Ο Αθλητισμός είναι γυναικεία υπόθεση

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στις εγκαταστάσεις του πανέμορφου σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» στη Φιλοθέη διεξήχθη το 19ο Filothei Women Gala.

Το αθλητικό event  διοργανώνει ο ΑΟ Φιλοθέης με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης– Ψυχικού, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και του Οργανισμού κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Συνεργαζόμενος φορέας και της φετινής διοργάνωσης είναι η Πρωτοβουλία Υποστήριξης Ελλήνων Αθλητών – «Ο Δρόμος για το 2020», που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Να σημειωθεί ότι αθλητικά events δεν γίνονται πλέον -είμαστε ο μόνος Δήμος που μπορεί ακόμα να συντηρεί μια τέτοια εκδήλωση.  Και το σημαντικό είναι ότι στο μοναδικό δημοτικό αθλητικό event συμμετέχουν μόνο γυναίκες. Και καθώς οι γυναίκες μας φέρνουν τα μετάλλια στην Ελλάδα ο Αθλητισμός θεωρείται πλέον  γυναικεία υπόθεση

Να σημειώσουμε ότι στις 11 Ιουνίου έγινε και η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Στο πάνελ των ομιλητών ήταν: ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη, η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Νέλλη  Λάβδα, ο εκπρόσωπος της STOIXIMAN.gr Γιώργος Κυπραίος, ο διευθυντής της διοργάνωσης Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, αλλά και οι κορυφαίες αθλήτριες Κατερίνα Στεφανίδη,  Βούλα Παπαχρήστου, Λίλη Αλεξούλη και η νεαρή και ανερχόμενη άλτρια του ύψους Βιργινία Κουλουμέντα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ομιλητές μεταξύ άλλων ανέφεραν:

Παντελής Ξυριδάκης (Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού): «Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση του Δήμου μας. Για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 19 χρόνια  και είναι μεγάλη τιμή και χαρά που έχουμε εδώ αθλήτριες όπως η Στεφανίδη, η Παπαχρήστου, Αλεξούλη  και παράλληλα να βλέπουμε πως εκτός από το παρόν, υπάρχει και το μέλλον του αθλητισμού στο πρόσωπο της νεαρής αθλήτριας Βιργινίας Κουλουμέντα. Ο Δήμος είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, ενώ του χρόνου θα διοργανώσουμε την 20ή επέτειο με πανηγυρικό χαρακτήρα. Την  επόμενη ημέρα του εφετινού  Gala, θα ξεκινήσουν έργα αναβάθμισης του σταδίου που χρονίζουν επί δεκαετίες  όπως η αλλαγή του ελαστικού τάπητα, που  θα προσδώσουν αίγλη στον μοναδικό αυτόν αγώνα.

Νέλλη Λάβδα (ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης –Ψυχικού): «Καλώς ήρθατε στο στολίδι του δήμου μας. Είμαστε υπερήφανοι για το στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης», το οποίο προσπαθούμε να διατηρούμε όπως πρέπει με πολύ κόπο και μεγάλες δυσκολίες, αλλά νομίζω πως ανταποκρινόμαστε  στις απαιτήσεις των αθλητριών μας. σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, ευχαριστούμε όλα τα κορίτσια που μας κάνουν υπερήφανους».

Ξένια Αργειτάκη (αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ): «Ο ΣΕΓΑΣ για μία ακόμη φορά στηρίζει το μίτινγκ της Φιλοθέης, γιατί είναι ένα από τα λίγα διεθνή μίτινγκ, το οποίο μάλιστα έχει την ιδιαιτερότητα να απευθύνεται σε γυναίκες. Είναι δεδομένο πως ο γυναικείος αθλητισμός ανεβαίνει συνεχώς στην Ελλάδα και δίνει πολλές διακρίσεις. Το μίτινγκ αυτό διαφημίζει τις σπουδαίες αθλήτριες της χώρας μας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να μετέχουν μαζί με κορυφαίες αθλήτριες. Εύχομαι το μίτινγκ να συνεχιστεί και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, πάντα με τη στήριξη της ομοσπονδίας».

Κατερίνα Στεφανίδη (ολυμπιονίκης του επί κοντώ): «Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά είμαι εδώ και χαίρομαι που θα πάρω μέρος στον αγώνα. Χαίρομαι που και ο προσωπικός μου χορηγός η STOIXIMAN.gr είναι εδώ για δεύτερη χρονιά και δείχνει έμπρακτα πως στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό»

Βούλα Παπαχρήστου (μήκος): «Είναι η όγδοη συμμετοχή μου στο μίτινγκ της Φιλοθέης. Από μικρό κορίτσι συμμετέχω εδώ, στην γιορτή της γυναίκας».

Λίλη Αλεξούλη (μήκος): «Θα πάρω μέρος στη διοργάνωση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι το αγαπημένο μου μίτινγκ στη διάρκεια της θερινής περιόδου για δύο λόγους. Αρχικά γιατί ο κόσμος της Φιλοθέης αγκαλιάζει τη διοργάνωση και μας δίνει κίνητρο κι έπειτα γιατί η διοργάνωση αναδεικνύει την γυναικεία υπόσταση και αυτό αυτόματα το καθιστά ένα ξεχωριστό μίτινγκ».

Βιργινία Κουλουμέντα (ύψος): «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή είμαι χαρούμενη και ενθουσιασμένη, που θα αγωνιστώ μαζί με τόσο σπουδαίες αθλήτριες».

(Από το φύλλο εφημερίδας 16 Ιουνίου 2018)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις