλλο εφημερίδας στις 16 Ιουνίου 2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις