Έναρξη εργασιών για το Παράρτημα της Αντικαρκινικής

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 16 Μαϊου 2018 τα εγκαίνια του νέου παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία στο Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Η αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φάνηκε από νωρίς πολύ μικρή για αυτό το πραγματικά σημαντικό γεγονός για τους κατοίκους αυτού του Δήμου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κύριος Ευάγγελος Φιλόπουλος πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και διευθυντής Κλινικής Μαστού ΓΟΝ “‘Άγιος Σάββας” . Μια ομιλία απλή, κατανοητή, άκρως ενημερωτική με συνοδεία σλάιτ που καθήλωσε κυριολεκτικά τους 140 περίπου παρευρισκομένους.
Την εκδήλωση άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης που συνεχάρη τον κ. Φιλόπουλο αλλά και τους συντοπίτες μας εθελοντές που ανέλαβαν την πρωτοβουλία μέσα από την ενέργεια αυτή, να στείλουν και στην τοπική μας κοινωνία το θετικό μήνυμα ότι μπορούμε, με σωστή πρόληψη και ενημέρωση, να νικήσουμε τον καρκίνο. Διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το δύσκολο αυτό έργο.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Παραρτήματος και Αντιδήμαρχος κυρία Νατάσσα Αγγελάκη η οποία μίλησε για τις προγραμματισμένες δράσεις που θα είναι πολλαπλές όπως ομιλίες στα σχολεία για την παχυσαρκία και το κάπνισμα καθώς και μαστογραφίες με το φορητό μαστογράφο, όπως  επίσης ψυχολογική στήριξη για τους νοσούντες και τις οικογένειές τους.
Το μήνυμα της ομιλίας του κυρίου Φιλόπουλου ήταν ιδιαίτερο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο καθώς μας πληροφόρησε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ακτινολογίας, της γονιδιακής ανάλυσης στην πρόληψη και την θεραπεία  και η έγκαιρη διάγνωση μείωσε την θνητότητα από καρκίνο στο 40-45%.
Την ημέρα της εκδήλωσης το παράρτημα έγραψε 40 νέα μέλη. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε νέο μέλος έχει την υποχρέωση να καταβάλει ετησίως 20€. Από αυτά τα χρήματα τα 16€ επενδύονται σε προγράμματα προαγωγής της υγείας και της φροντίδας των ασθενών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Επιπλέον τα μέλη έχουν την ευκαιρία για ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές εξετάσεις στις κινητές μονάδες μαστογράφων,  αλλά και συμβολικές τιμές στις ετήσιες προληπτικές εξετάσεις:

Συγκεκριμένα:
Βασικό check up με 33€
Έκπτωση 30% επί του Κρατικού Τιμολογίου σε όλες τις μικροβιολογικές εξετάσεις
Ψηφιακή μαστογραφία με 20€
Υπερηχογράφημα μαστών με 15€
Pap Test με 5€
Ειδικό Προστατικό Αντιγόνο με 4€
Σπειρομετρικό έλεγχος δωρεάν
Εκτεταμένος έλεγχος αναπνευστικού σε εξαιρετικό χαμηλό κόστος (μόνο για την κάλυψη των υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτόν).

Τέλος εξίσου σημαντικό είναι ότι όλα τα μέλη του Παραρτήματος βρίσκονται στην διάθεση του κοινού και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στα εξής τηλέφωνα:
Πρόεδρος: Αγγελάκη Λυκούρη Αναστασία σ. δικηγόρος, τηλ:  693 7475107
Αντιπρόεδρος:  Αναγνώστου Θεόδωρος ιατρός ουρολόγος «Άγιος Σάββας»τηλ: 693 7249109
Γραμματέας:  Λοϊζου Βίκυ Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, Σύμβουλος Προέδρου ΝΔ για θέματα Υγείας, τηλ: 694 5232821
Ταμίας: Τσιλιγκιρίδη Καλλιόπη οικιακά, μέλος Δ.Σ. Δημιουργικής Ωριμότητας Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού, τηλ: 697 2225989
Μέλος: Βλουτόγλου Νατάσα κλινική ψυχολογος, τηλ: 694 5460603
Μέλος: Κυριάκου Γρηγόρης ιατρός χειρουργός μαστού, τηλ: 210 6718201
Μέλος: Βρακατσέλη Ελένη κοινωνική λειτουργός μέλος Δ.Σ Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών, τηλ: 698 3711004
Μέλος: Λαζαρίδη Τερέζα σ. εκπρόσωπος τύπου, τηλ: 210 6746476
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κύριος Παντελής Ξυριδάκης, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου,η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία  Κατερίνα Αλεξοπούλου, η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ κυρία Νέλλη Λάβδα,οι αντιδήμαρχοι Άλκης Γάτος και Μάρω Τρέζου, η αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ κ.Σ.Ζαφρακοπούλου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Μαζαράκης, Ε. Δημουλά, Ε. Χαρλάφτη και Ν. Ζερβός, η πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ κυρία Προκοπάκη, η πρόεδρος της Μορφωτικής Λέσχης κυρία Δρομάζου, η πρόεδρος της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ κυρία Παπαϊωάννου και η πρόεδρος των «Φίλων Κυριών Αντικαρκινικής» κυρία Τριχύλη.

(Από το φύλλο εφημερίδας 2 Ιουνίου 2018)

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις